Głosy oddane w II turze:
1. Wuka
2. Hero
3. Recon1
4. Misieg
5. Piskal
6. Bmiller
7. Paszczak
Dziękuję i pozdrawiam
Wersja do druku
Głosy oddane w II turze:
1. Wuka
2. Hero
3. Recon1
4. Misieg
5. Piskal
6. Bmiller
7. Paszczak
Dziękuję i pozdrawiam
Szanowni Państwo!
Ponieważ w ubiegłym roku nie zmieszczałem korespondencji, albo były one sporadyczne i krótkie - PROSZĘ o wykreślenie mnie z tej listy. Proszę o głosowanie na pozostałych kandydatów.
Pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie.
Cóż... Ordynacja nie przewiduje takich wyłączeń, więc mogę tylko przyłączyć się do apelu Bertranda i prosić o uszanowanie Jego woli :-)
To tak właściwie „Powsimordy 2009”, powinny się nazywać „Powsimordy 2008”.
W sumie tak, ale Powsimordy 2008 zostały przyznane w zeszłym roku. Poza tym trochę głupio wręczać Powsimordy 2008 w połowie roku 2009 ;)
No cóż ordynacja dezercji nie przewiduje, jak to już precedens Bertranda pokazał, więc jak rozumiem ten głos oddany na mnie zostanie właściwie jednak spożytkowany.
Bo wszelkie nagrody należą się tym co w danej dziedzinie zrobili cennego...a jakoś nie widzę sie w kategorii "pitolenie 3po3 czasem z załącznikiem" hi hi hi
I choć wielu lubię czytać, a właściwie, to nie ma osób, których nie lubię czytać (o Chryste, mój polonista się w grobie przewraca;)) to jednak głos trza oddać na tego/tą jedynego/jedyną.
No cóż mam kandydata nie do pobicia, więc głos swój właśnie ślę....Forumowiczem Powsimordą ostatnich 12 miesięcy zostaje.....
Pozdrawiam:)
Jako kolejni wyborcy zarejestrowali się:
8. Trzykropkiinicwiecej
9. Basia Z.
10. Vm2301
11. Majka 777
12. Bertrand326
Do uryn, bracia i siostry! :smile:
Mi tam to słowo kojarzy się bardzo dobrze http://www.uryn.cso.pl/ . Browar, a Ty o czym myślałeś? ;)
Przepraszam za off :)
Mnie od razu przyszła na myśl fraszka Morsztyna "Na srebrny urynał":
W nieszczęsne srebro szczysz,a ze szkła pijesz
Drożej szczysz niźli pijesz,nie po ludzku żyjesz
Pomyślałem że Marcowy nie dokończył zawołania "do urynałów, bracia i siostry"
Tylko co On miał na myśli? :twisted:
W filmie pt. "Ogniem i mieczem" jest świetna scenka rodzajowa, gdy Kozacy raczą się trunkami w zdobytym właśnie zamku magnackim na Ukrainie. Jeden z nich chla z nocnika, a gdy inni mu uświadamiają, do czego ów "puchar" służy, to im nie wierzy.
Może Marcowy idzie śladem pana reżysera Jerzego Hoffmana ?
łe no toż urynoterapia zdrowa jest, przeczytał poprostu, że grypa szaleje i zatroszczył się o nasze zdrowie :mrgreen:
Oby tylko tematu nie urynić! ;)
Taaaa... Człowiek się żartem prostem od niechcenia posłuży, a tu zaraz debata jak u Jaworowicz :-D
Robił ktoś porównanie, kto odpowiedział na największą ilość zagadek?
Pytam z lenistwa.
Poprawnie, czy ogółem? ;)
Ło matko jedyna!!! prawie miesiąc tu mnie nie było, zaglądam więc teraz tu i czytam zaległości a tu widzę siebie na jakiejś liście:?:shock:
DZIĘKI LUCYNO za głos!! alem niegodna nominacji i nawet nie wiedziałam, że mi przysługuje bierne prawo wyborcze...;) ale skoro tak to czynne może też więc postaram się swój głos również oddać (jeśli potrafię..)
pozdrawiam wszystkich :-D:-D
13. Polej
14. Gar
15. Aleksandra
A czy Ty spełniłeś już swój forumowy obowiązek i odwiedziłeś wiadomy lokal?! :twisted:
Oczywiście, że poprawnie :razz:
Rany jak to brzmi, Marcowy - można jeszcze wysłać pw. do wszystkich, którzy nie głosowali a mają prawo wyborcze - z zachętą do głosowania.
Tylko czy nie zostanie to potraktowane jak spam :oops:
pozdrawiam
16. Asia999
17. Orsini
Ostatnie 5 dni!
Edit:
18. Sir_Bazyl
19. Floydd
Ostatnie 3 dni!!!
Na trzy dni przed zamknięciem wirtualnego lokalu wyborczego mamy bardzo ciekawą sytuację w kilku kategoriach. Łeb w łeb idą najlepsi Doradcy, Detalicy (?), Satyrycy i - Wasi ulubieni - Malkontenci!
Ale liczba głosów jest tak niewielka, że sytuacja w każdej kategorii może szybko ulec zmianie, a każdy głos może stać się pocałunkiem śmierci. Buuuuuziiiii!!! :-)
Czy jeśli nie oddałem głosu w jakiejś kategorii, to czy można go dosłać, gdybym wpadł na pomysł którego nie miałem wcześniej?
Czy też skoro wrzuciłem ubogi głos do urny, to po ptokach?
Pozdrawiam:)
To już tylko jeden dzień został na głosowanie.
Jeszcze można wpłynąć na to kto dostanie prestiżowy tytuł i dodatkowe pamiątki.
Dla przypomnienia dla zwycięzcy w kategorii FOTOGRAFIK czeka album fotograficzny. Klasyczny album w skórze wykonany przez najlepszą europejską firmę z pamiątkowym, unikatowym grawerem.
Warto ?
warto , aby dostał się w najlepsze ręce.
20. Henek
21. Vm2301
22. Xiro
Jeszcze tylko 15 godzin! :mrgreen:
[quote=Marcowy;
Jeszcze tylko 15 godzin! :mrgreen:[/quote]
A nie o 24 godziny dłużej?
Ta dam!!! No i prawie wszystko jasne.
"Prawie", bo w kategorii Satyryk Roku tę samą, najwyższą liczbę głosów uzyskali Pastor i Jabol, ogłaszam więc tygodniową dogrywkę. Do soboty, 7 lutego czekam na PW zatytułowane "Dogrywka" i zawierające jeden z wyżej wymienionych nicków.
W pozostałych kategoriach mamy zwycięzców, powiedziałbym nawet "wyraźnych zwycięzców", których nazwiska będą ogłaszane co 1-2 dni. Już dziś dowiemy się, kto został Poetą Roku :-D
Marcowy, fajna strategia - napięcie już tylko rośnie, jak u Hitchcock'a :-)
Czas na podsumowania drugiej tury część pierwszą :-) W finałowym etapie zabawy wzięło udział 21 forumowiczów. Niektórzy głosowali dwa razy, ale jedynie uzupełniając swoje typy, a nie zmieniając je, co zostało dozwolone przez ordynację.
A teraz tusz!
Wszem i wobec ogłasza się, że nagrodę Bieszczadzkiego Forum Dyskusyjnego "Powsimorda 2009" w kategorii "Poeta Roku" zdecydowaną większością głosów zdobywa WUKA!!!
Tłum rzuca się z gratulacjami!!! Strzelają szampany!!! Fruwają wieńce laurowe!!! :-D
100 lat, 100 lat...!!!!!!!!!!!
No,nie wiem co napisać!Jak OGROMNIE sobie cenię ten tytuł wiedzą niektórzy (Marcowy,upoważniem Cię do publikacji dowodu na to!).Traktuję to jako WYJĄTKOWE WYRÓZNIENIE i dziękuję WSZYSTKIM,którym jakos trafia do wyobraźni i serca to co piszę.Cieszy mnie,że coraz częściej mogę na Forum przeczytać wiersze innych.Pozdrawiam Wszystkich!
WUKA, gratulacje !!!
Wiersz jest dla mnie tak jak obraz, albo go widzę a jak nie to przynajmniej potrafię zrozumieć co autor chciał przekazać. WUKA, Twoje wiersze widzę, rozumiem i chętnie czytam. Za wiersz...
Opowiedz mi o wędrowaniu
i o tym miejscu za zakrętem,
gdzie w przemijaniu i przetrwaniu
niezwykłe losy są zaklęte.
Gdzie wiatr historii pozacierał,
wcześniej wzbijając w górę kurz,
ślady i skargi,prośby,modły
gdzie nawet echo nie mieszka już.
I tylko czasem skrzywionym krzyżem,
otchłań zieleni westchnie nieśmiało
o pamięć prosząc i ciepło świecy,
bo tylko tyle tu pozostało.
jeszcze raz specjalnie dziękuję, stał sie mottem do moich wędrówek po Bieszczadach.
Wiem, że cenisz sobie Tytuł Powsimordy... ode mnie przyjmij serdeczne gratulacje!
Ja też gratuluję!!:-D