Odp: Powsimordy 2015 - głosowanie
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Skoro ludzie nie chcą się bawić, nie ma sensu organizować w przyszłości głosowania. Nie ma woli na wyróżnianie naszych kolegów:|
Myślę, że jeszcze parę osób zagłosuje, wszak do końca pierwszej tury jeszcze trzy dni! Sam jeszcze nie głosowałem, gdyż szukam kandydata w jednej z kategorii tzn. już niby mam ale ciągle myślę kto jeszcze debiutował w tym roku :)
W każdym razie na przyszłość chyba dobrym rozwiązaniem byłoby ustanowienie kworum głosujących w jakiejś tam liczbie np. 30 osób i jeśli będzie ich mniej, zrezygnować z wyborów.
Obywatelski obowiązek spełnili także:
11. bertrand236
12. partyzant
Nieustająco czekam na oferty sponsoringu nagród. Kilku donatorów już się zgłosiło, ale jeszcze wstrzymam się z ogłaszaniem konkretów. :razz:
W ogóle dzięki za wsparcie. Już sądziłem, że trzeba będzie ogłosić nieważność wyborów ze względu na frekwencję na poziomie błędu statystycznego ;) Z jednej strony głosowanie pięciu osób też może być zabawne, no i trudno kogoś pod karabinem do lokalu wyborczego zapędzić, ale z drugiej strony to w końcu nagrody całego forum, ale nie jego wąskiego grona czy innego TWA. Kworum to chyba dobry pomysł, w przyszłości pewnie się pojawi. Choć przez ostatnich parę lat liczba głosów w pojedynczych turach oscylowała jakoś właśnie wokół 30.
No i już chyba się wszyscy przyzwyczaili do tego, że I tura jest niemrawa i dopiero w drugiej głosowanie nabiera kolorków. No bo niektórzy do końca nie wiedzą, na kogo oddać głos, i czekają na podpowiedzi, innym się nie chce... W każdym razie ten elektorat budzi się dopiero na finał. Ale miejcie świadomość, że głosów jest tak niewiele, a typy w I turze są tak zróżnicowane, że jeśli nie oddacie na kogoś głosu w I turze, to kandydat może w ogóle nie mieć szansy wejść do finału. Czyli jak nie Wy nominujecie, to kto?
No to się nie leńcie i do urn! Jak wyliczył Bazyl, zostały trzy dni do końca I tury! :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Skoro ludzie nie chcą się bawić, nie ma sensu organizować w przyszłości głosowania. Nie ma woli na wyróżnianie naszych kolegów:|
A jeśli nie mam pomysłu na kogo głosować.Czyżbyś namawiał do głosowania na pałe
Cytat:
Zamieszczone przez
diabel-1410
A jeśli nie mam pomysłu na kogo głosować.
Nie było ani jednej relacji w zeszłym roku, która by Ci się spodobała? To prawda, że na forum dzieje się nie tak wiele jak kiedyś, ale czasem ktoś jednak coś napisze i choć w ten sposób warto za to podziękować.
"A jeśli nie mam pomysłu na kogo głosować."
-Diabeł, nie marudź! Forumowicza i Kronikarza łatwo wybrać, z Debiutantem miałam problem ale przecież nie trzeba głosować we wszystkich kategoriach.
Cytat:
Zamieszczone przez
diabel-1410
Czyżbyś namawiał do głosowania na pałe
Skąd, nawet nie kojarzę gościa. To debiutant czy ze starszych?8-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Skąd, nawet nie kojarzę gościa.
Bo to kobieta, całkiem atrakcyjna, pewnie znasz ją pod nickiem "dzięcielina pała" 8-)
13. don Enrico
14. jank
15. komisaRz von Ryba
16. bieszczadzka kuna
17. biesmirek1
18. sir Bazyl
Wór z nagrodami też się powiększył, dzięki wielkie! :-)
19. maciejka
20. Miejscowy
21. marmota_m
22. długi
23. diabel-1410
24. Zbyszek
25. slawek71
26. krzychuprorok
10 godzin do zamknięcia urn!
Sprawdziłem, że w tamtym roku w pierwszej turze głosowało 25 osób, więc już jest lepiej ale może jeszcze ktoś zapomniał? Zostały jeszcze prawie dwie godziny!
Rzutem na taśmę głos oddał:
27. ridol
Dzięki za udział w zabawie, wyniki I tury za jakąś godzinkę :-)