-
Odp: Koszulki forumowe - edycja druga
A, jeszcze to mi umkło...
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Konfraternia czyli bractwo, kongregacja, stowarzyszenie lub ogólnie grupa. W tym pomyśle chodziło o to, żeby był skrót KIMB, ale nie ograniczać się tylko do Kongresu IMB, a rzecz potraktować szerzej. Marcowy myślał o Kompanii, mnie bardziej podoba się staropolska Konfraternia.
Wszystko się zgadza, ale optowałem za Kompanią czy innym nawiązaniem do skrótu KIMB tylko z tego względu, że pierwotnie był pomysł, żeby koszulki wyprodukować tylko dla uczestników KIMB-u. Teraz, jak się wydaje, przeważa opcja bardziej uniwersalnego tiszerta, co mi akurat bardziej odpowiada - koszulki niezwiązane z żadnym konkretnym spotkaniem ani konkretnym forum (choć zróżnicowane "regimentowo" - regionalnie lub branżowo). Dlatego proponuję, żeby napis został, jak na starej koszulinie:
Bieszczadzkie Forum Dyskusyjne, Regiment Taki a Taki
No i oczywiście graficzne "wariacje na temat" motywu regionalnego czy branżowego.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tomekpu
a mnie się wydaje że Anielica pociąga tzw proste wino
Hehe, ciekawe czy komuś wydawało się inaczej?
Pozostanę w tonacji formacji ponadregionalnych...
A jak o winie to podejrzewam, że wielu spośród nas mniej lub bardziej skrycie -może nawet w krzakach- wyznaje
kult mitycznego niedźwiedzia o trzech nogach :mrgreen:
Może więc coś dla Regimentu Chaszczowników (tropiących misie/tropionych przez misie):
http://i54.tinypic.com/6i88k0.jpg
-
Myslę, że ten pierwszy projekt jest odpowiedni Piskalu. Jakby co piwniczka czeka. Prycza się też znajdzie, więc zapraszam ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marcins
Myslę, że ten pierwszy projekt jest odpowiedni Piskalu. Jakby co piwniczka czeka. Prycza się też znajdzie, więc zapraszam ;)
Ok. Dzięki. Napisz jeszcze czy z napisem Konfraterinia etc, czy w tym miejscu Bieszczadzkie Forum Dyskusyjne i.. pierwszy oficjalny, zatwierdzony projekt będziemy mieli!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Dlatego proponuję, żeby napis został, jak na starej koszulinie:
Bieszczadzkie Forum Dyskusyjne, Regiment Taki a Taki
No i oczywiście graficzne "wariacje na temat" motywu regionalnego czy branżowego.
Też jestem za takim napisem
Cytat:
Zamieszczone przez
paszczak
Hehe, ciekawe czy komuś wydawało się inaczej?
Jako żywo widzę anielicę grającą na instrumencie muzycznym, na oboju na przykład...
Cytat:
Zamieszczone przez
paszczak
Może więc coś dla Regimentu Chaszczowników (tropiących misie/tropionych przez misie
Biorę z kwiatkiem i misiem (znaczy obie wersje):grin:
-
1 załącznik(ów)
Symboli Bieszczadów jest dużo...
-
Co prawda za butelkami w chaszczach nie szperam, ale mój miś zszedł z takiej właśnie butelczyny i kuśtyka w drugą stronę żeby nie gwałcić oficjalnej etykiety.
Trójnogi miś byłby na miarę naszych możliwości tzn. póki co maciejki i moich :wink:
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
paszczak
Co prawda za butelkami w chaszczach nie szperam, ale mój miś zszedł z takiej właśnie butelczyny i kuśtyka w drugą stronę żeby nie gwałcić oficjalnej etykiety.
Trójnogi miś byłby na miarę naszych możliwości tzn. póki co maciejki i moich :wink:
No to niech będzie tak.
Tak na marginesie- te wino jest totemem naszych toruńsko- bieszczadzkich spotkań:grin:
-
Zostaje oczywiście Konfrateria IMB Regiment botaniczny i arnika w całości - takich koszulek zamówiłbym 4, chyba, że można koszulki w nietypowo małym rozmiarze zamówić to z jedną jeszcze bym wziął ;) Projekt zatwierdzony.
Natomiast Drogi Piskalu pozostali mieszkańcy wsi Rabe nad Rabskim Potokiem zwrócili się do mnie z prośbą o wybłaganie u Ciebie projektu dla tej właśnie wioski - wydumaj coś...
-
No właśnie! Marcowy, dowiedz się, czy firma wykona malutkie koszulki, bo z Julią też o tym myśleliśmy!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
te wino jest totemem naszych toruńsko- bieszczadzkich spotkań:grin:
Wam dobrze, a mnie pić bezwzględnie zakazano więc niech choć miśka mam :wink:
BTW. Jeśli masz dobry materiał ze spotkań (etykieta) to może wyrzeźbisz niedźwiedzia lepszej jakości.
Ja wkleiłem pierwszego lepszego z netu żeby sam koncept pokazać.
No i może by dodać taki ładny podpis dla regimentu...np. chaszczowego?
Pozdro,
-
-
A wiem wiem, zamówiłam rano na fejsbuku;-)))
i odpisali mnie tak:
W górach jest wszystko co kocham do Krysi - kolor tylko czarny:) Do zobaczenia w Olsztynie!
Ja tylko prosiłam o jedną Mkę lub Lkę;-))))
złośliwcy;-)))))))))))))))))))))
Ja biorę tę z flaszką!jest milion raza lepsza od naszego Kopernika!
-
5 załącznik(ów)
Marcinie, dałeś mi niełatwe zadanie.
Paszczaku, a jak teraz?
I coś dla mnie.
-
Dziewczyny osądziły, że wersje z mapami są bardzo trafne, bynajmniej każdy będzie mógł się dowiedzieć gdzie to jest... Mnie to jednak martwi, bo kazdy teraz będzie mógł trafić na moje bagno - zdepcze storczyki, przepłoszy traszki ;)
A gdybym Ci tak przesłał zdjęcie leśniczówki to mógłbyś je jakoś obrobić i wsadzić? Bynajmniej jak mi się córa zgubi to każdy będzie wiedział gdzie mieszka ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Paszczaku, a jak teraz?
Jak dla mnie super, nie wiem co na to maciejka i inni potencjalni posiadacze.
W ogóle to bardzo fajna zabawa forumowa, bez jadu i krwi.
Tylko na chwilę zniknąłem w zamieci, a tu wysyp projektów...chyba wszystkie wzory zamowię ;)
PS. Może tak ma być, ale na me laickie oko dominanta Torunia jakby zbyt niska, przydławiona.
-
Ostateczna wersja koszulki z misiem bardzo mi leży:grin:.
I napis i zwierz są jak należy.
-
1 załącznik(ów)
To już chyba ostateczny projekt Regimentu toruńskiego
-
1 załącznik(ów)
Proszę Marcinie. Jak masz jakieś uwagi, to pisz. Ja na razie spadam ,ale jutro po południu się zamelduję!
-
A nie dałoby sięjakoś tego zdjęcia zamienić na rysunek kreskowy biało czarny?
-
a ja zupelnie nie rozumiem po co ten caly podzial na jakies "regimenty"... chyba koszulki powinny nas (forumowiczow) laczyc a nie dzielic...
aniol z flaszka by chyba w pelni wystarczyl :-)
-
O rety! Buba, Ty to zawsze za komuną, a człowiek jest jednostką indywidualną, nie czujesz się taką?
W przyrodzie istnieje pewna zmienność osobnicza i należy to zaakceptować (w ramach gatunku, czyli wiadomo, że flaszka zostanie:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
a ja zupelnie nie rozumiem po co ten caly podzial na jakies "regimenty"... chyba koszulki powinny nas (forumowiczow) laczyc a nie dzielic...
aniol z flaszka by chyba w pelni wystarczyl :-)
howgh. Anioł z flaszką by wystarczył.
-
Bierzcie i noście dumnie anioła z flaszką, ten wzór chyba jest ciągle dostępny.
Jak trza będzie to też na niego zagłosuję, a sam zaczekam na miśka.
I niech trwa zabawa...
pozdro,
-
A gdzie anioł z flaszką wz klasyczny jest dostępny, bo jakoś nie moge odnaleźć ? ;)
-
Wzór bazowy nie został dotąd silnie oprotestowany i jest chyba niezmienny (anioł z flaszką) od pierwszej czy drugiej strony tego wątku.
Liczę więc, że został on przyjęty z miejsca, a potem tylko ruszyła gra wyobraźni co do tekstu i wyróżników graficznych.
Anioł z flaszką sauté wydaje się być pewniakiem :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
paszczak
Wzór bazowy nie został dotąd silnie oprotestowany i jest chyba niezmienny (anioł z flaszką) od pierwszej czy drugiej strony tego wątku.
Zgadzam się, ale nie sauté, tylko w duecie z cerkiewką, tak jak tu (ten pierwszy): http://forum.bieszczady.info.pl/show...l=1#post112065
Taką koszulkę chętnie nabędę :razz:
-
A ja jestem patriotka to wezmę z Olsztynem!i z forumem.
No chyba, że po czesku by była jakaś ha ha ha
bo flaszka z anielicą nie podlega dyskusji;-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
paszczak
Liczę więc, że został on przyjęty z miejsca, a potem tylko ruszyła gra wyobraźni co do tekstu i wyróżników graficznych.
Aaa, rozumiem już ;) .
Eh, Bieszczadzki Anioł. Strzał w dziesiątkę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Ajger
Ja taką też. [zieloną i czerwoną :-P ]
-
Cytat:
Zamieszczone przez
maciejka
, O rety! Buba, Ty to zawsze za komuną, a człowiek jest jednostką indywidualną, nie czujesz się taką?
jak chce sie poczuc taka to ubieram takowa koszulke ;)
http://images46.fotosik.pl/413/50ba4dd4eb9aed71med.jpg
-
Buba, nie martw się, nasz koszulki będą w zarysie podobne...;)
A jeśli chodzi o te dodatki i odmiany regionalno-środowiskowe, to dla mnie są ciekawym urozmaiceniem.
Nie mam nic przeciwko jednemu wzorowi, chociaż optowałabym za wersją góry i anielica z obojem, ale wtedy bez cerkwi (jakoś mi razem nie pasi...).
A uniformizacja kojarzy mi się z latami szkolnymi, kiedy obowiązkowe były fartuszki i mundurki. Niby miało być tak samo, ale każdy chciał sie czymś wyróżniać...bodaj odcień niebieskiego był inny (chłopaki mieli lepiej bo jeszcze był granat, fiolet i zieleń:mrgreen:) albo krój. A mi się marzył taki czarny fartuszek na szaleczki z falbanką, spod którego wszystko było widać (znaczy się cywilne ciuchy), niektóre pannice takie miały. Niestety mój był wściekle niebieski nylonek wszystko kryjący i biały kołnierzyk brrrr:twisted:.
To se babcia powspominała...:-D
-
To se babcia powspominała...:-D[/QUOTE]
A JUNIORKI ?? .... fakt-fartuszki były cool :razz: , ja w swoim poobrywałem rękawy, a na kieszonce wymalowałem pacyfe. Ale było to dzieło dość nieudolnie wykonane enerdowskim pisakiem-ciągle się spierało , więc poprawiałem plakatówką... Póżniej łaziłem w starym, spranym mundurku harcerskim mego taty , co było dość kontrowersyjne dla grona......
-
Cytat:
Zamieszczone przez
maciejka
A uniformizacja kojarzy mi się z latami szkolnymi, kiedy obowiązkowe były fartuszki i mundurki
a teraz to niby nie ma uniformizacji? czesto, zwlaszcza jak jestem w duzym miescie,i ide ulica to mam wrazenie ze mijam wojska klonow- krotko wystrzyzonych , ogolonych chlopakow w prostokatnych okularkach i ciemnych plaszczykach- jak z tasmy ;). wogole to ciezko kupic cokolwiek ciut innego- najgorzej z okularami- wszedzie jest duzy wybor- trzy sciany oprawek- o ile chcesz prostokatne i na chudy pysk ;)
a w szkole to tez teraz prawie jak mundurki- wszystkie panny w kurteczkach do pasa i biodrowkach ;)
acz tak wogole to wydaje mi sie ze jedno to chec totalnego zlewania sie z szarym tlumem, a co innego jakies elementy stroju wskazujace na przynaleznosc do pewnej grupy. (np. harcerski mundurek tez nosilam zawsze z duma :) ) podobnie jest z forumowymi koszulkami, ktorych kilka juz mam :)
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
fakt-fartuszki były cool :razz: , ja w swoim poobrywałem rękawy, a na kieszonce wymalowałem pacyfe. .
a czemu ja nie mialam w klasie takiego fajnego kolegi!!??? :(
tez sie zalapalam na fartuszki- ale tylko w pierwszej klasie. Mama mi sama uszyla- wkladany przez glowe, wiazany z boku i z falbankami w kropeczki. Byl tez troche krzywy-wiec totalnie jedyny i niepowtarzalny! a przodu mial duza kieszen w ktorej zawsze nosilam kanapke :) a w drugiej klasie juz wycofali fartuszki bo nadeszly wieeelkie zmiany ;)
-
10 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
marcins
A nie dałoby sięjakoś tego zdjęcia zamienić na rysunek kreskowy biało czarny?
Marcinie, może coś z tego Wam się spodoba.Oczywiście w projekcie nie będzie tego prostokątnego tła.
-
1 załącznik(ów)
Część z was chce tylko anioła. Proszę bardzo, można dorzucić do propozycji. Problem polega na tym, że sam anioł,jako ciemna plama, czyli dominanta wizualnie przechyla projekt w jedną stronę. Posiedzicie pod w takiej koszulce kultową wiatą o jedno piwo za długo, potem wstaniecie i będzie was ściągać na prawo. Dlatego, dla zrównoważenia wzoru jest druga dominanta, a to jako Kopernik, misiu czy i czy inne koziołki. Ale wasza wola.
-
Piskal 7 to jakby olejnymi malowane ;) Przez całą wieś zostało zatwierdzone.
-
Koniec końców, gdzie szukać, komu stawiać taki np. Czar Wałbrzycha za taki komplet damsko-męski komplet chaszczowniczy?...a swoją droga kto pamięta Kwiat Jabłoni?
-
1 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
Sorki, to nie to. Teraz będzie dobrze. Zaczynam się już gubić.Na koszulce będzie lepiej widać.