Odp: Powrot do Skalnych Miast
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
Ale ja mam wszędzie daleko.... :(
a co mają powiedzieć ci np. ze Szczecina ?....za to w Gorce , Pieniny masz blisko ( o Kopcu Kościuszki nie wspomnę :mrgreen: )
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
Polecam też , drugą niejako ich część - od strony Polic (parking w miejscowości Slavny )
Dzieki - trzeba bedzie niebawem skorzystac z porady!
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
No i jak kiedyś gadałem - warto skoczyć w Orlickie Góry ( tam ta ogromna ilość bunkrów !!! że szok !!!) Sama dolina Dzikiej Orlicy przepiękna ,
To bedzie nasza pierwsza wycieczka gdy temperatury stana sie na tyle przyjazne aby spac w jednym z tym bunkierkow
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
a wioseczka Niemojów z moich zdjęć podobała Ci się...klimaty bliskie bieszczadzkim
A do Niemojowa wybieramy sie w marcu! Lesica, Czerwony Strumien i wogole tam te nadgraniczne zapomniane wioseczki. Teraz w osttania niedziele w przysiolku Granicznik na wzgorzach włodzickich tez mi sie Bieszczady wspominaly jak zobaczylam opuszczone sady i podmurowki.. I ruiny kaplicy z krzyzem opisanym zupelnie nie po polsku..
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
A te wielkie bloki wyglądają jak brzeg Leny powyżej Jakucka ;)
Tylko wielkiej rzeki nie bylo niestety.. Ech.. mam nadzieje ze moze kiedys przyjdzie taki moment ze bede patrzec na skaly nad Lena mowiac "zupelnie jak w Skalnym Miescie kolo Teplic :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
FF-OWB 5 godzin .... :(
Z Krakowa? To chyba helikopterem :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
a co mają powiedzieć ci np. ze Szczecina ?....)
Pod Szczecinem tez duzo fajnych miejsc maja- a jak ktos w ruinach, lasach i jeziorach gustuje to zle nie ma.. Acz np. z wyjazdami na Ukraine to im nie zazdroszcze.. Bo to juz nawet nam sie dojazd komunikacja lokalna zaczyna liczyc w dniach a nie w godzinach ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
Ale ja mam wszędzie daleko: w Bieszczady 4 godziny, w Sudety 4 godziny, na Mazury 7 godzin, nad morze 8 godzin, FF-OWB 5 godzin .... :(
Do smoczej Jamy masz blisko ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
Z Krakowa? To chyba helikopterem :-P
Eee tam, hitlerówką do Liegnitz a dalej S3 do Meseritz, ostatnio nie spiesząc się 5,5h
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
A do Niemojowa wybieramy sie w marcu! Lesica, Czerwony Strumien i wogole tam te nadgraniczne zapomniane wioseczki.
Jeśli chcecie wejść do niemojowskiego kościoła służę pomocą. Wejść warto i trzeba się z tym spieszyć, bo zmiany są widoczne tudzież zatrważające.
Cytat:
Zamieszczone przez
Gar
Jeśli chcecie wejść do niemojowskiego kościoła służę pomocą. Wejść warto i trzeba się z tym spieszyć, bo zmiany są widoczne tudzież zatrważające.
Chetnie- bedziemy tam najprawdopodobniej 8 albo 9 marca. Jakie kroki mamy przedsiebrac aby zdazyc zobaczyc koscielne wnetrze?
Ostatnio mój Młody z kolegą chcąc pochodzić po zimowych górkach stwierdzili, że ze Śląska do Gruzji jest im taniej i szybciej niż an Ukrainę i kupili bilety z Pyrzowic do Kutaisi.
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
Chetnie- bedziemy tam najprawdopodobniej 8 albo 9 marca. Jakie kroki mamy przedsiebrac aby zdazyc zobaczyc koscielne wnetrze?
Wiadomość poszła na priva.
Cytat:
Zamieszczone przez
Gar
Wiadomość poszła na priva.
Dzieki i mam nadzieje ze uda sie zwiedzic ten kosciolek i od srodka! Zapewne w marcu bedzie i jakas relacja na ten temat!
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
Ostatnio mój Młody z kolegą chcąc pochodzić po zimowych górkach stwierdzili, że ze Śląska do Gruzji jest im taniej i szybciej niż an Ukrainę i kupili bilety z Pyrzowic do Kutaisi.
A to jest sama prawda ze czas dojazdu jest krotszy! A co do ceny? Moze tez....o ile ktos potrafi znalezc tanie bilety, bo niektorzy to do tego maja dwie lewe rece i brak szczescia na dodatek :-(
Basiu- podeslij potem jakiegos linka do ich relacji lub zdjec o ile gdzies zamieszcza...
"Na werando-kruzganku otaczajacym kosciolek zgromadzony wiele pomnikow, tablic nagrobnych czy starych odezw i plakatow." tego typu konstrukcje wokół kościoła nazywane są "sobotami" nazwa pochodzi z czasów gdy wierni z przybywający do kościoła z odległych miejscowości, przychodzili dzień wcześniej i spędzali noc pod ochroną owych konstrukcji. Relacja super i bliskie memu sercu strony - urodziłem sie niedaleko od w/w oczywiście po polskiej stronie. Pozdrawiam