he he za dlugo chyba przy kompie siedze proponuje nazwac twojego wilka wrzatek ;).Cytat:
Zamieszczone przez Piotr
ale swoja propozycje wycofuje jak by co ;)
Wersja do druku
he he za dlugo chyba przy kompie siedze proponuje nazwac twojego wilka wrzatek ;).Cytat:
Zamieszczone przez Piotr
ale swoja propozycje wycofuje jak by co ;)
Te płaskorzeźby masz na myśli :?: :lol: :lol: :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Jabol
Pozdrawiam
hmmmm ciekawe rzeczy piszecie.... ostatni kimb?? bicie piany?? a czy w ogóle jest ktoś chętny by się w tym roku spotkać??Trzy razy niemogłem przyjechać, tera se wszystko poukładałem i ma być kicha!!??NIGDY!!!!!
Zróbmy w końcu to głososwanie i do roboty! Komitet organizacyjny trza zawiązać, porezerwowac co trzeba... Chyba duch w narodzie bieszczadzkim nie umarł!!??
Po postach irka i piotra, doszedłem do wniosku że rzeczywiście n.p. Krywe to pomysł Szbyt trudny do realizacji.... W tej sytuacji widzi mi się Smolnik...nie byłem tam od 15 lat (!!!!!)
Pozdrawiam
DP
Krywe i Łupków mają łazienki, ale nie przy pokojach. To raczej mniej komfortowa agroturystyka. Łupków ma w niedalekiej odległości "Bar pod sosną" w Nowym Łupkowie. Na miejscu kuchenka do dyspozycji. U Tosi można zamówić dzień wczesniej obiad lub obiadokolację - godzina do ustalenia. Można też dogadać się na całodniowe wyżywienie. Ale baru nie ma. Kuchenka do dyspozycji gości w pawilonie jest.Cytat:
Zamieszczone przez irek
W Łupkowie chyba nie będzie 50 miejsc noclegowych, u Tosi chyba się pomieści, ale bez komfortu (podłoga, materace). Do Łupkowa dojazd samochodem, pociągiem. Sklep i bar w Nowym łupkowie. Do Krywego- PKS do Zatwarnicy i dalej piechotą. Samochodem stokówką pod Ryli, dalej bezpieczniej piechotą. Sklep w Zatwarnicy. Bar w Sękowcu.
Zajazdu w Smolniku nie znam. Okolica piękna od Rzepedzi po Smolnik, od Suliły po Maguryczne, Czarne bociany na Jasieniowej itd itp. W tamtym rejonie miała miejsce opisana wcześniej jatka z udziałem lochy i niedźwiedzia.
A tak na marginesie, u Tosi pod domem ostatnio "urzędowało" 14 wilków. Odkąd Tosia mieszka na Krywem, nigdy czegoś podobnego nie widziała.
Długi
:shock: już całkiem się pogubiłam :P mam głebokie przekonanie, iz owe małe zainteresowanie tematem kimbu wynika tylko i wyłącznie z zaspania zimowego i wogóle :p....i cała gawiedź zjedzie się na miejsce w podanym terminie.... :) wnosze ponownie prośbę do adminów o wstawienie ankiet do głosowania, co by nam czasu nie zabrakło :) .... można powiedzieć, że czas nagli :roll: ... jeśli będę mogła sie przydac przy organizacji, polecam się uwadze...
pozdraviam i już sie nie moge doczekać...
kobta
Cieszę sie, Jabol, że poparłeś mój pomysł. Znam to miejsce, byłem tam kilka razy przelotem. Miałem przyjemność poznać gościnność właściciela "Zagrody", który przewiózł nas po okolicy UAZem.Cytat:
Zamieszczone przez Jabol
Nie jest to jednak formalnie zgłoszona przeze mnie propozycja i w razie, gdyby została zakceptowana, nie mogę zajmować się organizowaniem tam spotkania.
Jabol, czy jesteś rzeczywiście tylko postronnym widzem, czy będziemy mieli okazję się spotkać na KIMBie?
Tak czy inaczej, zapraszamy Ciebie oraz wszystkich dyskutantów tego forum na piwo do Bystrego.
Bardzo mi przykro, ale z tego co wiem w terminie KIMB-u dojazd pociągiem do Łupkowa jest wykluczony. A szkoda, bo strasznie lubię to miejsceCytat:
Zamieszczone przez długi
czyli do chwili obecnej wymieniono:
- Ustrzyki Gorne
- Krywe
- Jabłonki
- Smolnik
- Łupków
..............a głosowania jak nie było tak nie ma.... :evil:
Kto właściwie organizuje KIMB? Lupino, długi, Irek, Xiro czy adminowie? Dla mnie nie jest to jasne od samego początku.Cytat:
Zamieszczone przez Xiro
Ktoś musi się tym zająć bardziej zdecydowanie i wziąć na siebie odpowiedzialność. W przeciwnym wypadku dyskusja będzie się ciągnąć w nieskończoność. Chyba że wszyscy jesteśmy postronnymi obserwatorami, ale w takim przypadku nic dobrego z tego nie wyjdzie.
Witam.
Proponuję Ustrzyki Górne "Pod Caryńską". Jest to miejsce sprawdzone, dogodne dla wszystkich. Jest sala, pokoje, toalety, miejsce na ognisko, sklep, dobry dojazd i dobre miejsce wypadowe. Termin 19-21.05.2006.
Proszę o wypowiedź Adminów i Stałego Bywalca - Prezydenta Forum.
Na pierwszych Kimbach padła propozycja, aby miejsce i termin po wypowiedziach Forumowiczów ustalało grono założycielskie + Admini (ok 10 osób). Po konsultacjach proponuję aby wprowadzić to w życie. Jednak z drugiej strony podejmowanie decyzji jest trudne i pociąga za sobą odpowiedzialność.
pozdrawiam
J . Lupino
a co sie wogole dzieje z adminami???? zaglądają utaj?? Czekam na decyzje, z niecierpliwoscią! Chetnie włączę się w przygotowania.. niestety tylko na odległość... więc jeśli mogę się na coś przydać... czekam na kontakt.Cytat:
Zamieszczone przez Lupino
............i ja też się pod tym głosem podpisuję. ( a wlaściwie to się podpisuje dwoma głosami :mrgreen: )Cytat:
Zamieszczone przez Lupino
Moze najpierw zalozyc temat z lista chetnych tak jak w zaszlym roku bo jak bedzie tylu zainteresowanych co sie do tej pory wypowiedzialo to kimb mozna zrobic wszedzie bez zadnych przygotowan ;).
Reprezentuję 4 osoby, które w tym czasie będą przebywać w Bystrem. Noclegi przezornie zarezerwowaliśmy już w lutym i nie możemy tego zmieniać.Cytat:
Zamieszczone przez irek
Mówiąc niezobowiązujaco, chętnie Was odwiedzimy, ale chcielibyśmy się dowiedzieć czegoś bardziej konkretnego na temat programu KIMBu? Chcielibyśmy się też jakoś przygotować.
Niestety nie udało mi sie być na wcześniejszych spotkaniach szkoda w tym roku bym chciał sie z spotkać :D
Ja proponuje
Chatę Socjologa jezeli było by to mozliwe,
a Górne tez spoko czekam na dalszy rozwój sytuacji
Pozdrawiam
Boże, nie!!! kimby obchodzą mnie tyle, co zeszłoroczny śnieg. Ale szkoda Chaty. PozdrawiamCytat:
Zamieszczone przez leszczu
Jakby Cię tyle właśnie obchodziły, to byś tu nie zaglądał. :wink: Nooo, chyba, że z obawy o Chatę...Cytat:
Zamieszczone przez Kriss40
Dokładnie
Kimba w Chacie nie będzie, więc sie nie bój, ale myśl mógłbyś rozwinać bo ja nie łapie: znaczy kimbowicze jak na Chate za mało chleją, nie rzygaja gdzie popadnie, myją się, czy cos jeszcze innego? :)Cytat:
Pytasz, stwierdzasz, czy świadectwo sam sobie wystawiasz?Cytat:
Zamieszczone przez Piotr
Pytajnik na końcu zdania mówi że pytam i to powaznie całkiem, więc jak jest A to niech będzie B...Cytat:
Be to już było - w Twoim poście... hehe
Nieee no, spodziewałem sie czegos bardziej oryginalnego. Tamto to był mój bełkot - moje świadectwo. Chciałem poznać Twoje ;)Cytat:
No widzisz... więc przeliczyłeś się i niech sprawę zakończy - jak raczyłeś to nazwać - Twój bełkot. Zdrowia
Piotrze,
Już wiele razy przerabialiśmy na Forum dyskusje o Chacie Socjologa, w których jedni na nią pluli, inni jej zaciekle bronili. Jestem jednym z Otrytczyków. Właśnie wczoraj wróciliśmy z imprezy pożegnalnej Marasa, który kończy swoje gospodarzowanie. Gdybyś mógł być świadkiem wspaniałej, rodzinnej atmosfery, jaka panowała w chacie przez tych kilka dni, może jednak zmieniłbyś o nas zdanie. Maras dostał album z fotkami i wpisami od nas i obejrzeliśmy (laptop, rzutnik) prezentacje o Marasie, przygotowane specjcalnie na tę okazję. Było przesympatycznie. Oczywiście piliśmy - jak to na imprezie, ale, Wiesz - nikt nie rzygał. Co do mycia - nie zaglądam innym w majtki, więc nie wiem. Pewnie jedni się myli, inni nie. Czy to ważne?
Nie wiem czy w innych chatach panuje taka atmosfera jedności, wzajemnej życzliwości i tolerancja. A Ty wiesz? Pzdr
Rzecz w tym że nie muszę zmieniać zdania o szeroko rozumianej Chacie, bo jest ono pozytywne, nie przypomnam też sobie abym kiedykolwiek pluł na Chatę - owszem mogły się zdarzyć cierpkie uwagi przy okazji dysput sprzed 2 lat, ale przyznasz że na ówczesna opinię (części bo nie wszystkich przecież) sami zapracowaliście, nie warto do tego wracać i nie wątpię ze teraz pracujecie na znacznie lepszą.Cytat:
Zamieszczone przez Julo
Nie wchodze też na "drzewo" czy do działu "Chata Socjologa" wtryniając się między wódke i zakaskę nie mając jednoczesnie nic mądrego do powiedzenia. Nie wpraszam się na kolacje brydżystów by głosno manifestować niechęć do brydża. Owszem, mój post był byc może niezbyt grzeczny (choć był w pewnym sensie skrótem myślowym) jednak to nie ja zacząłem w tym wątku temat Chaty w formie również niezbyt jasnej , natomiast prowokator potem nie ma odwagi uzasadnić swojej wypowiedzi i daje dyla. A gdzie daje dyla? Na "drzewo wiadomości" (po wsparcie? by wywołać kolejne niepotrzebne dyskusje?):
http://drzewo.otryt.bieszczady.pl : cytuję:
"[ 27.03.06; 08:55 ] v20-s1.itpp.pl
Kriss : Witam. Pozdrawiam uczestników i wyrażam głeboki żal z powodu mojej nieobecności. NA forum, przy okazji głosowania nad miejscem corocznej imprezki p. kimb, poruszona została znów Chata nasza. Polecam lekturę - zwłaszcza posty Piotra... Pamietacie, przerabialismy to juz dwa lata temu.... Żałosne."
To kto Twoim zdaniem poruszył temat Chaty i kto tu jest żałosny?
Piotrze ja rowniez sie z Toba zgadzam... chata "zapracowala" na takie okreslenia jak wymieniles.
Julo pytasz czy sa chaty z klimatem- sa i znam takich kilka w BN ;)
Pozdrawiam
Rzecz w tym, ze ja nie czuję sie prowokatorem. Wyraziłem swoje niezadowoloenie z samego pomysłu, żeby kimb organizować w Chacie. Natomiast Twoja alergia na wszystko, co napiszę na forum jest zastanawiająca. A forma odreagowywania po prostu niegrzeczna. No i jednak zaglądasz na drzewo... hehe. Życzę Ci utzrymania tego karykaturalnego samozadowolenia. Pozdrawiam oczywiście.Cytat:
Zamieszczone przez Piotr
Panowie.... looozik.... KIMBu w chacie nie będzie... "nie po drodze"... Ten wątek ma służyć konstruktywnej dyskusji na temat KIMBU, jeśli kogoś KIMB nie obchodzi to niech tu nie zagląda... A prywatne żale można w prywatnej wiadomości wylać... HOWGH
Zapraszam CHETNYCH do wpisywania się na listę!!
pozdrawiam
DP
Panowie, Panowie..... nie czas i nie miejsce...... 8) proszę ładnie się wpisywać i się nie brać za łby :P :twisted: ....... Jeśli przybędziecie na KIMB będziemy mieli dodatkowa rozrywke :P ;) ....... "zapasy" ..... :) a tak poważnie...... faktycznie mizernie to wygląda.... Przychylam się do terminu, zapisuje mnie i łysego mego ....... :shock: .... Chyba lepszym rozwiązaniem będzie osobny post z proponowanymi miejscami i terminem i lista do zgłaszania, zanim ktoś przebrenie przez te 12 stron, żeby byc w temacie skona .... :P ....
p. kobita
Ale on już jest. Można tam wpisywać tylko osoby....Cytat:
Zamieszczone przez kobieta_bieszczadzka
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez bertrand236
o ja ślepa kobieta :P
Nie tylko, można wpisywć sztuki, towary i inne miary ilości osób ;)Cytat:
Zamieszczone przez bertrand236
pozdrawiam
J.Lupino
Boże jak bym wiedział co wyniknie z wczesniejszego postu to bym go nie napisał wyluzujcie
Pozdrawiam
Ale piekna dyskusja była..
Żeby trochę ton zmienić..proponuje dalej kwestie miejsca rozważać ..a może by ta "Piotrowa Polana"??
Bob
Do KrissaCytat:
Zamieszczone przez Piotr
Powiedz tak z reka na sercu ile ty razy byles na Otrycie ze nagle jestes takim aktywnym "Orytczykiem" ?
Dlaczego wg Ciebie np KIMB nie moze odbyc sie na Otrycie i czy zsiadasz w "radzie nadzorczej Otrytu" ze wyrazasz swoj sprzeciw?
Dlaczego robisz antyreklame "Chacie" swoimi wypowiedziami? (Z tego co mi wiadomo i mozna bylo kiedys wyczytac chata zmienila swoj wizerunek i jest goscinna i otwarta dla wszystkich, chyba ze to tylko blef? bo wyzej czytamy stwierdzenie "Chata nasza".)
Dlaczego masz takie zle zdanie o KIMBie skoro na zadnym cie nie bylo?
Nie bardzo rozumiem tą burzę wokół Chaty Socjologa jako miejsca spotkania KIMB.
Pewien rowerzysta, który objechał świat dookoła opowiadał jak dojeżdżał do kolejnej wioski to zawsze go przyjmowali w niej bardzo serdecznie i zawsze ostrzegali, żeby się miał na baczności w następnej wiosce bo tam to mieszkają nieprzyjemni ludzie. Zajeżdżał do następnej wioski a tam historia się powtarzała. Nieznane jest z reguły nieprzyjemne. Zatem tym bardziej zachęcam do poznania Chaty. A osobom, które były tam raz spotykając szemrane towarzystwo i teraz są uprzedzone pragnę zwrócić uwagę na jeden fakt:
Polacy są największymi pogromcami Żydów w II w.ś. bo przecież obozy śmierci były w Polsce a innym dobrym przykładem traktowania Żydów w Polsce jest Jedwabne. Takie zdanie pokutuje na Zachodzie i w samym Izraelu. Postarajcie się nie powielać tego rodzaju błędów we własnym myśleniu.
1. Nie rozumiem dlaczego KIMB nie mógłby się odbyć w Chacie? Wg mnie to idealne miejsce. Cisza, spokój itd. Umyć się jest jak, spać też, ugotować sobie wszystko można, tylko zachodu przy tym nieco więcej niż w hotelu. Ale nie więcej niż w normalnej wiejskiej chacie.
2. Rozumiem, że Piotr ma specyficzne poczucie humoru, które sprawia że dla osób, które sporo serca i pracy włożyły we wskrzeszenie Chaty jest ono drażniące i nie do przyjęcia. Myślę że to się będzie zmieniać, tzn. ludzie związani z Otrytem nabiorą dystansu do takich nieeleganckich żartów, a nieeleganckie żarty będą coraz rzadsze. Niemniej jakby właściciel Hotelu Górskiego w Ustrzykach przeczytał o swoim miejscu że tam dzieją się rzekomo dantejskie sceny też by pewnie zrobiło mu się przykro i może by nawet zaprotestował...
3. Rozumiem niechęć różnych osób do siebie, ale mam prośbę do Ciebie Kriss, byś wyluzował. Twoja odpowiedź Piotrowi była na jego poziomie, a niestety w takim przypadku gość dostaje potwierdzenie swoich słów: no proszę reagują po chamsku! (to że własnej nieprzyzwoitości nie zauważa to jest bez znaczenia). Także Kriss, rozumiem że Ty niechętnie byś widział KIMB na Otrycie, ale ja z kolei się od tego dystansuję i chcę jasno powiedzieć że bym się cieszył gdyby KIMB kiedyś odbył się na Otrycie.
Pozdrawiam!
ale tam chyba nie ma az takich duzych domkow...?? Chyba ze w kilku.... choc jak mam wybierac to i tak bym sie pisala na UG ;)Cytat:
Zamieszczone przez krawc
Pozdrowki Bobie
Piotrowa ma 3 domki po 15 osób i wiele małych ... 8) ..... ale z tego co pamiętam, to nie bardzo jest miejsce na to, aby w razie niepogody gdzieś się pomieścić, jest coprawda mała świetlica, ale taka mało klimatyczna... po zastanowieniu chyba równiez przychylam sie do UG... ale zasadniczo jestem otwarta na propozycje ...... :mrgreen:
Wypada skomentować skoro tyle uwagi mi poświęciłeś, ale to juz mój ostatni post w tym wątku - nie ma sensu wzniecać niepotrzebnej dyskusji.Cytat:
Zamieszczone przez Ajgor
Mam wrażenie że wszedłeś w ten wątek nie czytając posta z którego to się zaczęło, ani mojego poprzedniego bo go skrzętnie pominąłes odwracając kota ogonem.
Rozumiem że bronisz dobrego imienia Chaty, choć lepiej byłoby to robić bardziej obietywnie zamiast pisac uwagi o moim poziomie, nieprzyzwoitości, itp - a kolege-"winowajce" poklepywać po plecach i nie zauważać nic zdrożnego w tym co napisał. Może przy okazji napomknij koledze, że nie najlepszym pomysłem jest publiczne pisanie w sposób, który może rzutować na dobre imię Chaty, bo to co ja pisze to pisze ja, moje świadectwo, mnie nie lubią, mój poziom, moja nieprzyzwoitość - ale Chata Socjologa to chyba coś więcej niż buda na Otrycie, prawda?
Wstaw sobie w przykład o hotelu pracownika, ktory publicznie mówi jakiejś grupie że szkoda dla nich tej budy. Co zrobiłby właściciel?
Nigdy jakos nie przyszłoby mi do głowy, żeby komuś powiedzieć szkoda dla Ciebie/Was tej budy - nie przychodzcie np. na KIMB. I nie ukrywam, że nadal mam nadzieję, choć coraz bardziej płonną, że osoba ktora się o to pokusiła wytłumaczy ludziom którzy wpisują się na listę obecności KIMB oraz tym, którzy chcieliby a z róznych przyczyn nie mogą tam być - dlaczego szkoda dla nich Chaty Socjologa? I nie jest to pytanie do Ciebie, bo napisałeś jasno i wyraxnie, że dystansujesz się od tej wypowiedzi. Zatem o czym my tu w ogóle gadamy? Mnie nie musisz niczego tłumaczyć, ani ja Tobie.
Koncze bo wyczerpał mi sie limit karykaturalnego samozadowolenia i musze troche podładować akumulatory ;)