Jeżeli cały zestaw jest taki, jak te trzy czy cztery, których wysłuchałem, to jest może nawet i lepszy niż "Tłumacze". Szkoda, wielka szkoda, że nie wychodzi drukiem.
Wersja do druku
Jeżeli cały zestaw jest taki, jak te trzy czy cztery, których wysłuchałem, to jest może nawet i lepszy niż "Tłumacze". Szkoda, wielka szkoda, że nie wychodzi drukiem.
Może ktoś zgadnie czemu w tym miejscu anonsuję trzecia część serii Bieszczady w PRL- u ???
Będą w nich opowiadania Wiktorowicza?
Nie wiem dlaczego autor "TŁUMACZY CISZY" milczy.
Miało być wydanie jego następnej książki i jakoś jej nie ma.
Czy to ON śpi ?
Czy to wydawcy zaspali ?
Chętnie poczytałoby się przy ognisku.
Śpią wydawcy! Książka gotowa ! :-(
Rozmawiałem z Librą która wydała "Tłumaczy..." i okazuje się, że zrezygnowano (wydawnictwo lub autor) z wydania kolejnej książki. Odesłano mnie do wrocławskiego Stapisu. Tam nie kojarzą, nie przypominają sobie, w tym roku nie mają w planach wydawniczych...Proszę zadzwonić w czwartek.
Zadzwonię i później podzielę się.
Rozwiązanie zagadki. Zdjęcie z okładki wisi, lub wisiało w dużej sali schroniska na Połoninie Wetlińskiej. Autor: Krzysztof Wiktorowicz. A na koniu oczywiście Lutek Pińczuk, lata 60.
A dokładnie:
Link po niegdysiejszej awarii niestety nie działa, a szkoda gdyż było wtedy na stronach bieszczady.info.pl więcej ciekawostek i różnych artykułów o Bieszczadach.
Lubię reportaże z serii "Bieszczady w PRL-u" Pana Krzysztofa Potaczały, więc ciesze się, że kolejna część już niedługo wyląduje w mojej biblioteczce ale nie będę ukrywał, że dużo bardziej ucieszyłaby mnie wiadomość o wydaniu "Wabika", czyli kolejnej książki Pana Krzysztofa Wiktorowicza.
Bieszczady w PRL- u 3 już w księgarniach!!!!!
A Stapis odpowiedział mi, że o Krzysztofie Wiktorowiczu nie słyszał i żadnego "Wabika" ani niczego innego nie wydał i nie ma w planach.
Pozdrawim
Jest, zapewne, jeszcze 301 wydawnictw które "nie słyszały i nie wiedzą". Co w tym dziwnego? To Autor posiada wiedzę z kim rozmawiał, komu proponował wydanie Wabika itp. Uważam za bezcelowe wypytywanki na chybił-trafił!
Nie było to na chybił trafił. Rozmawiałem z Librą (wydawcą Tłumaczy...) i stamtąd skierowali mnie do Stapisu.
Gdzie popełniłem błąd? (Poza tym że odezwałem się w temacie)
Tak to zabrzmiało?? Ojej, to przepraszam ! Naturalnie, żaden błąd tylko....czemu Libra podaje jakieś namiary ?? Jeśli tylko dowiem się, gdzie Wabik przyjmuję (należny mu) kształt książki, natychmiast tą wiedzą podzielę się na Forum. Serdeczności ślę, też niecierpliwie czekam na cd Tłumaczy ciszy!
Wspomnienie Witold Smoleński : "W lutym zmarł nagle Krzysztof Wiktorowicz, fotografik i dokumentalista Bieszczadów, autor opowiadań, doskonały kompan górskich wędrówek." Gazeta Bieszczadzka 2 Marca 2023.
Smutna wiadomość.
Sporo lat temu miałem okazję poznać Go. Potem wielokrotnie prowadziliśmy długie rozmowy przy okazji różnych projektów. Zapamiętałem Go jako błyskotliwego człowieka, że sporym dystansem do siebie i świata. Był kopalnią informacji o Bieszczadach, zdarzeniach znanych i mniej znanych ;-))).
Niech wędruje w spokoju przez niebieskie połoniny.