Byłeś w Blair? :mrgreen:
Wersja do druku
Nie. Zdjęcie zrobiłem w Bieszczadzie.
Pozdrawiam
Podpowiedź: miejsce to można znaleźć na mapach Bieszczadu i na mapach Beskidu Niskiego
Przechodząc obok mojej zagadki po nie całej godzince dojdziemy do takiego miejsca
Idąc z dołu do mojej zagadki mija się taka budowlę
Tak mi się kojarzy, że to będzie gdzieś w okolicach Wahalowskiego Wierchu i Jawornika.
Nie, pudło
Pozdrawiam
A mnie się kojarzy,że gdzieś w okolicy Sukowate-Kalnica.
Ewentualnie w okolicach Czystogarb -Moszczaniec,bo napisałeś Bertrandzie,że blisko BN
Nie.
Napisałem, że przywalę z grubej rury, to przywaliłem. Myślałem, że moje podpowiedzi trochę pomogą. Kiedyś, ale to było w tym roku napisałem na "forumie" o tych okolicach. Wtedy jeden z forowiczów /ta forma podobno jest poprawna/ zapytał, czy szedłem od dołu, czy podjechałem betonką? To by była chyba ostatnia podpowiedź.
Pozdrawiam
Uważam,że Piotr odgadł gdzie to jest. /Patrz zdjęcie poniżej/ ale pytania były dwa. Drugie co to jest. Dla uściślenia: moja zagadka jest pod lewym krzyżem.
pozdrawiam
Ja nie wiem, jestem opętana, mam wstręt do krzyzy ;)
Krzyże stoją jakieś 100 m na prawo od czarnego szlaku na łące pod szczytem 551. Pod lewym Krzyżem są złożone małe krzyżyki drewniane, a pod nimi kartki zapisane przez dzieci. Na kartkach tych dzieci obiecywały poprawę zachowania ze szczególnym uwzględnieniem, czego to nie będą robić. Po przeczytaniu jednej kartki zrobiło mi się głupio i ją odłożyłem. Jak ktoś nie podszedł do dużych krzyży, to małych krzyżyków nie mógł zauważyć.
A gdzie tak fajnie wspomina sie Szwejka?
pozdrawiam
Na Rzepedce.
Tak teraz chyba przeniosę się w inne regiony...
Co to jest i co sie z tym stało?
hoczewski kościół z tyłu?
No to jest u Pękalskiego. Pniak drzewa. Nie pamietam..on chyba chciał z tego studnie zrobić..czy coś w te klocki.
Studnia jako żywo. A w tle faktycznie kościół. Każdy widać widzi to co chce zobaczyć.;)
No to teraz znowu trudniejsze. Latem trudno to zauważyć, natomiast wiosną można. Co to jest? Gdzie to jest? I do czego to służyło?
Bede strzelał znowu.... czy to nie jest Tworylne. Przy głownej alei jest pozostałośc zabudowań z piwnicą. Gdzieś czytałem, że tam był jakiś schron wojskowy. Jeżeli tak, to jest to zdjęcie zrobione od strony pola, a nie alei.
Pudło
Pozdrawiam
Podpowiedź. Bardziej na północ.
Pozdrawiam
Tata śpi, pchnę nieco do przodu sprawę, i powiem tak, że to Paniszczew faktycznie. A schody tam są w paru miejscach, i nie jestem pewien które to są. Chyba jednak nie cerkiew :)
Nic dodać nic ująć. to nie są schody do cerkwi.
Wiadomo gdzie. Wiadomo co. Nikt nie kwapi się do tego, żeby zgadnąć dokąd te schody prowadziły?
Pozdrawiam
Z tymi schodami poczekam.
Gdzie zdjąłem taki drogowskaz?
No dobrze odpowiem sam. To była karczma.
Pozdrawiam
Tak. To było proste.
Pozdrawiam
O.K. Jak będę na Podkarpaciu, a będę jeszcze w tym roku to stawiam piwo.
Pozdrawiam
No to następna fotka. Pytanie brzmi: Gdzie się spaliło?
Może ktoś wyjaśni, co się spaliło, bo do tej pory nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na to pytanie.
Pozdrawiam
ja nie moge odpowiadać bo to moje tereny:D
edit: nie przeczytałem dokładnie. Zapytam sie w najblizszym czasie osób kompetentnych.
To, że Ty wiesz gdzie, to wiedziałem. Przecież razem tam byliśmy...
Pozdrawiam
Nie wierzę, że nikt tam nie był.
Pozdrawiam
Jak mówi Boguś Sikorka:"Miło mądrego posłuchać" /W tym wypadku poczytać
Pozdrawiam