Spokoju, miłości, wyciszenia nie tylko w błogosławiony czas świąt!
Wielu bieszczadzkich szlaków.Radości i uśmiechu!
Udanego nowego roku..:lol:
Wersja do druku
Spokoju, miłości, wyciszenia nie tylko w błogosławiony czas świąt!
Wielu bieszczadzkich szlaków.Radości i uśmiechu!
Udanego nowego roku..:lol:
A ja cytując wiersz mojego ukochanego poety Adasia Ziemianina również życzę Wam wszystkiego najlepszego-i dużo miłości-bo tej nigdy za wiele
Jak szukać dziś drogi
Gdy wkoło zamiecie
Gdzie szukać dziś gwiazdy
Gdy świat na zakręcie
Czy iść w stronę miasta
Czy raczej pod prąd
Jak pytać o drogę
Gdy umyka ląd
Z kim szukać nadziei
Gdy wszyscy samotni
Z kim szukać stajenki
którą świat nam odkrył
W kim szukać dziś brata
A kogo unikać
Tak mało dziś śladów
Brakuje sternika
Na skróty gdzieś poszli
Melchior z Baltazarem
A ja w środku nocy
Nagle sam zostałem
Gdzieś przy wigilijnym stole
Wolne miejsce czeka
Może ktoś mnie dziś zaprosi
Nim przyjdzie Pasterka
Każdy już czym prędzej bieży, by dołączyć do pasterzy. I ja spieszę z życzeniami, bo nie mogę być tam z wami. Zdrowia, szczęścia, pomyślności i niech dobroć wśród Was gości.
Życzą Maja, Żanetka i ja
Jaro... serdeczne gratulacje dla Ciebie i wszelkiej pomyślności dla córki, dużo zdrowia dla niej oraz dużo miłości rodzicielskiej. Masz cudowny prezent na Święta!
Wszystkiego dobrego, przede wszystkim zdrowia i spokoju. Nie tylko na Święta, lecz na cały nadchodzący 2009 rok!
Radosnych i rodzinnych świąt życzą wszystkim Biesołazikom
Hanka PeteR i Macio
Zdrowych,pogodnych,przytulnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku.
Wesołych Świąt
Niechaj zbliżające się świąteczne dni pełne będą
radosnych i szczęśliwych chwil.
A nadchodzący Nowy Rok niechaj przyniesie same dobre dni.
Z pięknej kotliny kłodzkiej życzonka przesyła
Rycho
Szczęśliwych, radosnych, pełnych miłości i przyjażni Świąt. Oby Gwiazdka nadchnęła nas spokojem, nadzieją i ufnością, a Św. Mikołaj lub Bazyli przynieśli mnóstwo prezentów.
Bazyli?To on tez nosi?
Jako że do tej pory byłam skrytym czytaczem, to najpierw: witam wszystkich (:
I życzę zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.
Szczęśliwcy przebywający teraz w Bieszczadach - pozdrówcie proszę Góry (:
Anna
Samych dobrych ścieżek... I w górach i tam na dole.
Dobrych ludzi dookoła.
Pogodnych i szcześliwych Świąt Bożego Nrodzenia
i radosnego dzielenia się Opłatkiem z bliskimi
Życzę Wszystkim Forumowiczom
Dla wszystkich forumowiczów i ich rodzin Wesołych, ciepłych, zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego 2008 Roku.
Na Boże Narodzenie i na Nowy Rok
Forumowiczom-bieszczadnikom:
tym śniegowo-jamowym:razz:
i hotelowo ****-gwiazdkowym też:?
- niech każdemu z Was dobra Gwiazda świeci w Jego drodze...
znów z pracy, ale już koniec. same najlepszy - aby ten rok był jeszcze lepszy :)
Niechaj ta wschodząca gwiazdka przyniesie wszystkim czas spokoju, zrozumienia i miłości .... dobry czas.
Wszystkim Forumowiczkom i Forumowiczom, lubiącym łazikowanie po górach i dolinach i tym którzy wolą ciepłe kapcie i wygodny fotel, w tym szczególnym dniu samych serdeczności. Niech zawsze otacza nas miłość i zrozumienie, tolerancja i wybaczenie. Niech ten dzień niesie nam w sercach ogień nadzieji na lepsze jutro. Niech będzie nam dane spotykać na naszych szlakach samych przyjaciół. Niech zniknie zawiść, złość i uprzedzenia. Bądźmy lepsi dla samych siebie i ludzi nas otaczających. Niech będzie nam dane spotykać się w przyjaźni na bieszczadzkich szlakach i nie tylko, życzy Pyra.57
(…)Mały drewniany kościółek, do którego w Noc Bożego Narodzenia śpieszą tłumnie ludzie. Pozostawili niedomknięte domy, idą radośni, ufni, otoczeni mrokiem i szelestem skrzypiącego śniegu…..
W kościele stary kościelny przysposobił szopkę. Jest coś wzruszającego w przysposabianiu szopki przez starego kościelnego. Do żłóbka nasypał najlepszego, jakie miał siana, a przed szopką rozsiał najpiękniejszy, jaki tam rośnie, mech. Skoro już musi być siano i skoro już musi być mech, to niechże będą najlepsze – myśli kościelny.
I nie mówcie mu, że to przecież nie ma sensu…Że wtedy było inaczej, że siano z pewnością nie było najlepsze….Albo, że figury w szopce są gipsowe, więc im wszystko jedno…Skoro winy człowieka nie są bez sensu, skoro nie są bez sensu cierpienia i skoro nawet śmierć ma sens, także to siano i ten mech mają swój głeboki sens…Wszystko ma już sens.
Potężny huk koledy od którego zrywają się uśpione na wieży kościółka wrony i od którego dusza człowieka pęka w szwach….
Bóg się rodzi, moc truchleje…… (…)
Niech ten fragment cytowany za ks. Tischnerem przywoła to, co najwazniejsze w tym Czasie....
Ciepła i radości, radosnego kolędowania z turoniem, pachnącego makowcem i choinką i wszystkiego co najlepsze i ważne dla Was i Waszych Rodzin
życzą
Kasia i Konrad
Przyłaczając się do życzeń, chciałbym zacytować piękne i jakże aktualne zdanie: Pamiętajcie że świąteczne obżarstwo to przedsmak niebiańskiej uczty eschatologicznej. ;)
...Rok kolejny nam śmignął
jak jaskółka nad głową
a następny już stuka do drzwi... (WUKA)
Szczęśliwego Nowego 2009 Roku,
szczęśliwego w zdrowiu, szczęśliwego we wszelkiej pomyślności, szczęśliwego w spełnieniu wszystkich marzeń...
Turystom w Bieszczadach życzę inwersji w zimie, kolorów na jesieni i dużo słońca na wiosnę i w lecie :)