[quote="Efka"]Pocztówka z Wetliny :D
Wetlinka nie tylko we Wetlinie.....
Wersja do druku
[quote="Efka"]Pocztówka z Wetliny :D
Wetlinka nie tylko we Wetlinie.....
Wiolu
Chciałam wyrazić swój zachwyt na temat zdjęcia przedstawiającego widok, jak myślę, wodospadu w starym siole w Wetlinie, niestety, złościwośc rzeczy martwych, komputer mi siadł, więc wyszły takie być może mało zrozumiałe skróty.
Pozdrawiam
Ewa
nie wetlinka, nie wetlina, a wodospad ze starego siola jest u gory trzeciej strony, a nam chodzi o ten z pierwszej strony :)Cytat:
Zamieszczone przez Efka
No i co?
Odpuściliście sobie zgadywanie?
A ja wiem.... Ale nie mogę powiedzieć.... :(
Powiem tylko tak: jak pisałem, że to gdzies dużo niżej, gdzieś blisko Zalewu, to własnie byłem bardzo, bardzo blisko...
Pozdrawiam
Marta sie wygadla? a tak blisko to znow nie byles :), ten wodospad jest oznaczony tylko na pewnej nowej mapie :)Cytat:
Zamieszczone przez Kriss40
Wodospadu nie widziałem, ale przez potoczek przechodziłem i to wielokrotnie.
Jak to się wygadała? Przeczytałem jeszcze raz wszystkie posty i nic takiego nie zauważyłem.
Pozdrawiam
myslem ze moze na privie gdzies chlapnela :), a jak nie to w takim razie pisz gdzie to jestCytat:
Jak piszę, że nie mogę, to nie mogę. :wink:
Muszę milczeć jak grób.
I nie na privie, tylko na piwie... hehe...
Pozdrawiam
no to pisz na priva jak sie wstydzisz :DCytat:
A czego mam sie wstydzić?
Pozdrawiam
A niech Barszczu wam powie! on ma do tego po pierwsze wieksze prawo, po drugie- ja tylko "udaje, ze znam sie na Bieszczadach", on zaś sie zna.
P.S. Barszczu, ty sobie załatw jakims sposobem status Bieszczadnika, bo jak widze przy twoim nicku status "kandydat na bieszczadnika" to mi sie strasznie głupio smiac chce. Mozesz napisac do admina, moze przyzna ci ten tytuł na takiej zasadzie jak przyznaje sie honorowe obywatelstwo miasta osobom, które nigdy w tym miescie nie były. I to wszystko z mojej strony na temat wodospadu o którym faktycznie nie wie prawie nikt.
Wiec wiem gdzie to jest - kazdy moze tam dotrzec od auta w 20 minut. Odkrylismy ten wodospad z kumplem na podstawie opisu byłego mieszkańca okolicznej (nieistniejacej juz) wioski. 88 letni dziadek - jak wspominał - ostatni raz był tam w 1946 lub 1947 roku przed wysiedleniem. Kazdy kto chce sie dowiedziec powinien kupic mape Bieszczady w skali 1-60.000 (moze byc w sklepie internetowym wydawnicta www.ruthenus.com.pl , i znalezc na tej mapie potok Czartów Młyn. Wodospad jest na tej mapie zaznaczony. Miejscowi nazywali go po prostu "huk" - czyli inaczej wodospad.
Dzieki Zosiu za radę w sprawie statusu Bieszczadnika, ale ja jestem raczej małomówny wiec nie nawijam na tym forum tyle zeby dostac status predko.
Barszczu
na mapce z tylu jest nawet fotka wodospadu, a mapa rzeczywiscie przednia :)Cytat:
Zamieszczone przez barszczu