-
Odp: KIMB nr VII - relacji nie będzie, co najwyżej jakieś reminiscencje!
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
A czy moglibyście może przedstawić tych szlachetnych mężów i piękne damy ?
Fajnie byłoby zobaczyć z kim się dyskutuje :-)
B.
Jak dobrze przejrzysz ten watek, to znajdziesz poszukiwane informacje...8)
-
Prrroootestuję, może nie jestem zbyt długi, ale krótki też nie. Te 180 cm przekroczyłem mając 16 lat. Od tamtego czasu trochę urosłem i choć z wiekiem (te przyciąganie) centymetr ubyło, to jednak nadal jestem w połowie drogi do 190:lol:
Długi
-
od Pastora dłuższy jesteś- i w ogóle na KIMBie chyba najwyższy...
-
@ Stały Bywalcze znalazłam Ci koteczkę godną Bieszczadnika. Na razie karmi ją mamuśka, przepiękna biało-bura kocica . Mieszkają w Tarnawie w stadninie. Mamuśka nie dość, że piękna to także "po kociu" inteligentna i wyjatkowo pieszczotliwa. Wie po co Bóg stworzył ludzi. Oczywiście po to aby służyli kotom. W sumie ludzie to dajace się najłatwiej tresować istoty pod słońcem. Zostałam już zmanipulowana i poszukuję domu jeszcze dla 3 kociąt.
A na poważnie w stadninie znajduje się kilka kotów. Część z nich rozmnożyła się i jest problem. Jak nie znajdą się dobrzy ludzie, które młode przygarną to większość kotów stanie się łupem drapieżników. Chciałam też dodać, ze zdechną z głodu ale powstrzymałam się.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Wie po co Bóg stworzył ludzi. Oczywiście po to aby służyli kotom. Chciałam też dodać, ze zdechną z głodu ale powstrzymałam się.
Znów prowokujesz...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
A na poważnie w stadninie znajduje się kilka kotów
hehehe:lol: Stadnina kotów - będą tłumy walić żeby ujrzeć to cudo;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
hehehe:lol: Stadnina kotów - będą tłumy walić żeby ujrzeć to cudo;)
Toć, to Witia już na kocie (z Centralnej Polski) wierzchem jechał. („Sami swoi”) :lol:
-
Ja tam nie lubię kotów! (za długo się gotują)
-
Pastor!!!Wiesz ze ja jestem miłośniczką kotów i zagorzale bronię najpiękniejszych zwierząt na świcie!Oj nieładnie...........
-
Matti!!! Wybacz, ale chyba się nie zrozumieliśmy. Ja też jestem zagorzałym wielbicielem kotów, nie lubię tylko ich zjadać bo słyszałem plotkę (i to w Bieszczadach),że przeważnie są niedogotowane! Pozdrawiam!
-
Pastor nie dramatyzuj tak wielce , zmieli sie - doda buleczki tartej soli pieprzu jajeczka opanieruje , i kotlet po bieszadzku jak sie patrzy. Futerka nikt nawet miedzy zebami nie poczuje:twisted:
-
:roll:@ Pastorku Słoneczko kto w to uwierzy?:grin:
To było tak. Wchodzimy z Madzią Pod Caryńską. Od progu krzyczę do tego Forumowego Promyczka Ireczka: szczepiłeś się? A on na to: na ciebie? Nie, od dawna mam przeciwciała. Zreszta tobą zajmie się Pastor. Ło Matko! Zabrzmiało to poważnie. Szczególnie, że przypomniałam sobie pewien avatar. Wściekłe, potężne niedźwiedzisko rodem z Transylwanii. Błyskawicznie ewakuowałyśmy się. Niestety, w sklepie nie było ani czosnku ani srebrnych kul. Rada nierada poszłam zaopatrzeć się w osinowy kołek i to na teren BdPN.
Uzbrojonqa wracam do zajazdu i co widzę:
Pastora.
Przesympatyczny, nieśmiały Starszy Pan z dobrodusznym uśniechem. Troche "wycofany", siedzący sobie cichutko w kąciku.:mrgreen:
-
Witam
Dziękuję w imieniu Zajazdu "Pod Caryńską" i w tym roku za odwiedziny, mam nadzieję iż będzie nam dane odwiedzać się częściej niż raz do roku.
Pozdrowionka dla Wojtka Legionowo :-)
Do zobaczyska Jaceks
Ps.: Do Stałego Bywalca (może kiedyś - Tubylca) - przy którymś z kielichów podeszła nasza kotka czarna puchata i założyłeś rezerwację na jednego czarno maścistego. Więc kotki już są po naszej stronie, troszeczkę się podchowają i są do zabrania.
Może ma ktoś ochotę przygarnąć małego kotka :twisted: (łowne urodzone z myszką w zębach) o przepięknie szeroko zamkniętych ślepkach ;)(mają dziś drugi dzień)........................................8-)8-)8-)8-)8-)8-)8-)8-)8-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sjug
Może ma ktoś ochotę przygarnąć małego kotka :twisted:
Te nie kuś:twisted: Może jeszcze dodasz, że są równie piękne jak mamuśka i równie rozpieszczone. Wrr mam 6 sztuk. Co najwyżej poszukuję młodego liska do ogrodu.:lol: Gdybym nie miała tych moich "wyzyskiwaczy" i złodziei czasu to zabrałabym jedno. Oczywiście podobne do Twojej kocicy.
Mówiąc wprost jak mnie op... w Tarnawie to zrozumiem ale muszę to napisać. Może ktoś dofinansowałby dokarmianie tamtych kotów.Dziewczyna, która karmi to tatałajstwo musi pieszo nosić duże paczki jedzenia z Mucznego. Wiem, że będzie pomagać pewna dobrze nam znana "Psiara" prowadząca schronisko górskie. Najprawdopodobniej weźmie do siebie Azę. Sunię, którą "wyrzuciła" z kojca starsza koleżanka. Jeżeli zaś nie uda się jej przekonać Rodzinę to dla Azy trzeba będzie znaleźć jakieś miejsce. Ja nie mogę. Kretyn mógłby ją zabić. Tak jak tą lisicę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
sjug
Witam
(...)
Ps.: Do Stałego Bywalca (może kiedyś - Tubylca) - przy którymś z kielichów podeszła nasza kotka czarna puchata i założyłeś rezerwację na jednego czarno maścistego. Więc kotki już są po naszej stronie, troszeczkę się podchowają i są do zabrania.
(...)
Tak, pamiętam ów fakt, mimo że byłem już wtedy po n-tym kielichu.
I wszystko podtrzymuję.
Pod warunkiem (już wtedy, na KIMB-ie sformułowanym), że jest to kocię płci pięknej, a nie brzydkiej, oraz koloru czarnego.
Czyli najchętniej cała czarna kotka, ale mogą być niewielkie (takie do 20%) domieszki innej barwy futerka.
Jeśli właśnie takie kocię się narodziło, to już nawet mam dla niej imię: PATRYCJA. I od dziś możesz zacząć tak ją nazywać (niech się przyzwyczaja).
Odbiorę ją we wrześniu - będę w Sękowcu w dn. 8 - 30 września (już zarezerwowałem pobyt).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Czyli najchętniej cała czarna kotka, ale mogą być niewielkie (takie do 20%) domieszki innej barwy futerka.
Na czapkę potrzebujesz?
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Może ktoś dofinansowałby dokarmianie tamtych kotów.
Lucyna!!! GRRRR bulwersuję się w ciszy!! Ludzie na świecie z głodu umierają a Ty chcesz koty dokarmiać? Mało to myszy tam biega? Chcesz wyhodować kocią "stonke" co się boi po trawie biegać bo tam myszy grasują?
-
Lucynko, nie denerwujmy się !
Wg rocznika statystycznego GUS najmniejsze pogłowie kotów (nie tylko w Polsce, ale w całej Unii Europejskiej) występuje w województwie wielkopolskim.
Powód: głodzą, a te, których nie zagłodzą, przeznaczają na futra dla własnych matron (oszukując w dodatku, że są to kanadyjskie foki).
A Szkoci, od chwili przystąpienia Polski do UE, cieszą się, że dowcipy o nich zostały już wyparte przez kawały o polskich poznaniakach.
-
1 załącznik(ów)
... a ja sączyłem bursztynową tinkturę i dumałem czy to będą małe koty czy turyści przesadzali z dobrym sercem dokarmiając. Myslę S. Bywalcze że klonem mamy byś nie wzgardził 8) Ładna kocina... posiedziała chwilę i poszła urodzić kotki...
-
@Stały Bywalcze dziś byłam w zajeździe. Rozmawiam o kociątkach. W pewnym momencie pojawia się Mamuśka. Jak zwykle dobrze wychowana podała mi na przywitanie łapkę.
Patrycja okazała się przemiłą pięknością. Jest czarna z domieszką rudego na główce i z białą plameczką na podbrudku. Jej siostra jest równie piękna. Biała w szare delikatne łatki z domieszką rudego. Kocurka nie widziałam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
@Stały Bywalcze dziś byłam w zajeździe. Rozmawiam o kociątkach. (...)
Patrycja okazała się przemiłą pięknością. Jest czarna z domieszką rudego na główce i z białą plameczką na podbródku. (...).
Już tęsknię !!!
Moją Pati Koti odbiorę chyba 9 września, tj. zaraz po przyjeździe w Bieszczady. Będzie wtedy miała 3 m-ce, bez 1 dnia (urodziła się, jak pisał Jacek, 10 czerwca).
-
Masz za kim tęskinić.:)))
Do odebrania jest 19 kociaków w Tarnawie. Niektóre są przepiękne, kilka pięknych, a pozostałe śliczne.
-
Tęsknię za Patrycją. O innej kotce nawet nie myślę.
Chyba żeby mnie w ZpC "wyrolowali" ...:twisted:
W każdym bądź razie, bez małej kotki do Warszawy nie wrócę. Choćbym miał siedzieć w Bieszczadach do przyszłorocznego marca plus jeszcze trochę !:smile:
-
Do Sjuga.
Wysłałem Ci (prv.) wiadomość dot. Patrycji, która jutro kończy 2 miesiące (jeśli w ogóle żyje - jeśli nic jej nie pożarło, nie zagryzło, ani nie przejechało).
Będę wdzięczny za odpowiedź.
-
10 września odebrałem kotkę z Zajazdu pod Caryńską. Jest przeurocza. Żona, która wyjechała wcześniej, zabrała ją już do Warszawy.
Nie ma jednak na imię Patrycja (kotka, nie żona). Moje panie przeforsowały dla niej imię poprzedniczki: Sabina.
-
A jednak Sabinek, a nie Sabinka ! W miłości do zwierząt nieważna jest płeć, za to ważne uczucie !
U kociego malucha trudno jest rozpoznać płeć, no chyba że się ma pseudonim "Orsini" (i pozostałe atrybuty związane z Jej osobą).
Kociak jest świetny. Żywy, szybki jak iskra. I bardzo milutki. A także schludny i czysty. Już bym go nie zamienił na żadnego innego kota.
I niezwykle jest podobny do kociaków w Tarnawie Niżnej, które oglądaliśmy z Lucyną i Mietkiem 29 września br. Za to do mamusi w Zajeździe pod Caryńską w Ustrzykach Grn. - wcale a wcale. Zapewne wdał się w tatusia.
-
To nie będzie ..."urodziła pięć kociątek, trzeba kupić pięć kołysek,pięć par butów i pięć misek"...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
U kociego malucha trudno jest rozpoznać płeć, no chyba że się ma pseudonim "Orsini" (i pozostałe atrybuty związane z Jej osobą).
.
eeeee
ale o so chozi???:shock:
nie bardzo rozumiem co autor ma na myśli i czy czasem mnie nie obraża :-P
PS-jak kicia?już chyba duży kocur z niego.
-
Orsini, "Autor" miał na myśli wyłącznie Twoją profesję. O ile dobrze pamiętam, to jesteś lekarzem weterynarii. Jestem przekonany, że Twoja wiedza zawodowa natychmiast pomogłaby rozszyfrować płeć 3-miesięcznego kociaka.
A Sabinek (obecnie ok. 4 i 1/2 m-ca) miewa się doskonale, jest zresztą pod okresową kontrolą Twoich kolegów po fachu. Jeden z nich to ma nawet 2 fakultety. Oprócz tego, że jest lekarzem weterynarii, posiada również tytuł magistra ..., no właśnie - czego, zapomniałem. Coś chyba związane z immunologią, ale nie jestem pewny. W każym razie jest to dyscyplina także powiązana z leczeniem zwierząt.
To młody facet, chyba poniżej 30-tki (ów lekarz, a nie Sabinek). I dobrze zna Bieszczady, podobno jeździ w Nasze Góry co rok. Zapisał sobie adres Naszego Forum, ale chyba tu jeszcze nie zajrzał.
-
aha;-))
bo już myślałam, że co innego miałes na myśli :-P
To świetnie, że "Patryk";-) się zdrowo rozwija;-)
ps-a bardziej w temacie-kiedy zaczniecie się znowu kłócić wybierając miejsce na Kimb 2009?:razz: nie czas już jakoś zacząć?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
aha;-))
bo już myślałam, że co innego miałes na myśli :-P
To świetnie, że "Patryk";-) się zdrowo rozwija;-)
ps-a bardziej w temacie-kiedy zaczniecie się znowu kłócić wybierając miejsce na Kimb 2009?:razz: nie czas już jakoś zacząć?
Szanowna Koleżanko Orsini, po pierwsze - nie Patryk, lecz Sabinek.
A po drugie - "kłócą" to się Pan Prezydent z Panem Premierem. A my (Ty również) to sobie bardzo kulturalnie dyskutujemy.
Politycy dają zły przykład. Niedawno mój kolega, adwokat, tak uspokajał stronę przeciwną:
- Wysoki Sądzie, wnoszę o uspokojenie pozwanego i jego świadka. Tu nie Sejm, tu obowiązuje jakaś kultura zachowania się.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Niedawno mój kolega, adwokat, tak uspokajał stronę przeciwną:
- Wysoki Sądzie, wnoszę o uspokojenie pozwanego i jego świadka. Tu nie Sejm, tu obowiązuje jakaś kultura zachowania się.
tekst piękny :-P
A co do tematu Kimb 2009 w takim razie-kiedy zaczniecie owocne dyskusje?;-) lubię sobie poczytać;-)