Odp: Terka/Zatwarnica transport/samochod
Witam po długim niebycie na Forum :)
To ja się pytam tak prosto z mostu (niech będzie w Studennem)... a czemu nie można sobie przejść Terka-Zatwarnica-Terka albo Studenne-Zatwarnica-Studenne, albo Zatwarnica-Studenne-Zatwarnica (1 i 3 wariant przeszedłem)???
12 godzinny spacerek po obu brzegach Sanu. Nawet dziurawą drogą jest fajnie iść i są "okienka".
Jeszcze raz dzięki za pomoc! Ostatecznie auto zostało w Sękowcu, z Zatwarnicy poszliśmy w okolice Magury Hulszczańskiej na przełaj, później Pańskie Berdo, Hulskie, Ryli, czerwonym do Krywego, ścieżką do Tworylnego, przeprawa przez San i powrót stokówką. Piękna trasa!:)) Poza tym udało się na tym samym trzydniowym wyjeździe przejść Wetlina-Jawornik-Riaba Skała-Krzemieniec-Wielka Rawka-Mała Rawka - Dział -Wetlina oraz dotrzeć do źródeł Sanu. Nie mogę przestać myśleć o Bieszczadach, więc wracam za dwa tygodnie:) i tu mam kolejne pytanie, jakie trasy polecicie na koniec września? pierwszy pomysł, który mi się nasuwa to Zatwarnica - Dwernik Kamień (tylko nie wiem jak ją przejść w najciekawszy sposób), poza tym może jakaś trasa z Terki? (mam znowu trzy dni)
Pozdrawiam!:)
MK
Jak widać, to wystarczy popatrzeć na mapę i można pięknie zmodyfikować oraz dopasować do osobistych możliwości i potrzeb, prawie każdą trasę. Oczywiście pomijam szlaki na terenie BdPN.
Cześć Kondrah :)
Ja zaproponuję przewrotnie... a czemu z Zatwarnicy, ha? Proponuję trasę jaką rok temu zrobiłem a opisałem tutaj http://forum.bieszczady.info.pl/show...szczady/page56
Samochód można zostawić na początku podejścia tam gdzie pole biwakowe w Nasicznem lub wchodzić stokówką koło Gościńca Pod Jaskiniami.
Cytat:
Zamieszczone przez
Recon
Cześć Kondrah :)
Ja zaproponuję przewrotnie... a czemu z Zatwarnicy, ha? Proponuję trasę jaką rok temu zrobiłem a opisałem tutaj
http://forum.bieszczady.info.pl/show...szczady/page56
Samochód można zostawić na początku podejścia tam gdzie pole biwakowe w Nasicznem lub wchodzić stokówką koło Gościńca Pod Jaskiniami.
...a czemu nie z Zatwarnicy?... z tego miejsca też się fajnie wyrusza i też można kręcić kujawiaki....:mrgreen:... i o to w tym wszystkim idzie... ryli, albo nie ryli...;)
A temu, bo mi się tamtędy najbardziej podobało!
Cytat:
Zamieszczone przez
Recon
A temu, bo mi się tamtędy najbardziej podobało!
....fakt ...argument, akurat nie do podważenia...;). Zaproponuję z Zatwarnicy czerwonym na Kamień, a zejście zielonym, a z Terki na Studenne, albo na Korbanie zielonym później czerwonym i nim zejść , lub przez przełęcz Hyrcza i Tyskową.
- Dzięki za odzew, przemyślę ten DK w taki sposób:) a co myślicie o takiej trasie (jak widokowo i ile czasu może to zająć w rzeczywistości?), kombinuję, bo chciałbym żonę, z którą włąsnie jadę rozkochać w Bieszczadach, więc powinno być dziko, ale też widokowo atrakcyjnie:) Terka – Przełecz Szczycisko -Szczyciska – Żołobina - ścieżką Tworylczyk – Tworylne – ścieżką do Starego Placu – Terka. A może polecicie coś innego spełniającego ww warunki:)
Widzę ,że kolejny zachorował , lekarstwa brak .Więc walcz chłopie z Bieszczadami i zarażaj innych.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kondrah
... kombinuję, bo chciałbym żonę, z którą włąsnie jadę rozkochać w Bieszczadach, więc powinno być dziko, ale też widokowo atrakcyjnie:) Terka – Przełecz Szczycisko -Szczyciska – Żołobina - ścieżką Tworylczyk – Tworylne – ścieżką do Starego Placu – Terka. A może polecicie coś innego spełniającego ww warunki:)
Trasa dość widokowa i ciekawa. Jednak jej długość ok. 20 km, czy tak na początek nie zniechęci Twojej żony do Bieszczadów ?. Sprawa do przemyślenia;).