-
Odp: Obowiązek zgłaszania wyjazdu w Bieszczady
"Jeżeli pogoda się poprawi..."
Ja byłem w ten poniedziałek na Bukowym Berdzie(UG-Szeroki-Bukowe-Tarnawa).Totalny odlot,zdjęć brak(nie dało się wyciagnąć aparatu),cały dzień ulewa(deszcz,chwilami deszcz ze śniegiem)jakiej jeszcze w górach nie przeżyłem.Do tego potężny wiatr i ok.2 st.C. Nowe doświadczenie bieszczadzkie-było pięknie.
-
18 - 25 X 2008. 2 dni Pod Honem 3 Pod Rawkami reszta to się okaże ale najprawdobodobnie Muczne. to juz 8 wyjazd w tym roku:)
-
No to mam nadzieję, że pod Rawkami wypijemy razem herbatkę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
No to mam nadzieję, że pod Rawkami wypijemy razem herbatkę.
i zjemy naleśniki:) dwa tygodnie temu aż 2 porcje udało mi się zmiescic:) a małe to raczej one nie bywają:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
DUCHPRZESZŁOŚCI
(...)
będę mógł wyjechać dopiero 28 września.
Jeszcze jutro muszę zaliczyć spęd rodzinny i w poniedziałek będę w Bieszczadach. Jeśli gdzieś w krzaczorach bądź na połoninach zobaczycie łysego, brodatego faceta z rozbudowanym mięśniem piwnym, leniwie podziwiającego panoramę, to mogę być ja. Tak więc zapraszam na browara, bądź też w wypadku zimnicy, na gorzałeczkę.
-
Hm musimy mieć znaki rozpoznawcze.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Hm musimy mieć znaki rozpoznawcze.
Była już na ten tamat dyskusja, ale nic z tego nie wyszło:
Forumowe naklejki, naszywki, koszulki, itp.
Lucyna, czy masz konkretną propozycję?
-
Na razie widzę tylko problem. Operujemy półśrodkami :)
Nie udały nam się te koszulki. Nie funkcjonuje lokal konatktowy (specjalnie trzy razy zmieniłam program aby być w Cisnej-grupy były w Siekierze słuchali koncertu Agnieszki Słowik Kwiatkowskiej i Grażyny, a ja jak ostania idiotka biegłam do Zacisza). Na razie najlepszym rozwiązaniem są rozmowy telefoniczne i gg (mój nr to 1136183). W ten sposób kontaktują się dobrze znajacy się Bieszczadnicy).
-
1 załącznik(ów)
Pamietacie go? kilka lat temu byla propozyjca by widniał na koszulkach jako znak rozpoznawczy:)
-
Witam
Jutro rano jadę do Wetliny :)
-
1 załącznik(ów)
była też wersja uśmiechnięta
Długi
-
Jeśli jest taki obowiazek to zgłaszam,że jedziemy z córą 15-16 hm tyylko nie wiemy jeszcze gdzie i na jak długo prawdopodobnie jedziemy na dwa samochody bo i mój sąsiad zza wisły też jedzie
-
Dziś pojawilo się światełko w tunelu, że od 10 do 15 listopada wpadnę na kilka dni do ORW Bystre. Muszę przejść to czego nie udało mi się w lipcu, chcę sobie spacerkiem przejść z Bystrego do Smolnika przez Żebraka, wejść na Łopiennik i coś jeszcze w jakiś dzień zaliczę. Odwiedzę oficjalną "Forumową knajpkę", no i spędzę Święto Narodowe w Bieszczadach, może tak wypadnie że... flagę zatknę w Ten Dzień na Łopienniku :) Dawno na nim nie byłem, czas Go odwiedzić a i honorny to szczyt na Ten Dzień. Oby tytlko światełko w tunelu się powiększało i nie zgasło ;)
-
Posłusznie melduję, iż za dwie godziny będę siedzieć w pociągu w Bieszczady.
A gdzie? Wetlińska, Caryńska, okolice Tarnicy, a dalej, któż to wie. Generalnie wędrownie. Do niedzieli.
Do zobaczenia może :)
madzia
-
W sobote Bieszczady docelowo Gorgany, Świdowiec kolo 15 powrót w Bieszczady.
-
W czwartek koło południa powinnam być już w Bieszczadach. Takie małe wędrowanie, krótkie, ale mam nadzieje treściwe. Od 2 do 5 października 2008r. Baza: Wetlina /chyba, że mnie gdzieś poniesie/
do zobaczenia :razz:
Aha, gdzieś w godzinach przedpołudniowych zacznę zmierzać do celu autostopem: uprasza się zatem o zabieranie machającej istoty w czerwono czarnej kurtce z granatowym plecakiem :-D
pozdrawiam
Aleksandra
-
Nie ma to jak się za wcześnie pochwalić. Żeby to coś wzięło.... Wryyyyyyyy :mrgreen:
-
Witam na Forum
Ponieważ ostatnio byłem w Bieszczadach 20 lat temu to przyszło tygodniowy wyjazd traktuję jak świeto...http://forum.bieszczady.info.pl/images/icons/icon7.gif
A tak poważnie to jadę w czwartek 16 października z Warszawy do Ustrzyk G i mam miejsce w samochodziehttp://forum.bieszczady.info.pl/images/icons/icon4.gif, jeśli ktoś chce sie zabrać - zapraszam.
Pozdrawiam całe Forum, dzięki za dużo fajnych informacji.
Jan
509628718
-
Od 17 do 21 października Marcowe będą rezydować w Mucznem :-P W menu m.in. wizyta "na końcu świata" :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Hern
18 - 25 X 2008. 2 dni Pod Honem 3 Pod Rawkami reszta to się okaże ale najprawdobodobnie Muczne. to juz 8 wyjazd w tym roku:)
Herbatą się nie wyłgarz. Idziemy w góry. Komitet powitalny prosi abyś przygotował nam jakąś trasę górską. :-P
-
Skoro obowiązek to melduję posłusznie, że jutro bieszczadzki komitet powitalny tzn Madzia, Żona Marcina i Marcin oraz ja zabieramy w celach integracyjnych Bertranda na Dwernik Kamień. Liczymy na spotkanie z dwiema grupami idącymi w tym kierunku.
Znak rozpoznawczy ... I tu problem. Brak.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Skoro obowiązek to melduję posłusznie, że jutro bieszczadzki komitet powitalny tzn Madzia, Żona Marcina i Marcin oraz ja zabieramy w celach integracyjnych Bertranda na Dwernik Kamień. Liczymy na spotkanie z dwiema grupami idącymi w tym kierunku.
Znak rozpoznawczy ... I tu problem. Brak.
Przecież się Wszyscy znamy..ja zazwyczaj idę na końcu grupy.
Bardzo miło będzie Was spotkać :smile: , a w mojej grupie będzie jeszcze dwie osoby, które były na Łopienniku w kwietniu.Cieszę się już na to spotkanie.
ps. "herbatka ciepła %" w termosie będzie czekać..., czyli z "wmurowania tablicy"w sumie będzie nas 7 osób jak się spotkamy, 1/2 Wspaniałej Ekipy.
-
Czas reaktywować Ekipę. Tyle jeszcze gór do zdobycia. Madzia, gdy usłyszała kto będzie od razu zapytała się o Pindę. Szkoda tylko, że wielkiej suni nie będzie już więcej z nami. Może jeszcze uda nam się spotkać z Irkiem. Rozmawiałam z nim. Mam cichą nadzieję, że uda się Mu z nami zbaczyć po zejściu z gór. Wirtualnie zaprosze Anyczkę. Nudzi się tam na nizinach.
-
Jadę w piątek (17 X) ok. 16.30-17 z Rzeszowa do UG, mam 3 wolne miejsca.
-
Uroczyście zgłaszam że już jestem spakowany i o 4.00 startuję do U.G.
Jadę z Opola dlatego tak wcześnie.
Może się załapię na kolorki :?:
Komunikat Komitetu Powitalego.
W boxie ustaliliśmy trasę niedzielną 26 pażdziernika.
Okolice Balnicy i Udavy.
-
Szykuje się świetna wyprawa. 3 Pyry już potwierdziło przyjazd. Być może będzie też jeden Hanys.
-
Wybieram się 31.10 zamierzam przebywać w Bieszczadach do 05.11. W planach poza wędrówkami pieszymi objazd samochodem terenów trudno dostępnych.Zapraszam będę w ośrodku Wisan ( Bystre koło Baligrodu)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Recon1
Dziś pojawilo się światełko w tunelu, że od 10 do 15 listopada wpadnę na kilka dni do ORW Bystre. Muszę przejść to czego nie udało mi się w lipcu, chcę sobie spacerkiem przejść z Bystrego do Smolnika przez Żebraka i Mików, wejść na Łopiennik i coś jeszcze w jakiś dzień zaliczę. Odwiedzę oficjalną "Forumową knajpkę", no i spędzę Święto Narodowe w Bieszczadach, może tak wypadnie że... flagę zatknę w Ten Dzień na Łopienniku :) Dawno na nim nie byłem, czas Go odwiedzić a i honorny to szczyt na Ten Dzień. Oby tytlko światełko w tunelu się powiększało i nie zgasło ;)
... i światełko jest coraz większe :) Nawet wszystko zostało zaklepane i oby nic nie przeszkodziło. Zmiana tylko z dniem powrotu, chyba muszę wracać 14 bm.
-
No to może się napatoczymy na siebie, bo będziem o rzut kamieniem...a i na piwsko jakoweś do tego całego ORW wpadam;)
Jeśli wpadnę na jakiegoś gościa w kolorach maskujących rzucę coś o jakimś placu Pigal, czy cóś;)
Ja jadę jutro z rańca, trza w kominie nagrzać, posprzątać nieco, tak więc najwyżej po bliskiej okolicy się powałęsam, w poniedziałek olewam balast, co to ze mną jedzie i lezę gdzieś sam, a gdzie to jeszcze nie wiem. Będę myślał przy kawie porannej.;)
Pozdrawiam:)
-
Wszystko wskazuje, że do ORW Bystre przyjadę PKS-em gdzieś koło 17.30 w poniedziałek. W ORW Bystre mam być jedynym gościem :)
Zamierzam: 11XI Jabłonki-Łopiennik-Dołżyca-Cisna, 12XI Zahoczewie-Żernica Wyżna-Bereźnica Wyżna-Baligród, 13XI Bystre-Żebrak-Mików-Smolnik 14XI wyjazd.
Do zobaczenia więc ale nie na Pigalu ;)
-
No, no kto wie, może i hasło potrzebne nie będzie;)
Do zobaczenia (mam nadzieję);)
Pozdrawiam:)
-
A więc prawie wszystkie przeszkody pokonane, spakowany i tylko aby nie zawiódł Neobus o 9.00 z Wawy do Sanoka (ma jechać 6h 20`) a później o 16.05 Veolią do Bystrego. Jadę Neobusem pierwszy raz, dwa razy rezerwację robiłem i... może dobrze, bo przy potwierdzeniu okazało się, że mnie nie ma na liście. Miałem ostatnio już kilka przymiarek na krótki wypad w Biesy i wszystkie brały w czambuł, czyżby fatum prysło?
-
nie wiem czy ten wątek jest jeszcze aktualny ( albo poprostu ostatnio nikt sie nie dzielił swoimi planami wyjazdowymi w bieszczady ) :D wybiera się ktoś w bieszczady marzec - kwiecień ??
-
Hej:)
W ramach zgłaszania się na wyjazd KIMB-owy na transport informuję, że będę jechał ciemnym przedświtem 14-go maja z Krakowa;> mam max 2 miejsca w 'szroplu', chyba sprawne hamulce i 110 KM pod klapą więc jakoś się doturlam:d Powrót: niedziela w dzień.
Zapisy wg kolejności:)
Derty
-
Zaplanowałem pobyt w Bieszczadach w dn. 11 - 20 maja.
Już wpłaciłem zaliczkę a conto kosztu zakwaterowania w Ustrzykach Grn.
W środę 13 maja przymierzam się (o ile pozwoli na to pogoda) do jakiegoś pieszego całodniowego maratonu (co najmniej 30 km po górach).
-
Mam pobyt już zarezerwowany od 14 do 17 maja w UG. Na jeden dzień chcę wyskoczyć w okolice Polany a na drugi mam ochotę na zabawę z GPS-em albo coś jeszcze wymyślę. Przed południem w niedzielę wyjeżdżam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Recon1
Mam pobyt już zarezerwowany od 14 do 17 maja w UG. (...) Przed południem w niedzielę wyjeżdżam.
Niewyspany i na kacu ???!!!
-
Zglaszam pobyt w Nasicznym w dniach 27 noca do 30 w poludnie.
-
Marcowe będą w Wisanie na święta, czyli od 11 do 13 kwietnia :-)