-
Odp: X KIMB - rozkład jazdy
Cytat:
Zamieszczone przez
Ostatni_Mohikanin
Jeśli jest potrzeba, chęć przeglądu zdjęć, czy innych prezentacji projektor mogę przywieźć. Ściana zawsze się znajdzie.
Przy okazji Hero doczytałem, że Ty zajmowałeś się śpiewnikiem, więc dalej tematu nie kontynuję, żeby się nie wcinać...
Też tak to zrozumiałem. Chciałem najpierw zapytać o zdanie Organizatorów i Twórców.
Przyjedziemy z Żoną prawdopodobnie w środę, żeby od czwartku troszkę pochodzić. Chętnie pójdziemy na szlak w większej grupie :)
Śmiało możesz się wcinać w sprawę śpiewnika. Po śpiewniku, którym się kiedyś zająłem nie zostały mi niestety żadne materiały.
Jeśli masz możliwość wzięcie projektora to weź, ja będę miał komputer, bo przyjadę wcześniej i chcę na bieżąco zajmować się zrobionymi w tym czasie zdjęciami.
Będę chyba już w poniedziałek przed KIMBem, więc jak się jakoś skontaktujemy na priv to możemy się udać gdzieś wspólnie.
Zdjęcie jeśli dopisze pogoda dobrze będzie zrobić na zewnątrz, czyli w miarę możliwości jak najwcześniej, przy dziennym świetle. Jeśli jednak będzie wiadomo, że zaraz ktoś jeszcze dotrze, to zaczekamy. Damy radę, nawet w środku.
-
W programie KIMB-u (zamieszczonym w pierwszym poście tego wątku) mamy aktualny program, pojawiła się także informacja o żarełku!
-
Odp: X KIMB Jubileuszowy
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
Proponuję wernisaż satyrycznych rysunków Piskala !
Po przemyśleniu sprawy doszedłem do wniosku, że w tym roku zawartość Piskala w KIMBie i tak została znacznie przekroczona, a co za dużo to nie zdrowo. Dzięki WUKA za pomysł i uznanie, ale odłóżmy to może do przyszłego roku. Chyba tak będzie lepiej.
-
Dowiedziałam się ze fundacja opiekująca się Marcinem organizuje tez akcje charytatywne, idąc w ślady naszego kolegi - Pierogowego,Fotografika naszego - może ktoś z Was chce coś podarować, sprezentować, dać, by wspomóc tą akcję.
Może to być rzeźba, obrazek, fotografia,pocztówka, wierszyk, piosenka itp.
Dziękuję Pierogowemu za pierwszy podarunek i podsunięcie pomysłu!
Razem możemy więcej :)
-
Ja kiedyś proponowałam po prostu pieniądze, ale nie były chciane, no to nie.
-
Pieniądze zawsze są chciane, zawsze możesz je wpłacić na konto i tj już kwestia dobrej woli.Ba nawet myślałam że je wysłałaś :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mAAtylda
Dowiedziałam się ze fundacja opiekująca się Marcinem organizuje tez akcje charytatywne, idąc w ślady naszego kolegi - Pierogowego,Fotografika naszego - może ktoś z Was chce coś podarować, sprezentować, dać, by wspomóc tą akcję.
Może to być rzeźba, obrazek, fotografia,pocztówka, wierszyk, piosenka itp.
Marcowy! Proszę o uzupełnienie pierwszego postu o tę cenną informację.
Poza tym osoby, które nie zbierają nakrętek, bo nie chcą ich wieźć w Bieszczady mogą zorientować się, czy w waszej miejscowości nie ma takiej zbiórki i punktu, gdzie można nakrętki oddać. W Toruniu np. jest i tam oddam. Bez sensu było by wozić je przez całą Polskę, zwłaszcza, ze zaangażowałem inne osoby i mam ich dużo. A nie będę jechać samochodem. Za to coś przywiozę w podarunku.
-
Moim skromnym zdaniem nakrętki są przeznaczone konkretnej osobie. Przywiozę je i dam na cel, który opisała mAAtylda.
-
Zbyszku, ale skoro jest w pobliżu ktoś kto też potrzebuje nakrętek to dlaczego by sie nie podzielic i rzeczywiście "tachanie" ich przez 1/2 Polski na koniec świata może być uciązliwe.
Mam nadzieję że ktoś z Was wykaże się hojnością i szczodrością i będzie tez chciał się pochwalić swoim talentem i przygotuje coś na licytacje, którą chciałabym uskutecznić na KIMB :)
Liczę tez na to że takie akcje będą kontynuowane co roku,gdyż okazuję się że potrzebujących i zbierających wśród naszych znajomych jest bardzo dużo!
Ciszę się że w końcu ta akcja ma pozytywny odbiór :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mAAtylda
Zbyszku, ale skoro jest w pobliżu ktoś kto też potrzebuje nakrętek
W moim, toruńskim, przypadku chodzi o tę samą akcję i tego samego Marcina. Ale mAAtylda ma rację- chodzi o to, żeby rozglądać się wokół siebie i nie pozostać obojętnym!
-
1 załącznik(ów)
Na akcję mAAtyldy będę miał grafikę, której zdjęcie jest poniżej. Postanowiłem ją zamieścić, żebyście mięli czas się jej przyjrzeć i zastanowić się nad kupnem, cel jest szczytny. Zdjęcie niestety nie oddaje piękna pracy. Będzie ona oprawiona, z certyfikatem,wymiary bez obramowania 19,7 *26,2, autor Krzysztof Wrutniak (www.wrutniak.pl). Zgodę autora uzyskałem. Krzysiu prawdopodobnie będzie robił zdjęcia na chrzcie mojego maleństwa, zajrzyjcie na stronę chociażby dla samej przyjemności oglądanie jego zdjęć, a zobaczycie tam też przyszłego ojca chrzestnego mojego syna
.Załącznik 23023http://forum.bieszczady.info.pl/images/misc/pencil.png
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
a zobaczycie tam też przyszłego ojca chrzestnego mojego syna
Fotograf ślubny...
Hmmm...chrzciny chrzcinami, a co ze ślubem?;-)))tak przy okazji skoro już taki link;-)))))
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Fotograf ślubny...
Hmmm...chrzciny chrzcinami, a co ze ślubem?;-)))tak przy okazji skoro już taki link;-)))))
Pewnie też będzie, ale kiedy? Nie wiem.
-
nie wiem, nie wiem...
szkoda
A grafika cudna!
-
Dzięki uprzejmości naszej kochanej WUKI na licytację marcinową otrzymaliśmy nie publikowany wiersz, który, specjalnie oprawiony i opracowany graficznie, oczywiście a autografem autorki, będzie można nabyć na KIMBie za ciężkie pieniądze! Dodam, że wiersz wyjątkowej urody, o co u WUKI nietrudno.
-
Tylko maleńkie sprostowanie. Wiersz publikowany i znany od dość dawna, został napisany do forumowego (planowanego ale bez rezultatu) folderu-informatora , czy coś w ten deseń. Mam nadzieję, że to Nabywcy nie zniechęci. Pozdrawiam.
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
mAAtylda
hallo,
słowo się rzekło ...
więc ,to ta fotografia co na podglądzie...:
-odbitka 30-40 cm ;
-wykonana pod powiększalnikiem- na papierze barwnikowym-w celu poprawienia aksamitu czerni i głębi w bielach, dodatkowo wykąpana w kąpieli z żelazicyjankiem potasu i stąd lekko brązowy odcień;
-białe passe-partu 50-70 cm , 3mm tektura powlekana ;
-i sprawa najważniejsza (!) -to wszystko oprawione w prawdziwą ramkę z prawdziwego drewna, oraz pokryte prawdziwym szkłem , a to wszystko za przyczyną następnego człowieka dobrej woli -FORUMOWICZA ROKU 2011-Don Enrico-za sprawą firmy MARfot (mam nadzieję,że admin wybaczy tę chwilę słabości...:-D ) , która oprawia nie tylko fotografie - najlepiej w tej części globu...;
-aha- możliwa dedykacja dla szczęśliwego posiadacza;
Razem możemy więcej
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Na akcję mAAtyldy będę miał grafikę, której zdjęcie jest poniżej. Postanowiłem ją zamieścić, żebyście mięli czas się jej przyjrzeć i zastanowić się nad kupnem, cel jest szczytny. Zdjęcie niestety nie oddaje piękna pracy. Będzie ona oprawiona, z certyfikatem,wymiary bez obramowania 19,7 *26,2, autor Krzysztof Wrutniak
(www.wrutniak.pl). Zgodę autora uzyskałem. Krzysiu prawdopodobnie będzie robił zdjęcia na chrzcie mojego maleństwa, zajrzyjcie na stronę chociażby dla samej przyjemności oglądanie jego zdjęć, a zobaczycie tam też przyszłego ojca chrzestnego mojego syna
.
Załącznik 23023http://forum.bieszczady.info.pl/images/misc/pencil.png
czy mozna jakos wirtualnie wziac udzial w jak rozumiem licytacji tej grafiki? :)
a.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
acek1
czy mozna jakos wirtualnie wziac udzial w jak rozumiem licytacji tej grafiki? :)
a.
Przemyślimy sprawę, nie głupi to chyba pomysł, bo tak szansę na kupno wzrosną- nie wszyscy wybierają się na KIMB.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Przemyślimy sprawę, nie głupi to chyba pomysł
Przy większej liczbie zainteresowanych licytacjami można zrobić prostą licytację przy użyciu forum i 'moderatora licytacji' obecnego na miejscu. Ale jeśli na forum ma licytować tylko jedna osoba, to nie wiem czy to dobry pomysł.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
Ja proponuje zaprosić Szymona M. ze Stowarzyszenia Magurycz. Byłaby okazja poznać pracę Magurycza (a jest to ogromna, bardzo potrzebna praca). Wszyscy słyszeliśmy o Maguryczu,ja też, ale bardziej tak ogólnie,teoretycznie.
Tak się złożyło że dopiero niedawno miałem okazję spotkać i poznać Szymona osobiście (w Zawadce Rym.) i wysłuchać Jego prelekcji, bardzo ciekawej (w dosyć swobodnej formie). Wtedy zrozumiałem że warto dokładniej poznać i ewentualnie pomóc!!!
Szymon/Stowarzyszenie Magurycz jest jakby ostatnią instancją w temacie upamiętnien bo z "mowy" kamieni dużo się można dowiedzieć o przeszłości, jak napisał jeden z proroków "gdzie ludzie zamilkną, tam kamienie krzyczeć będą".
Dzięki Szymonowi/Maguryczowi ten "krzyk", ten przekaz, jest lepiej i szerzej słyszany.
W końcu kwietnia/początek maja Magurycz będzie pracował w Beniowej gm. Lutowiska. Możemy przynajmniej popatrzeć na ich pracę ale też i jakoś pomóc!
Moją propozycję traktuję bardzo wstępnie, nic w tej sprawie nie uzgadniałem (żeby nie wchodzić w kompetencje Rady Rad....), gdyby coś to chętnie pomogę, np mogę pojechać do Nowyci, przywieźć Szymona itd!
.................................. Pozdrawiam wszystkich + Pastor ręką własną
Długo to trwało, ale udało mi się z Szymonem skontaktować. Jest duża szansa, że przybędzie na KIMB.
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mAAtylda
..................Mam nadzieję że ktoś z Was wykaże się hojnością i szczodrością i będzie tez chciał się pochwalić swoim talentem i przygotuje coś na licytacje, którą chciałabym uskutecznić na KIMB :)
PPozwoliłem sobie przeznaczyć na licytację "prawie" oryginalną wałaskę-rąbanice (rodzaj ciupagi z nieco krótszym ostrzem).
Pracę odtworzeniowe wykonali znani artysci:
1) artysta kowal z Podstolic, Sebastian N.
2) artysta stolarz z Nowego Rybia Krzysztof B.
3) artysta rzeźbiarz z Pasierbca Stanisław Górka z przydomkiem Magnaciarz (zawinszował sobie za to trochę reklamy, o wódce nie wspomnę).
Zapraszam do licytacji!
W razie gdyby nie było chętnych, cenę wywoławczą - 150 zł - zobowiązuje się wpłacić osobiście, na ręce mAAtyldy jako koordynatorki tej pięknej akcji.
W/w rąbanica jest solidnie okuta, siekierzysko ma rzeźbione, ostrze również, jest zdobiona srebrnymi monetami z czasów panowania Najjaśniejszego Pana, Cesarza Austrii, Apostolskiego króla Węgier, Czech etc. etc. Franza Josefa.
Ma również zastosowania praktyczne, można nia narąbać drzewa na Dydiowej czy w okolicach Karolowa a nawet ...................... Ma znak jednego z braci Matejów, ostatnich zbójników.
Zdjęcia umieszczę nieco później.
.............................................. Pozdrawiam wszystkich + Pastor ręką własną
-
Hej, oświećcie mnie bo jestem na forum całkiem świeżutka :) czy KIMB jest otwarty dla każdego i ja też jako świeżak na tym forum znajdę tam dla siebie miejsce?
-
Oczywiście, na KIMB może przyjść/przyjechać/wejść z ulicy każdy, zapraszamy :-)
-
Fajnie, dzięki, być może się zjawię. A powiedz mi jak to wygląda? I gdzie najczęściej nocujecie?
-
Dużo by mówić ;) Poszukaj na forum relacji z poprzednich lat (dział KIMB).
-
-
Hmmm, a czy tym razem ciupaska może iść w kobiece ręce?
czy znowu jakieś obostrzenia co do licytujących?;-)))
-
Ta ciupaszka może się przydać do rozliczenia Rady z jej dotychczasowej działalności.
-
Jeśli będzie w miarę ciepło, a ja będę w Bieszczadach:D na KIMBie, to zamierzam zasmakować przedświtu gdzieś w dolinie Płaszynira lub w ogóle gdzieś tam w krzakach na Płaszy, Dziurkowcu itd. Kto chętny się przyłączyć?:)
-
6 załącznik(ów)
Obiecane zdjęcia marnej jakości gdyby to kogos interesowało!
-
A jak z tą siekierką?
Może ją w końcu nabyć niewiasta?;-)))
I co to za data wyryta?oryginalna czy ściema jakaś?;-))))))
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
A jak z tą siekierką?
Przyznaj się, kogo chcesz wykończyć;)
Może niewiasta. Nabyć. Wyzbywamy się przesądów. A nawet jeśli takiego przesądu nie ma, to go natychmiast wymyślmy i wyzbądźmy się.
-
Otóż widzisz ja pamiętam jak z powodu tych przesądów, których się wyzbywamy moja siekiera powędrowała w ręce Marcina;((((
Dlatego teraz wolę się dopytać;-)
-
Możesz nabyć i podarować chłopu jakiemuś.... ;)
Pozdrawiam
-
Pchi!
Jeszcze czego!
To już grali i koniec!
Teraz to niech chłopy MI coś darują, a nie ja im.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
A jak z tą siekierką?
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Otóż widzisz ja pamiętam jak z powodu tych przesądów, których się wyzbywamy moja siekiera powędrowała w ręce Marcina;((((
Dlatego teraz wolę się dopytać;-)
Witaj Krysiu!
Ja mogę się wypowiedzieć tylko co do szczegółów technicznych w/w sprzętu. Pozwolę sobie przywołać pierwszy mój post w tym temacie, gdzie zaznaczyłem że ów sprzęt jest "prawie" oryginalny z naciskiem na "prawie". Oryginalne jest żelazo i punca kowalska,także pieniądze pochodzą z lat 1893-95 , reszta to żmudna praca odtworzeniowa.
Możesz więc w sposób jak najbardziej uprawniony twierdzić że jest to ściema czy też "prawie" ściema.
Nie mam żadnego wpływu na to w jaki sposób ów sprzęt będzie licytowany bo ja zrzekłem sie wszelkich praw, zastrzegając sobie tylko udział w licytacji na ogólnych warunkach.
Poniewaz nie będę mógł być na KIMB-ie, poprosiłem Marcina S. o pomoc i On sie zgodził reprezentować na KIMB-ie moje zobowiązania.
Jedynym motywem mojej inicjatywy była chęć niesienia choćby tylko minimalnej pomocy młodemu człowiekowi tak ciężko doświadczonemu kalectwem.
To już jest ostatni przejaw mojej aktywności na tym Forum.
Z powodu pogarszającego się stanu zdrowia a także z powodu pewnych problemów osobistych, zmuszony jestem zaniechać wszelkiej aktywności. Problemy te nie są tego rodzaju żeby o nich pisać publicznie, przedstawiłem je Adminowi i On je potraktował ze zrozumieniem. Mam oczywiście nadzieję że zdrowie się poprawi a problemy znikną ale na razie jest jak jest.
Forum bez Pastora może spokojnie funkcjonować, w razie czego jest jeszcze Arcybiskup!
.................................................. .....................Pozdrawiam wszystkich ciepło i serdecznie + Pastor ręką własną
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
Ja proponuje zaprosić Szymona M. ze Stowarzyszenia Magurycz. Byłaby okazja poznać pracę Magurycza (a jest to ogromna, bardzo potrzebna praca). Wszyscy słyszeliśmy o Maguryczu,ja też, ale bardziej tak ogólnie,teoretycznie.
Tak się złożyło że dopiero niedawno miałem okazję spotkać i poznać Szymona osobiście (w Zawadce Rym.) i wysłuchać Jego prelekcji, bardzo ciekawej (w dosyć swobodnej formie). Wtedy zrozumiałem że warto dokładniej poznać i ewentualnie pomóc!!!
Szymon/Stowarzyszenie Magurycz jest jakby ostatnią instancją w temacie upamiętnien bo z "mowy" kamieni dużo się można dowiedzieć o przeszłości, jak napisał jeden z proroków "gdzie ludzie zamilkną, tam kamienie krzyczeć będą".
Dzięki Szymonowi/Maguryczowi ten "krzyk", ten przekaz, jest lepiej i szerzej słyszany.
W końcu kwietnia/początek maja Magurycz będzie pracował w Beniowej gm. Lutowiska. Możemy przynajmniej popatrzeć na ich pracę ale też i jakoś pomóc!
Moją propozycję traktuję bardzo wstępnie, nic w tej sprawie nie uzgadniałem (żeby nie wchodzić w kompetencje Rady Rad....), gdyby coś to chętnie pomogę, np mogę pojechać do Nowyci, przywieźć Szymona itd!
.................................. Pozdrawiam wszystkich + Pastor ręką własną
No to napiszę tak.
Pozmawiałem z Szymonem. Chętnie pojawi się na obradach głównych. Ucieszył się z zaproszenia i z tego, że Pastor po niego pojedzie. Niestety Pastor po nie go nie pojedzie, więc... chyba nici ze spotkania z Szymonem na KIMBIE. Chyba, ze ktoś inny może po niego podjechać jadąc z /z różnych kierunków można jechać przez Nowicę/ Niestety ja nie pojadę, bo mnie też nie będzie na KIMBIE. Gdyby jednak ktoś śmigał przez Nowicę to namiary ma tu: http://www.magurycz.org/
Pozdrawiam
-
Obecnie mamy 10 lub 11 (jeśli Szymon dojedzie) punktów programu, to bardzo dużo. Proponuję zamknąć program Obrad Głównych Kongresu Internautów Miłośników Bieszczadów a skupić się na planowaniu wspólnych wycieczek, marszrut i łazęgowisk.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Obecnie mamy 10 lub 11 (jeśli Szymon dojedzie) punktów programu, to bardzo dużo. Proponuję zamknąć program Obrad Głównych Kongresu Internautów Miłośników Bieszczadów a skupić się na planowaniu wspólnych wycieczek, marszrut i łazęgowisk.
Wszystko wskazuje na to, że Szymon dojedzie. Właśnie rozmawiałem z Pastorem. Pastor jest człowiekiem poważnym i wszystkie swoje zobowiązania dotrzymuje. Powiedział, że skoro zobowiązał się dostarczyć Szymona na KIMB, to Szymon będzie dostarczony i nie mamy się tym przejmować.
Też jestem za zamknięciem programu. A może warto zacząć obrady ciut wcześniej?
Pozdrawiam