-
Odp: Bieszczadzka muzyka...
Barnaba, a udostepniasz to na soulseeku?
jak tak to pod jakim nickiem sie kryjesz?
ja zapraszam do moich niewielkich zbiorow - mateo_2503, moze znajdziecie cos dla siebie.
jak co to jakies slowko ze trafiliscie z forum i jestescie na buddy list :)
pzdr
-
ja nadaje niezmiennie na koza35
Naturalnie co mam, to udostępniam
-
Cytat:
Zamieszczone przez Barnaba
ja nadaje niezmiennie na koza35
niestety nijak nie moge takiego usera znaleźć.
od siebie oprócz tego co było (Mike Oldfield, Vangelis, Orkiestra św. Mikołaja) polecam jeszcze:
- soundtracki do braveheart'a, gladiatora (Hans Zimmer-po prostu świetny!), władcy pierścieni, wiedźmina (Grzegorz Ciechowski)
- z folkowych - wszelkie ukraińskie (Czom ty ne pryjszol, U zelenyi poloniny, Bukovina, itp), Grzegorza z Ciechowa - album ojdadana (majstersztyk! - zmixowane stare ludowe przyśpiewki z bardziej nowoczesnym instrumentalnym brzmieniem).
- poza tym Therion - Oh Fortuna i nie tylko - polączenie metalu z muzyka klasyczną (chór, orkiestra symfoniczna).
jak tylko zza grani wychodzi groźna chmura to bezwiednie nucę refren z Krakowskiego spleenu (manamu), przy połoninach czesanych wiatrem nasunie się coś z KSU, a zawsze i wszedzie - piosenka spod celi - czyli czarny chleb i czarna kawa.
pzdr
-
No to zaczynają sie jaja z soulseekiem. Jestem użytkownikiem wersji 157 test8. Uzytkownika mateo_2503 dodałem jak tylko się ujawniłeś, i cały czas nie widzę Cię dostępnym..... Jaką wersje slsk masz?
hmm czy dodałeś mnie do listy użytkowników? Czasem zaskoczy jeśli z tejże listy wybierzesz "browse files"
-
... 156c. nie no, nie wierze ze nie widzi ludzi ktorzy maja inna wersje. tyle muzyki mialoby pozostac w ukryciu? ;)
tez od razu Cię dodalem, ale w ogole nie widzi takiego usera - jakbym jakiegos nieistniejącego dodal...
apdejt:
a jednak. obie wersje dzialaja na różnych serwerach i nie widzi userow różnych wersji. 156 jest wersją oficjalną to i ma wiecej użytkowników. ponoć można zainstalować obie równolegle i działa.
spróbuje.
-
aktualnie na slsk wysyłam kumplowi ..... wieczorem nocą przesiąde się na 156c. Mi to wszystko jedno, a może warto nawet :)
-
Witam,
Przyznam ze kilka "widoczków" Irasa z "Bandytą" w tle na stałe utwaliło się w mojej głowicy ..... polecam wszystkim tę muzę.
PeteR
-
mam 156c, i przynajmniej pobrało mi dane o Tobie Mateo. Zapraszam....
Swoją drogą pierwszy raz spotykam się z softem, który nie jest kompatybilny "w dół". Dziwne
-
Browar Żywiec
Wolna Grupa Bukowina
Atlantyda
Mechanicy Shanty
Shantymen
oczywiscie turystyczne hity z Yapy :)
rowniez muzyka relaksacyjna
polecam : Plebania - Randalena
-
A ja mam ogromną prośbe!!! Jeżeli ktoś z Was posiada jakiekolwiek nagranie Panny Beskidzkiej (sł.muz. Piotr Szucki) to BARDZO prosze niech się ze mną podzieli. Uwielbiam tą piosnekę a jej nie mam :( Stawiam piwko :-)
-
daje nobla temu kto znajdzie!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Anyczka20
A ja mam ogromną prośbe!!! Jeżeli ktoś z Was posiada jakiekolwiek nagranie Panny Beskidzkiej (sł.muz. Piotr Szucki) to BARDZO prosze niech się ze mną podzieli. Uwielbiam tą piosnekę a jej nie mam :( Stawiam piwko :-)
http://www.paluki.tygodnik.pl/plyty/turys2p.htm
za friko jest tylko fragment ... ale można zamówić płytę ...
Pozdr,
Ebik
No i polecam wszystkim, ktorzy nie znaja : http://www.wgorach.art.pl/mp3.html
...zwłaszcza "Kiedy góral umiera", "Góry moje łaskawe" :-) i "Nad górami"
-
Dzieki, ale ja chce całą piosenke8-) :lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Anyczka20
Cytat:
Zamieszczone przez Barnaba
daje nobla temu kto znajdzie!
Poszlo na maila :) Jesli zyczy sobie ktos jeszcze to kontakt na priv.
-
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: DZIĘKUJE I ZAPRASZAM NA PIWKO!!!!!
Teraz cały wieczór sobie nuce Panne Beskidzką....
...niech sie nade mną pochylą Pop Iwan ze swą Popadią, niech nademną zapłaczą, żem dopiero zobaczył tamten świat.....
-
To ja odświeżę ten wątek. Ostatnio Bieszczady, a raczej pogranicze, czy też przygranicze strasznie kojarzy mi sie z Jaromirem Nohavicą. Zajrzyjcie tut: www.nohavica.cz Naprawde lepsze to, od tej ckliwej poezji śpiewanej typu SDM. Ale to tylko moja subiektywna opinia ;-)
-
Od kiedy Jabol podesłał mi "próbkę" Nohavicy, też zacząłem się nim interesować. Tym, którzy jeszcze nie słyszeli polecam gorąco.
-
Cieszę sie Polej:) A jak obejrzysz "rok dabla" z muzyka Nochavicy - przepadniesz...
-
a czy ja bym tez mogla prosic ta "panne beskidzka " na maila??? ( biedronka_buba@vp.pl) przepraszam ze pisze tutaj ale od pewnego czasu jakos nie moge wyslac nic na priva
-
W górach muzyki się nie słucha, szkoda byłoby nie uchwycić naturalnej muzy z lasu:razz: Ale w domu, kiedy chcę przypomnieć sobie południowo-wschodnie klimaty, zawsze uciekam do SDM-u, lub Wolnej Grupy Bukowina. Przy tym odpoczywam i uciekam we wspomnienia... i marzenia... :lol:
-
Jeśli chodzi o "klimaty",to Orkiestra św.Mikołajów,Kyczera,Drewutnia.Pozdrawiam!
-
Co do muzyczki która ostatnio sie zasłuchuje...Płyta jazzmena załozyciela grupy "Laboratorium" pt: "Młynek kawowy". Zaj... teksty <deszcz mnie moczy w pysku sucho robota mnie nudzi, van gogh tez miał jedno ucho a wyszedł na ludzi... :grin: > a do tego facecik ma świetną przepita barwe głosu. Fragmenty piosenek do przesłuchania http://www.merlin.com.pl/frontend/br...CE9.LB2#utwory
-
nie wiem czemu ale z tej panny beskidzkiej mnie tez najbardziej zapada w pamiec ten fragment z " pop iwan ze swa popadia" :) ;)
-
A ja nie znam "Panny beskidzkiej" - czy ktoś mi może przesłać mp3 (ewa_0@wp.pl)? Ale za to "Młynek Kawowy" jakieś pół roku temu był u nas w pracy hiciorem (bardzo romantyczna piosenka :)
a poza tym jeśli by ktoś miał namiary na mp3 grupy "Pod Strzechą", którą nawet lubię, to proszę o informację (bo mam tylko jakąś starą kasetę). Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
AdiMK
W górach muzyki się nie słucha, szkoda byłoby nie uchwycić naturalnej muzy z lasu:razz:
No tak, jakbym miała w górach słuchać SDM-u, to też bym wolała nic nie słuchać ;-) Noo, ale o gustach się nie dyskutuje. Osobiście uważam, że muzyka w górach to super sprawa.
Ostatnio na przykład, kiedy to w zimową, mroźną noc, na polance koło Kmity robiliśmy nocne zdjęcia Leska i Czulni, gdzieś w tle delikatnie było słychać z mp3 The Magic Carpathians ...storzył się niesamowity klimat.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...bf6c3bd6f.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...2426accda.html
-
Zapraszam do posłuchania piosenki z moim tekstem(w oryginale o Bieszczadach,w piosence ogólnie o górach) pt."Bosonogie Anioły"na stronie www.malzenstwo.art.pl (w Dyskografii).Pozdrawiam!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bison
Co do muzyczki która ostatnio sie zasłuchuje.....]
Bizon JESTEŚ WIELKI , zarąbiasta płyta , daj takich wiecej
-
Cytat:
Zamieszczone przez
iza
Bizon JESTEŚ WIELKI , zarąbiasta płyta , daj takich wiecej
:mrgreen: W sumie taki wielgachny to może nie, jakieś 186cm...:) A co do muzyki to cos sie wymysli...
-
Witam!
Poszukuję płyty "Remedium Solińskie" Wojciecha Maciaszka. Jeżeli by ktoś chciał się podzielić tą płytą ,byłbym niezmiernie wdzięczny.
Pozdrawiam!
-
Bieszczadzka muzyka to także wielka wieczorna cisza,która "sygnaturką dzwoni"to "Nocne niebo,które śpiewa Aniołami",wiatr w bukowych koronach,szelest połoninnej trawy....
-
a trylogie gongu to ktos z panstwa slyszal?
ja to sobie kiedys,juz z 10 latek bedzie,wlaczylem pod wywar....
jesli ktos jest amatorem wywaru to polecam
-
A ja tam wole słuchać muzyki w trzeżwym stanie umysłu. I już!!! I juz Cie nie lubie jastrząb, kim kolwiek jesteś. Pare razy spotkałam w górach "grzybiarzy" ...i kurde...nie rozumiem...nie chce rozumieć.... Oprócz właśnych odlotów to chyba nic innego w tych górach nie widzicie?:sad: :roll: :evil:
-
Anyczko,popieram!A gong czasem bije na ALARM!
-
tu slowo trzezwosc nie ma zadnego zastosowania,jest nieadekwatne..
nie ma powodu do ekscytacji,spokojnie,ludzosci toto towarzyszy od tysiacleci.to nie jest zabawka..
nie wiem kogo tam spotkalas..
mnie jeszcze nie spotkalas wiec spokojnie z tym lubieniem..:)
i prosze sie do mnie nie zwracac w liczbie mnogiej-co to znaczy nie widzicie?
ten kto wie milczy a ja popelnilem ten blad i powiedzialem za duzo.wiec finito.nie ma oczym mowic.ucinam ten spor zanim sie w ogole zacznie.
bijcie na alarm beze mnie.wszystkiego dobrego
-
Było nie zaczynać, w tej kwesti mam dosc wyraźne i zdecydowanie zdanie. Nie popieram i zawsze bede akurat o tym głośno mówić.
-
oj Jastrząb oberwało się Tobie. Anyczka Cię nie lubi.... biedaku to dni Twoje policzone. Jeszcze niech Michał tu wpadnie, to już zostaje tylko mocnej gałęzi sobie szukać.
Ja tam grzybiarz nie jestem, ale cóż.... wszystko jest dla ludzi, tylko z wolna i ostrożna
-
A ja proponuję,żeby wrócić w tym miejscu do prozy,poezji i muzyki Bieszczadu czyli tego co łagodzi obyczaje.Zdrowia szkoda!
-
Tak wiec sam się na sobie złapałem, że ostatnio lubię ciszę, w aucie, w domu, wszędzie. Na kolibie usłyszałem że leci muzyka yann tiersen, coś innego. Wcześniej już tego łyknąłem nieco, i przyznać muszę że nie spodziewałem się tego w Bieszczadach.
-
a ja poszukuje mp3 z piosenka zespolu "slodki calus od buby" (nie mam z tym nic wspolnego ;) zaczynajaca sie od slow "szlismy tak juz chyba szosty dzien" piosenka ta byla spiewana nie raz i nie dwa na bazie w lopience i bedzie mi zawsze przypominac tegoroczny weekend majowy! jakby ktos mial mp3 lub wiedzial gdzie jej szukac to dawac znac :)
a odnosnie "grzybiarzy"... ja np. bardzo bardzo nie lubie groszku w puszce..ale czy to powod zebym nie lubila kogos kto zajada sie groszkiem?? o ile grzybiarz mi nie dolewa wywaru do herbatki (wbrew mej checi)to chyba jest nieszkodliwy.. i wg. mnie to jest troche krzywdzace mowic ze "oni poza swoimi odlotami nic w gorach nie widza", pare razy takich spotkalam i naprawde byli wartosciowymi ludzmi. Jeden tak przecudnie malowal zruinowane cerkiewki wylaniajace sie z mgly.. i co najwazniejsze byli tolerancyjni, znaczy nie narzucali swojego podejscia do zycia jako jedynie sluszny. Mam mile wspomnienia zwiazane z ta ekipa. A czy wole podziwiac bieszczady i muzyke na trzezwo czy po grzybkach to nie bardzo moge ocenic, gdyz po grzybkach nie probowalam ;)
-
Z groszkiem to niedawno jadłem pasztet, o dziwo bez mięsa:) Pycha było, grzyby chyba też jakieś tam były. ok żart żartami....
Co raz częściej na forum na pewne kontrowersyjne wyznanie (relacja, upublicznienie upodobań) nie ma odpowiedzi konstruktywnej, następują często lawinowe krytyki, które, nie oszukujmy się, nie zmienią niczego i nikogo. Smuci mnie to, bo nie wnosi niczego wartościowego do wątków.
Grzybki jak grzybki, ale jak się z kumplem zasiedziałem na Wysokim Wierchu z piwkiem to nie miałem powodów do narzekań.
"Nie szkodzi mi to, jeden woli piwo drugi żyto" (cal 44) a inni lubią inne specyfiki ale lubię ich wszystkich jeśli tylko chce im się jechać w Bieszczady