No mi też zazgrzytało, ale również powodzenia życzę :-)
Wersja do druku
czepiacie się...:mrgreen:
a przecież efekt był taki jak napisali...wszak jestem jedną kobietą i nie na dźwięk ale na widok...kolana mi zmiękły:mrgreen:
tylko nie zrażajcie się do nas :wink: pewnie w tym Waszym poszukiwanym miejscu wśród gór niejeden złośliwiec się pojawi ;)
POWODZENIA!!!:-) :-)
A wszystko przez to, że się nie przywitała;-)
No ale powodzenia!
No to jednak chyba nie do końca wiecie czego chcecie się podjąć. Chcecie prowadzić schronisko przez... 2 miesiące? 6 miesięcy? I w tym czasie chcecie tą "magię" stworzyć? Na tą magię składają się 2 czynniki. Jeden to miejsce, drugi ludzie. A jeśli gospodarze zmieniają się 2 razy w roku to trudno o klimat. Lubię wracać do ludzi których znam. Wiem tedy czy wziąć ze sobą żubrówkę, wiśniówkę czy oscypka. Wiem czy moje chrapanie nie będzie powodem że zaproponuje mi ktoś "stajenkę" :D Mi po prostu wyglądacie na parę studentów którzy potrzebują troczę spokoju. Może dla siebie? Może do napisania pracy? Jeśli ma być to kilka miesięcy to raczej jakaś praca sezonowa lub pomoc w prowadzeniu schroniska. Wierzcie że nikt raczej nie będzie chciał z Wam powierzyć prowadzenia takiego obiektu na parę miesięcy. Ale próbujcie. Jeśli "Jurand" ma cokolwiek wspólnego z posturą tego od krzyżaków i "żadnej pracy się nie boi" to spróbujcie w Smolniku. Spaliło się tam schronisko i pewnie przyda się każda para rąk do pomocy. Zwłaszcza jeśli ta para rąk nie ma zbyt wygórowanych wymagań finansowych.
Pozdrawiam
A ja zazdroszcze stabilnej sytuacji emocjonalnej,doprawdy pozazdroscic:-)
z tego co wiem Michał z bacowki pod Małą Rawką poszukuje wolontariuszy na sezon letni
Poszukiwany organizator kolonii i obozów, praca z zakwaterowaniem w Bieszczadach - może komuś będzie pasować.
..uj... jak oj ... mniej więcej... siostrzeniec tak mówi- przejąłem siłą grawitacji, często mi na głowie siedzi...
Miałem do czynienia z ów firmą i od strony rekrutacyjnej, i jako pracownik, i jako obserwujący klientelę i słuchający eks-klientelę i eks-pracowników... ot.. nie polecam.. i tyle.. Choć inni pewnie mają one bieszczady.com.pl i jej twórców w kategoriach legendy... Ja nie..
Słyną w niektórych kręgach ze znikomej uczciwości.. kilka głośnych spraw w mediach też by się znalazło..
Pozdrawiam..
Witam, nazywam się Filip, mam 19 lat zajmuję się fotografią, psem, gitarą i poezją. :)
Pytanie mam następujące, jak sądzicie mam szansę być wolontariuszem w okresie wakacji (za jedzenie i kąt do spania) ? Właściwie pytanie nie jest takie oczywiste bo zostać wolontariuszem nie jest trudno... gorzej jeśli musi się zabrać ze sobą psa. Nie mam go z kim zostawić, i właściwie to chciałbym żeby był ze mną w wakacje.
Więc proszę o opinie, i jakieś uwagi. Nie ukrywam, że w przyszłości (ale jeszcze mam czas) chciałbym na stałe zamieszkać w Bieszczadach.
Pozdrawiam.
Cześć :)
Nie wiem czy się poznaliśmy, ale znam Adama, Olę i resztę rodzinki. Byłam u nich przez cały sierpień ubiegłego roku i niestety do tej pory jeszcze nie miałam ich jak odwiedzić :( Jeżeli możesz to napisz parę słów co tak naprawdę się u nich dzieje, bo Ola przez tel. mówi, że wszystko OK.
Nerwy mam bardzo mocne, życie mnie "wytresowało" ;)
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.
"koniecswiata" ;)
Witam wszystkich!od 3 lat poznaję Bieszczady,mam już swoje ulubione trasy i miejsca..mam nadzieję,że za rok,dwa znajdę tam swój dom,spokój,ciszę,proste szczęście przy moim Najmilszym...szukam ośrodka zdrowia gdzie można by podjąć pracę lekarza rodzinnego.Jeśli ktoś ma informacje o takim miejscu to proszę o wiadomość.Na razie czekam na kolejne spotkanie z bieszczadzkim wiatrem.
witajcie wszyscy,może mi pomożecie,chcę zamieszkać i pracować w bieszczadach.aktualnie jestem na miejscu i pomieszkuję w myczkowcach.jestem psychologiem i praktykującym buddystą od wielu lat.zdaję sobie sprawę że w moim zawodzie bedzie to bardzo trudne aby coś znalezść,lecz tak naprawdę nie wstydzę się żadnej pracy.a może bedzie to i ciekawe jak ktoś zatrudni na barmana......psychologa.pozdrawiam wszystkich serdecznie.będę wdzięczny za każdego maila,radę lub pomoc.janusz
Witajcie!
Nazywam się Artur jestem z Rzeszowa i szukam pracy, Jestem spokojnym 23 letnim chłopakiem lubiącym przygody, przyrodę i góry (BIESZCZADY SZCZEGÓLNIE!). Chciałbym znaleźć pracę w Bieszczadach, jestem po Turystyce i Rekreacji. Zależy mi szczególnie na noclegu i wyżywieniu w zamian za pracę w Bieszczadach (bądź na wynagrodzeniu). Bardzo chciałbym pracować w jakimś schronisku lub w jakimś gospodarstwie agroturystycznym. Jestem dyspozycyjny, towarzyski, umiem angielski dobrze oraz mam kurs wychowawcy kolonijnego. Bardzo mi na tym zależy... W razie pytań, chętnie odpowiem i prześlę CV!
a boisz sie ciężkiej pracy panie studencie????
Dawno już nikt nie wrzucił tutaj żadnej nowej oferty. A ja niedługo będę kończył ostatni roku studiów tutaj, w Szkocji i coraz intensywniej zaczynam szukać sobie miejsca w bieszczadzie :) Jak będziecie wiedzieć o czymś to dajcie znać proszę. Pozdrawiam z zimnego Stirling.
Witam
Jaka praca cię interesuje. Na czym sie znasz? Przy czym chciałbyś pracować?
Pozwolisz ze odpowiem cytujac swojego posta sprzed kilku stron tego watku :)
do powyzszego doszly jeszcze w miedzyczasie uzyskane uprawnienia pilota wycieczek/rezydenta biur turystycznych.
zmienila sie natomiast gotowosc podjecia pracy, poniewaz przebywam w szkocji do grudnia a nastepnie od lutego do maja. sprawdzam po prostu czy bylby ktos zainteresowany przyjeciem mnie, powiedzmy od przyszlego czerwca. Wiem, ze to troche wczesnie wyskakiwac z taka oferta, ale coz, moze ktos bedzie zainteresowany pracownikiem na sezon ( a moze i dluzej?)
a ja się zastanawiam czy jest w Bieszczadach szansa na pracę dla osoby z wykształceniem pedagogicznym ?
Witam wszystkich na forum,dopiero się zarejestrowałem mam na imię Sebastian.
mam do wszystkich pytanie którzy są aktualnie w Bieszczadach,jak wygląda teraz sprawa z pracą?
pewnie jest krucho? od dawna Bieszczady chodzą mi po głowie,chętnie podjąłbym tam jakąkolwiek pracę.
Jeśli ktoś z forumowiczów ma jakąś propozycję pracy - chętnie wysłucham tematu :-o
Zaznaczyć chcę że żadnej pracy się nie boję - nie straszne mi zimno i głód.
Pozdrawiam serdecznie.
Elvis
Nikt się nie odzywa?może jeszcze za wcześnie zadałem pytanie...
chociaż już się robi ciepło...
Śnieg znika szybko i niebawem czas odnowień... na wiosnę zawsze brakuje chętnych do siekieromotyki.
Witam,mam nadzieję że zniknie szybko bo już w mieście jest nie do wytrzymania...
Może ktoś z szanownych forumowiczów,niedługo się wybiera w Bieszczady celem podjęcia pracy,można by połączyć siły...
Witam Elvis
a co potrafisz robic ? ogarniasz prace na traku, znasz sie na drewnie, budownictwie, bo w Biesach cieci i chlopow robotnych to nie brakuje. Potrzebni sa fachowcy. Pozdrawiam
Witam Haru112,
dotychczas pracowałem w budownictwie, murowanie itp.Czy Szanowny kolega ma jakąś propozycję?
Pozdrawiam serdecznie
Witam Haru112,
wysłałem do ciebie na priva wiadomość ,doszła?
pzdr
A może szuka ktoś operatora koparki lub innego ciężkiego sprzętu info na priv poproszę
Coś dla poszukujących pracy w Bieszczadach:
Ogłaszamy nabór na sezon 2011.
1. Kelner, kelnerka. Wymagane doświadczenie zawodowe, minimum roczne, wysoka kultura osobista, komunikatywność oraz asertywność. Zapewniamy zakwaterowanie na miejscu. Dokładnych informacji udzielamy po zapoznaniu się z CV i listem motywacyjnym. Powyższe prosimy kierować na wetlina@chatawedrowca.pl
2. Pomoc kuchenna. Wymagane doświadczenie zawodowe w pracy w kuchni
3. Osoba do zmywania naczyń.
Poszukuję kelnera lub kelnerki do pracy w Stylowym Zajeździe Pod Czarnym Kogutem w miejscowości Czarna Górna w Bieszczadach.
Wymagane doświadczenie minimum roczne, wysoka kultura osobista, podstawowa znajomość zasad obsługi kelnerskiej, prawo jazdy kategorii B, komunikatywność i miła aparycja.
Oferujemy atrakcyjne wynagrodzenie, szkolenie z zakresu obsługi klienta możliwość pracy w restauracji o wysokim standardzie.
Brak możliwości zagwarantowania noclegu.
Zainteresowanych proszę o przesłanie Cv i listu motywacyjnego na adres zajazd@czarna.bieszczady.pl
...a taki tam wolontariat jak ktoś chce jechać na Rozsypaniec http://www.mojebieszczady.org/55-wsp...zsypaniec-2011
A czy bywa praca dla nie - fizycznych, np. dla prawników, chętnie podejmę, od zaraz :-)
ZLECENIE
Zlecę ręczne rzeźbienie figurek w drewnie (wysokość 25cm).
Kontakt:
e-mail: matthmm@op.pl
Witam wszystkich forumowiczów ! Przeglądam to forum od dość dawna,ale dopiero teraz pomyślałem,że mógłbym połączyć przyjemne z pożytecznym .Jestem cieśą i stolarzem z długoletnią praktyką,ostatnie lata to także praca przy robotach wykończeniowych /na naprawdę dobrym poziomie/. W zamian za konkretną propozycję - rzetelna
i sumienna praca! /Beskid Niski też strasznie lubię - ale , mam nadzieję - to mnie nie dyskwalifikuje ?/
Witam wszystkich!!! Szukam pracy w Bieszczadach,najlepiej w Wetlinie (ale nie jest to konieczne) od wiosny,w barze,restauracji,hotelu,itp. Moze wiecie cos na ten temat?Gdzie potrzebuja rak do pracy?...
Zagroda Chryszczata Smolnik nad Osławą, pytaj się właściciela
Witam Justyna z Lublina:) jestem z zawodu pedagogiem oraz nauczycielem wychowania fizycznego, mam ukończony kurs instruktorów nordic walking i animatorów czasu wolnego, czy ktoś słyszał o jakiejś pracy dla takiech jak ja osób, oczywiscie pracy w Bieszczadach...pozdrawiam serdecznie i czakam ma jakiś sygnał:)