-
Odp: Powsimordy 2011 - głosowanie
Asiu, rozumiemy się doskonale. Oddajesz głos na kogo chcesz, a jeśli okaże się, że Twój zestaw nicków będzie identyczny z zestawem nicków zwycięzców, możesz wziąć udział w losowaniu. Ale jeśli chcesz oddać głos kierując się NIE swoimi preferencjami, ale kalkulacją (bo np. uważasz, że ktoś inny ma większe szanse wygrać w jakiejś kategorii), to Twój wybór.
Innymi słowy - nie ma "drugiego głosowania". Głosując typujesz. Albo na odwrót :-)
-
Asia999 ma rację. Zmieniaj Marcowy zapis o mordolotku. Chociaż jako dyktatorowi... hmmm ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
to Twój wybór.
wyjaśnione. Ja zagłosuję. :-)
(Recon - nie naciskaj Marcowego, bo mnie ukarze za wzniecanie zamieszek..;))
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Asiu, rozumiemy się doskonale. Oddajesz głos na kogo chcesz, a jeśli okaże się, że Twój zestaw nicków będzie identyczny z zestawem nicków zwycięzców, możesz wziąć udział w losowaniu. Ale jeśli chcesz oddać głos kierując się NIE swoimi preferencjami, ale kalkulacją (bo np. uważasz, że ktoś inny ma większe szanse wygrać w jakiejś kategorii), to Twój wybór.
Innymi słowy - nie ma "drugiego głosowania". Głosując typujesz. Albo na odwrót :-)
To nie jest zgodne z regulaminem, wg którego można przecież oddać głos tylko na jednego kandydata w jednej kategorii i głos będzie ważny.A tu powstaje wymóg głosowania na 5 kategorii. Moim zdaniem głosowanie to jedno a typowanie- drugie. Z tym zastrzeżeniem, że żeby typ w Mordolotku był ważny należy prawidłowo zagłosować. Tak to widzę, howk!
-
Łomatko...
Mordolotek to tylko kolejny element zabawy, który ma dodatkowo zmotywować do oddawania głosów. Jeśli się okaże, że czyjś głos pokrywa się z układem finalistów, to przecież będzie to dziełem przypadku. Nie wierzę, żeby ktoś głosując na Powsimordy wpisywał tylko te nicki, które mają - w jego ocenie - największe szanse wygranej. I to tylko po to, żeby wziąć udział w losowaniu niewiadomej nagrody nieznanego sponsora ;) Choć teoretycznie jest taka możliwość, bo - jak wiadomo - nie ma sztywnych kryteriów wyboru.
Nie widzę też sprzeczności z regulaminem głosowania, bo nie ma w nim zapisu, że wszyscy głosujący mogą czy muszą wziąć udział w Mordolotku.
Nic nie będę zmieniał, howk! ;)
Tylko 9,5 godziny do końca I tury!!!
Edit - kolejne głosy:
31. sir Bazyl
32. Małgocha
33. Capricornus
34. mAAtylda
-
http://forum.bieszczady.info.pl/imag...orum_stats.pngStatystyki Bieszczadzkie Forum Dyskusyjne
Wątków 5882 Postów 111373 Użytkownicy 4215 Aktywni Użytkownicy 382
Znaczy się co dziesiąty jest Super Aktywny, czy 90% jest leniwych?
;)
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Doroto ! Poetycznie to ujęłaś !!!
Czy mogę zagłosować na Ciebie w kategorii POETA ROKU ?
Nie wiem czy patetycznie. Poetką jestem raczej "szufladkową".
Stara jestem, mam jakieś może inne kryteria oceny...
Relacja Buby z wyprawy na Krym zachwyciła mnie pod każdym względem - poezja, poezja wędrówki, krajobrazu, przygód nie zawsze poetyckich (w potocznym rozumeniu), nie zawsze zamyka się w pięknym wierszyku o Połoninie i rozbitej cerkwii...
-
Marcowy w regulaminie ujął to tak :
Cytat:
Nie ma sztywnych ram ani wytycznych dotyczących wyboru kandydata, ale podstawą oceny powinna być aktywność forumowa przejawiona przez niego w danej kategorii między 1 stycznia 2010 a 31 grudnia 2010.
Można więc głosować na forum bieszczadzkim również za najpiękniejszą relację z Chin
Aktywność forumową możemy wykazać nie biorąc udziały ani w ubiegłorocznym głosowaniu , ani tegorocznym czego przykładem jest .
-
Bertrand pyta :
Cytat:
czy 90% jest leniwych?
... e tam !, może po prostu wyjechali w górki i spędzają mile czas bez dostępu do netu.
i dobrze im z tym.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Bertrand pyta :
... e tam !, może po prostu wyjechali w górki i spędzają mile czas bez dostępu do netu.
i dobrze im z tym.
Nieprawda,ja jestem leniwy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Łomatko...
Mordolotek to tylko kolejny element zabawy, który ma dodatkowo zmotywować do oddawania głosów. Jeśli się okaże, że czyjś głos pokrywa się z układem finalistów, to przecież będzie to dziełem przypadku. Nie wierzę, żeby ktoś głosując na Powsimordy wpisywał tylko te nicki, które mają - w jego ocenie - największe szanse wygranej. I to tylko po to, żeby wziąć udział w losowaniu niewiadomej nagrody nieznanego sponsora ;) Choć teoretycznie jest taka możliwość, bo - jak wiadomo - nie ma sztywnych kryteriów wyboru.
Nie widzę też sprzeczności z regulaminem głosowania, bo nie ma w nim zapisu, że wszyscy głosujący mogą czy muszą wziąć udział w Mordolotku.
Nic nie będę zmieniał, howk! ;)
Tylko widzisz - trochę niefajnie, że ogłaszasz to w połowie głosowania.
Ja już oddałam swój głos jako jedna z pierwszych - i wstrzymałam się od głosu w jednej z kategorii.
Wobec tego tracę szanse na wygrana, no bo przecież wszystkie kategorie zostaną obsadzone.
Gdybyś ogłosił "mordolotka" przed zaczęciem głosowania - to oddałabym swój głos również na tą kategorię, w której się wstrzymałam.
A gdybyś ogłosił "mordolotka" po zakończeniu głosowania - to wszyscy mieliby równe szanse.
Oczywiście wiem, że to jest tylko zabawa, ale powinna być sprawiedliwa.
B.
-
Basiu, Basiu! Przeczytaj zasady Mordolotka zanim będziesz narzekać, OK? :wink: Masz takie same szanse na zwycięstwo jak wszyscy inni.
-
Dzięki, Bart. Fajnie, że jednak ktoś czyta te wszystkie regulaminy :lol: ;)
35. agnieszkaruda
36. dziabka1
I informacja dla elektoratu stamtąd:
Через 4 с половиной часа выборный пункт будет закрыт!
-
Wyniki pierwszej tury ogłosisz o północy czy do rana będzie trzeba czekać ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Można więc głosować na forum bieszczadzkim również za najpiękniejszą relację z Chin
...
O kurka wodna! Alem się pomylił! Do tej pory jakoś tak to odczytywałem, że na forum bieszczadzkim głosujemy na kandydatów, którzy są najlepsi w danych kategoriach, ale biorąc pod uwagę ich "aktywność" właśnie bieszczadzką, czyli ekspert nie norweski, fotografik nie aktów (chyba, że Bieszczady w tle :)), ekspert nie od jedzenia pałeczkami itd., itp. Trzeba się chyba zalogować pewnie na forum tatrzańskim, może tam się głosuje na forumowiczów w kategoriach "bieszczadzkich"?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Hero
Wyniki pierwszej tury ogłosisz o północy czy do rana będzie trzeba czekać ?
O północy grzeczni bieszczadnicy śpią, rano zresztą też ;P
Rzutem na taśmę głosy oddali:
37. Recon1
38. jank
39. maciejka
Dziękuję wszystkim! Lokal wyborczy został chwilowo zamknięty, urny się wietrzą, Wysoka Komisja przystępuje do zliczania głosów z I tury.
-
Drogi Elektoracie, a także Ty, Milcząca Większości! :razz:
Miło mi poinformować, że do II tury wyborów Powsimord 2011 przechodzą (w kolejności alfabetycznej) następujący forumowicze:
w kategorii Forumowicz Roku:
- bertrand236
- buba
- don Enrico
- joorg
- marcins
- Piskal
w kategorii Ekspert Roku:
- marcins
- sir Bazyl
w kategorii Kronikarz Roku:
- bertrand236
- buba
- długi
- trzykropkiinicwiecej
w kategorii Fotografik Roku:
- Krysia
- machoney
- Pierogowy
- vm2301
w kategorii Poeta Roku:
- Lisk
- mniszek
- Piskal
Spieszę donieść, że także w tym roku po I turze ordynacja wyborcza musiała zostać nieznacznie zmanipu... zmodyfikowana. By II tura miała sens, weszli do niej ci kandydaci, którzy w I turze uzyskali więcej niż 2 ważne głosy. Wyjątkiem jest kategoria Poeta Roku - tu do finału awansowali wszyscy zgłoszeni przez Was kandydaci. Więcej grzechów nie pamiętam, żadnego w zasadzie nie żałuję, a jak kto ciekawy szczegółów, zapraszam na KIMB - wszystkie Wasze głosy wraz z zestawieniem zbiorczym będą do wglądu.
A druga tura już się rozpoczęła!
Do 31 stycznia czekam na Wasze PW z tytułem: II tura i nickami kandydatów w pięciu kategoriach.
Forumowicz Roku
Ekspert Roku
Kronikarz Roku
Fotografik Roku
Poeta Roku
Głosujemy oczywiście tylko na któregoś z wyżej wymienionych finalistów, pozostałe zasady jak w turze I.
Urna została ponownie zamknięta i zapieczętowana, dalejże do lokalu! :-P
-
Oto lista przodowników, czyli głosujący w II turze:
1. mAAtylda
2. Hero
3. WUKA
4. kobieta_bieszczadzka
Gratulujemy Ludziom Dobrej Roboty!
-
Żeby robota w robocie szła mi tak dobrze jak to głosowanie.....
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
Basiu, Basiu! Przeczytaj zasady Mordolotka zanim będziesz narzekać, OK? :wink: Masz takie same szanse na zwycięstwo jak wszyscy inni.
OK OK - przeczytam regulamin, ale teraz nie mam czasu.
B.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Basia Z.
OK OK - przeczytam regulamin, ale teraz nie mam czasu.
Taaa, a pastwić się nad nieszczęsnymi organizatorami to miałaś czas... 8) :wink:
Następni Sprawiedliwi:
5. Wojtek1121
6. Pastor
7. mavo
8. tomas pablo
9. darkangel79
10. michalN
11. trzykropkiinicwiecej
12. bertrand236
13. Pyra.57
14. Krysia
15. Piskal
16. Ajger
17. marcins
18. Aleksandra
19. PiotrekF
20. Floydd
Miło mi też donieść, że mamy kolejnego anonimowego sponsora - wszyscy finaliści zostaną uhonorowani butelczyną zacnej nalewki na dzikiej róży z dodatkiem innych leśnych owoców!
-
No proszę, dopiero drugi dzień głosowania a frekwencja przekroczyła już połowę tej z pierwszej tury. Oby tak dalej :)
-
Ciekawe, czy padnie ubiegłoroczny rekord - 45 głosów w II turze. Mamy już "mniejszą połowę" ;)
21. sir Bazyl
22. Derty
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Drogi Elektoracie, a także Ty, Milcząca Większości! :razz:
Miło mi poinformować...
hallo,
jak to napisała Olga, byłem pewien,że kandyduję w kategorii SIOSTRA MARUSIA 2011...
a tu...
pozdrawiam wszystkich kandydatów na renegatów;
Marcowy,
istnieje matematyczne prawdopodobieństwo ,iż typowanie jednostki może nie pokryć się z głosowaniem wiekszości.
toteż , proponuję w takim przypadku pulę nagród z Mordolotka przekazać ASI 999.
za czujność
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Pierogowy
proponuję w takim przypadku pulę nagród z Mordolotka przekazać ASI 999.
Li tylko czytając o litrażu puli można popaść w alkoholizm, więc oszczędźmy tego Asi ;)
23. dziabka1
24. Petefijalkowski
25. długi
26. jojo
27. Polej
28. joorg
-
Ludu pracujący nie tylko stolicy!
Do definitywnego zamknięcia urn jeszcze tylko 2 dni i paręnaście godzin!
A do pobicia ubiegłorocznego rekordu daleeeekooooo... :|
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Ech, Marcowy - jak to ?
Miało być do 30 stycznia. A dziś jest 21.
Chyba ze znów przegapiłam jakąś zmianę regulaminu.
B.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Marcowy naczytał się relacji Długiego i też mu się czasoprzestrzeń zakrzywiła!:-P
Albo to prowokacja!8-)
-
Bo Długi tak sugestywnie pisze...
Ech, no dobra, szybko przejrzeliście podstęp. Choć parę nowych głosów wpłynęło 8)
Do definitywnego zamknięcia urn jeszcze tylko 9 dni i paręnaście godzin!
-
A ja Ci Marcowy prawie uwierzyłam, ale dwa dni to jeszcze kupa czasu na przemyślenia...:mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
maciejka
A ja Ci Marcowy prawie uwierzyłam...
Nie wierz mężczyznom, to ród krokodyli 8)
29. bartolomeo
30. adamr
31. agnieszkaruda
32. wtak
33. asia999
34. Pierogowy
35. rafal
-
A ja głupi uwieżyłem Cugowskiem co śpiewał "nie wierz nigdy kobiecie ..."
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Pyra.57
A ja głupi uwieżyłem Cugowskiem co śpiewał "nie wierz nigdy kobiecie ..."
To śpiewał Romuald Czystaw.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Pierogowy
pulę nagród z Mordolotka przekazać ASI 999
o! jak miło:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
oszczędźmy tego Asi ;)
ha! i ciekawe co teraz zrobi Marcowy, jeśli NADZWYCZAJNYM zbiegiem okoliczności Asia Mordolotka wygra?:twisted:
(Marcowy - ja mam nadzieję - skoro "doskonale się rozumiemy", że Ty wiesz, że to moje gadanie-pisanie to tylko takie "głaskanie Marcusia pod włos";)a nie ŻADNE POWAŻNE czepianie się):mrgreen:
-
Już bez żadnego ściemniania - wchodzimy w
ostatni tydzień głosowania na Powsimordy,
które całkiem dobrze żarło, ale ostatnio jakby zdechło. Do urn! Nikt nie będzie się potem mógł tłumaczyć, że "nie ja ich wybierałem"!
Cytat:
Zamieszczone przez
asia999
(Marcowy - ja mam nadzieję - skoro "doskonale się rozumiemy", że Ty wiesz, że to moje gadanie-pisanie to tylko takie "głaskanie Marcusia pod włos";)a nie ŻADNE POWAŻNE czepianie się):mrgreen:
Ależ "doskonale rozumiem", dziękuję i proszę o więcej! Takie "głaskanie Marcusia pod włos" jest jego jedną z ostatnich przyjemności w życiu, przynajmniej tym wirtualnym :lol: ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Li tylko czytając o litrażu puli można popaść w alkoholizm, więc oszczędźmy tego Asi ;)
hallo,
jako rasowy czy też promenadenmiszungowy kot -Marcowy nie lubi się dzielić...
rozumiem,
zwłaszcza jeśli sprawa dotyczy produktów naturalnych...hi,hi,hi
-
Skąd wam się wzięła pula nagród i to alkoholowych?
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Mordolotek to tylko kolejny element zabawy, który ma dodatkowo zmotywować do oddawania głosów. Jeśli się okaże, że czyjś głos pokrywa się z układem finalistów, to przecież będzie to dziełem przypadku. Nie wierzę, żeby ktoś głosując na Powsimordy wpisywał tylko te nicki, które mają - w jego ocenie - największe szanse wygranej. I to tylko po to, żeby wziąć udział w losowaniu niewiadomej nagrody nieznanego sponsora ;)
Ja to widzę tak: ci, którzy trafią, zostaną powiadomieni smsem i po wysłaniu wiadomości zwrotnej (koszt 4,48+ vat) będą mięli szansę wygrać najnowszy model Audi.
-
Zestaw nagród rośnie w oczach pełnych Roztocza... czy tam roztoczy.
Miło mi donieść, że Klub Rzeszowski ufundował - niezwykłej urody i wytrzymałości - termos turystyczny z okolicznościowym grawerem, którym zostanie uhonorowany Kronikarz Roku!!! Dziękujemy!!!
NAGRODY, NAGRODY, NAGRODY!!!
Forumowicz Roku
- okolicznościowy dyplom i gadżet,
- wiersz i niespodzianka od Piskala,
- zacna butelczyna od Hero,
- butelczyna zacnej nalewki na dzikiej róży z dodatkiem innych leśnych owoców od anonimowego darczyńcy,
Ekspert Roku
- butelczyna zacnej nalewki na dzikiej róży z dodatkiem innych leśnych owoców od anonimowego darczyńcy,
Kronikarz Roku
- termos turystyczny z okolicznościowym grawerem,
Fotografik Roku
- ekskluzywny album fotograficzny z okolicznościowym napisem od anonimowego sponsora,
- kilka dni w malowniczym domku w Nasicznym od Mavo,
Poeta Roku
- butelczyna zacnej nalewki na dzikiej róży z dodatkiem innych leśnych owoców od anonimowego darczyńcy.
Upominki dla P.T. Elektoratu
- pół litra wódki do wydobycia z ziemi bieszczadzkiej od Wojtka 1121,
- dwie koszulki termoaktywne od Jaro.
Dziękujemy!!!
-
Czytając zestaw nagród to potem wszyscy na terapie odwykową hehehehe
-
No to na dobitkę i dopitkę:
Upominków dla Elektoratu ciąg dalszy:
- 5 (słownie pięć) litrów doskonałej nalewki imbirowo-korzennej od Pastora.
A teraz wyobraźmy sobie szczęśliwca, którego wybieramy podwójną Powsimordą, zostaje wylosowany spośród elektoratu, a na dodatek ma fart w Mordolotku... :lol: