-
Odp: Powsimordy 2012 - głosowanie
Serdecznie dziękuję tym, którzy mnie zgłosili. Zawiadamiam, że rezygnuję z kandydowania. Uważam, że swoje już otrzymałam. Trzykrotny tytuł Poety Roku oraz Super Powsimorda napawają mnie niezmiennie dumą (o czym moze poświadczyć Marcowy).Myślę, że kategoria LITERAT przerasta też moje możliwości i nie mieszczę się w niej z tym "w czym robię" ! Trzymam kciuki za swoich faworytów! Miłej zabawy, w której wezmę oczywiscie udział ale jako elektorat.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
Zawiadamiam, że rezygnuję z kandydowania.
Szkoda, ta osierocona kategoria będzie teraz niepełna... A że LITERAT? Ja bym większej wagi do nazwy nie przywiązywał, LITERAT bo używa głównie literek :mrgreen: Przemyśl to, proszę jak Superpowsimorda Superpowsimordę :wink:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
Szkoda, ta osierocona kategoria będzie teraz niepełna... A że LITERAT? Ja bym większej wagi do nazwy nie przywiązywał, LITERAT bo używa głównie literek :mrgreen: Przemyśl to, proszę jak Superpowsimorda Superpowsimordę :wink:
Nie literat a literatka. ;)
WUKA - niestety w ten sposób pozbawiłabyś mnie szans na mordolotek, bo ja swój głos już oddałam :(
-
eeeee sory, ale ja też głosowałam teraz na Wukę.
To co dalej?
Jeszcze raz mamy głosować?czy tylko erratę mamy wprowadzić i zagłosować w jednej kategorii już
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
... A że LITERAT? Ja bym większej wagi do nazwy nie przywiązywał, LITERAT bo używa głównie literek :mrgreen: ...
Bartolomeo oczywiście namieszał!:twisted: Ja to do tej pory myślałem, że literat to taki, co to grzmoci literatkę za literatką (C2H5OH żeby nie było :mrgreen:) i stąd jakoś gładko przełknąłem tą nominację 8-) A teraz, w zaistniałej sytuacji, cóż mam począć? Nie no, zrzec się nie mogę, bo już słyszę ten jęk zawodu głosujących na mnie rzesz (podobno dwóch) fanów!:lol:
Kurcze blade - czy na prawdę nie potrafimy się bawić?!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
Serdecznie dziękuję tym, którzy mnie zgłosili. Zawiadamiam, że rezygnuję z kandydowania.(...)
Wiesiu ! nie możesz rezygnować.
-
Wiesiu droga, ja też uważam, że Twoja rezygnacja jest po prostu niewykonalna. Nie dlatego, że chcemy kandydatów uszczęśliwiać na siłę, ale dlatego, że nie można nikomu zabronić uznania Twojej poezji za najlepszą. Jeśli stanie się tak, że zostaniesz Literatką Roku, to tylko dlatego, że tak uzna większość, a na to nie masz wpływu. Czy zechcesz zrezygnować z rezygnacji? :-)
-
Moi Kochani! Przepraszam jeśli spowodowałam zamieszanie i popsułam troszke zabawę ( da się pewnie jeszcze nie odbierać szansy Basi na mordolotka). Już dawno pisałam o tym, że należy docenić prześlicznie pisane relacje. Niektóre godne wydania książkowego bez korekty!!! Ucieszyła mnie ta nowa nazwa kategorii, bo rozszerzyła wreszcie "pole manewru"...co nie znaczy, że nie ma wygrać ktoś rymujący!!!. Ja juz naprawdę WSZYSTKO otrzymałam i tak jak kiedyś czmychnęłam przy pierwszej okazji na emeryturę, żeby dac pola młodszym ( nie znaczy to, że byłabym godnym "rywalem"), tak i teraz uważam , że pora ze sceny zejść. Mało teraz w moich ukochanych Bieszczadach bywając, rzadziej popełniam coś na cześć im należną , za to bardziej chłonę to o czym inni na Forum "donoszą". Niech wygra najlepszy, wiem jaka to radość! Serdeczności Wszystkim!
Nie znaczy to, że znikam albo...zmieniam Forum.Co to to nie!!!!
-
Myślę, że motywy, którymi kieruje się WUKA są słuszne i ją popieram.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marcins
Myślę, że motywy, którymi kieruje się WUKA są słuszne i ją popieram.
O masz Ci los (czyli na ser mater!)! Oprócz powitania na forum powstała nowa grupa wsparcia!:mrgreen:
Nie rozumiem, nie popieram, nie zgadzam się :twisted:
-
a ja rozumiem ! ..wolę WUKI należy uszanować ! to jej wybór i wola ( a w końcu to TYLKO zabawa , a nie wędrówka na szafot :mrgreen: )
-
Masz rację sir Bazylu, na ser mater, narobiła się pacałycha. W związku z podejrzeniami, że mam muchy w nosie, zadrę do kogoś w sercu, zbyt poważnie traktuję zabawę itp. powinnam chyba powiedzieć : ok, zostaję ale prosze na mnie nie głosować bo NAPRAWDĘ SĄ WSPANIALI kandydaci w tej kategorii i czekam na ich wybór i NIC ponad moje pierwsze usprawiedliwienie nie jest na rzeczy. No to znowu Basia straci szansę w mordolotku. Ta joj! Niech to kaczka kopni!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
a ja rozumiem ! ..wolę WUKI należy uszanować ! to jej wybór i wola ( a w końcu to TYLKO zabawa , a nie wędrówka na szafot :mrgreen: )
Cmokier i potakiwacz ;)
Rację macie, jak się każdy przy swoim uprze, to cała zabawa nie ma sensu. A jak nie ma, to po co kontynuować? Chyba pora wygasić? Kto jeszcze by chciał się wycofać?
PS
Teraz przeczytałem post Wuki, więc odszczekuję swoje skamlenie, gdyż już nie na miejscu jest.
-
Wiecie co? Zabierajmy się za głosowanie, bo o to w tej fajnej zabawie chodzi!
-
Wuko to zostajesz w końcu?
bo się trochę pogubiłam
-
Z kandydowania rezygnuję, udział w głosowaniu biorę i nigdzie się z Forum nie wybieram. Przepraszam tych, którym sprawiłam zawód. Może się zrehabilituję jakims fajnym wierszem?
-
To ja w kwestii formalnej, czy te osoby które głosowały na Wukę mają powtórzyć całe głosowanie, czy tylko w tej jednej kategorii?
-
Się kurna formaliści znaleźli ;) Bazyl stękasz i sermaterzysz jak moja śp babcia ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marcins
...Bazyl stękasz i sermaterzysz jak moja śp babcia ;)
A niech to śnig spoli, jakby tak się nasze śp babcie zeszły :)
Ja tak tylko (no może prawie tylko) dla poddierżenia razgawora :)
-
Ano znaleźli, bo czemu ja też mam mordolotka nie wygrać?
W ogóle to ja naprawdę żałuję, że zagłosowałam w drugiej turze, bo widzę, że ona jeszcze zabawniejsza od pierwszej!
-
Może i zabawniejsza, ale kandydaci do antygłowy, tudzież dupy jak kto woli... Jeno w jednej kategorii z czystym sumieniem głos oddać mogę by wreszcie niedoceniony zakapioryzm zyskał uznanie, więc z założenia mordolotek mnie mija.
-
Widzę, że też glosowałeś na...;-)))))
-
Mordolotek, nie mordolotek, niech stracę, zdania na temat najlepszego składacza literek i słów i tak nie zmienię.
Po prostu takie mam zdanie, że czasem znacznie więcej można wyrazić stosując mniej słów.
;)
-
Obudziliście Ojca Dyktatora 8) Zrobimy tak:
Niczego nie zmieniamy, nikogo nie eliminujemy, wszystkie oddane głosy są ważne, wszyscy nadal mają szansę w Mordolotku. Jeśli stanie się tak, że nasza zacna WUKA wygra, to swój tytuł - prawem zwycięzcy - sceduje na kogo zechce. W ten sposób uszanujemy zarówno opinię tych, co już oddali na nią głosy, jak i wolę WUKI, która ma szlachetny zamiar ustąpić pola innym.
8. Hero
9. piotrrz
10. WUKA
11. Miejscowy
12. Pastor
13. nkrz
14. michalN
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marcins
kandydaci do antygłowy, tudzież dupy jak kto woli...
O rany... Powiedziałbym, że coś Cię z rana ukąsiło ale pisałeś wieczorem. Czy trzeba od razu wybrać kogoś, kto na Nobla zasługuje? To jest zabawa, a robimy tutaj z tego sprawę jeżeli nie życia i śmierci to głowy i dupy co najmniej. To, że kandydaci Ci się nie podobają ma od razu oznaczać, że są do dupy?!?
Co się kurka z Wami stało? Lamenty na trzy strony, że się ktoś na mordolotka nie załapie, że trzeba linki podać, że się ktoś wycofał albo że został. Normalnie stowarzyszenie starych pierników. Marcowy - masz anielską cierpliwość, to Tobie należy się nagroda, ale żeś się niecnie na samym początku wycofał.
Ja się nie wycofam, nawet jak Marcin uważa, że jestem kandydatem do dupy :-P A niech tam - nawet jak ma w tym uważaniu rację. I głosował też będę.
-
Co to jest mordolotek? :)
-
A takie coś: http://forum.bieszczady.info.pl/show...l=1#post113917. Uszczegółowienie zasad w następnych postach.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marcins
ale kandydaci do antygłowy, tudzież dupy jak kto woli...
hallo;
to ja z pewną nieśmiałością pozdrawiam kandydatów...;)
a "nie kandydatów" z powsimorderczą i pomiejskąmorderczą mordą ,o! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
-
3 załącznik(ów)
MORDOLOTEK to zabawa wymyślona przez Piskala i związana z typowaniem zwycięzców konkursu. Jeśli cała czwórka, na którą oddało się głos w II turze, zostanie wybrana Powsimordami, głosujący bierze udział w losowaniu nagrody dla "typera z intuicją". Nie ma żadnego oddzielnego głosowania - typuje się głosując w II turze, czyli mimochodem ;)
A teraz:
NAGRODY, NAGRODY, NAGRODY!!!
NAGRODY DLA POWSIMORD
Poniżej lista nagród na dziś. Wykaz będzie oczywiście sukcesywnie uzupełniany. Jestem pewien, że i w tym roku sponsorzy nie zawiodą :-D Tegoroczni finaliści konkursu otrzymają:
Forumowicz Roku
- okolicznościowy dyplom i gadżet,
- mokra (?) niespodzianka od Piskala,
- butelka wina domowej roboty od Hero,
- butelka okowity od Zbyszka,
Ekspert Roku
- książka "Cerkwie szlaku ikon" Roberta Bańkosza,
- prawdziwy garniec prawdziwych pierogów od Klubu Rzeszowskiego,
Literat Roku
- piernikowe serduszko bieszczadzko-kujawsko-pomorskie od WUKI,
Fotografik Roku
- prawo do organizacji imprezy w rezydencji Mavo,
- koszulka termoaktywna od Zbyszka,
- mokra (?) niespodzianka od Piskala.
- butelka okowity od Zbyszka.
NAGRODY DLA WSZYSTKICH GŁOSUJĄCYCH
Wśród elektoratu zostanie wylosowanych:
- Łącznie 10 map "Sztuka pogranicza polsko-słowackiego", "Etnografia pogranicza polsko-słowackiego" oraz "Przyroda pogranicza polsko-słowackiego". Są to turystyczne mapy 1:130.000 ze szczegółowymi opisami i zdjęciami na odwrocie, zdjęcia w załączniku. Uwaga! Zgodnie z wolę P.T. Anonimowego Sponsora z losowania wyjęci są mieszkańcy dalekiego, ale jakże bliskiego Rzeszowa - ci mogą zaopatrzyć się w mapy innymi kanałami (info na PW).
- Flaszka dobrego trunku do samodzielnego wykopania w Bieszczadach - tradycyjny gift od Wojtka1121.
NAGRODY DLA FINALISTÓW MORDOLOTKA
Do wylosowania:
- termos i 2 kubki termiczne od Zbyszka.
Tradycyjnie warunkiem odbioru nagród dla Głosujących i Morodolotkowiczów jest obecność na KIMB-ie!
Dziękuję i czekam na dalsze zgłoszenia darczyńców!
-
Ja żałuję, że zagłosowałam w ogóle.
i tyle
-
A sprawiedliwiej nie powinien wtedy dostać drugi w kolejności ???
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Jeśli stanie się tak, że nasza zacna WUKA wygra, to swój tytuł - prawem zwycięzcy - sceduje na kogo zechce.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
stowarzyszenie starych pierników
Za ten epitet przepraszam. Rozpędziłem się.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
Za ten epitet przepraszam. Rozpędziłem się.
Starych pierników ? Cóż to za określenie kujawsko-pomorskie ???
Starych pierdołów. To jest poprawne , galicyjskie określenie.
Jako nieformalny kandydat na prezesa Starych Pierdołów Forumowych dopraszam się używania jedynie takiego używania .
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
Normalnie stowarzyszenie starych pierników.
Normalnie masz rację, ale można było użyć bardziej eleganckiego określenia np. stetryczałych marudów;):mrgreen:
Hi, hi hi... no cóż wszyscy staramy się poprawić statystyki;-)
A tak przy okazji, czy Gandalf nie podrzuca trafnego pomysłu, żeby w przypadku rezygnacji zwycięzcy, tytuł i nagroda przechodziły na drugiego w kolejności?
-
Po raz ostatni udzielam wyjaśnienia w tej dyskusji. Pomysł Marcowego nie był wcześniej ze mną konsultowany i nie zamierzam nikogo wskazywać (poza udziałem w głosowaniu). Rezygnacje podtrzymuję i tyle. Pozdrawiam.
-
Tak sobie myślę, że zawsze może się zdarzyć, że ktoś zrezyzygnuje z nominacji.
Może po ogłoszeniu wyników I tury powinien być moment przerwy- ciszy przedwyborczej...?
żeby nominowani mogli zapoznać się z wyrokiem;-) wyrazić swoje zdanie i potem dalej wybory...?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
O rany... Powiedziałbym, że coś Cię z rana ukąsiło ale pisałeś wieczorem. Czy trzeba od razu wybrać kogoś, kto na Nobla zasługuje? To jest zabawa, a robimy tutaj z tego sprawę jeżeli nie życia i śmierci to głowy i dupy co najmniej. To, że kandydaci Ci się nie podobają ma od razu oznaczać, że są do dupy?!?
Co się kurka z Wami stało? Lamenty na trzy strony, że się ktoś na mordolotka nie załapie, że trzeba linki podać, że się ktoś wycofał albo że został. Normalnie stowarzyszenie starych pierników. Marcowy - masz anielską cierpliwość, to Tobie należy się nagroda, ale żeś się niecnie na samym początku wycofał.
Ja się nie wycofam, nawet jak Marcin uważa, że jestem kandydatem do dupy :-P A niech tam - nawet jak ma w tym uważaniu rację. I głosował też będę.
Bartolomeo, jak dalej będziesz tak przynudzał tymi przydługawymi pouczeniami, wyjaśnieniami itd. itp. to nigdy nie dostąpisz zaszczytu czystego zakapioryzmu. Tego się nie daje czytać co piszesz. Nie rób sobie jaj z poważnych spraw. Myślę, że od strony ontogenetycznej masz jeszcze nie do końca ukształtowany charakter, dodatkowo skażony kapitalizmem, imperializmem, widać, że nie żywisz się bulwami topinamburu oraz resztkami z wilczych uczt i nie tropisz niedźwiedzi w Bieszczadach... ;)
-
Przyznam, że nic z tej wypowiedzi nie zrozumiałem (a z poprzedniej to jeszcze mniej), za to bardzo podoba mi się słówko 'ontogenetyka' i chyba je sobie walnę w stopkę. A Ty tymczasem zorganizuj na nagrody dla Powsimord bulwy tego topinamburu (też ładne słówko) bo ze sponsorami coś cienko.
Bartolomeo
vice-piedoła
-
No więc ja się pytam: co z tymi co głosowali na Wukę.
Mamy zagłosować jeszcze raz w całości czy tylko w tej jednej kategorii.
-
Mówiąc o cesji tytułu miałem na myśli to, że zwycięzca może zrobić z tytułem, co mu się żywnie podoba. Mieliśmy już przypadki odmowy przyjęcia tytułu Powsimordy i nikt nikomu za to łba nie urwał. Głosujemy w każdej kategorii tylko na jedną osobę, tę - naszym subiektywnym zdaniem - najlepszą, więc "rezygnacja z bycia subiektywnie najlepszym" wydaje mi się nieco kuriozalna ;)
A pomysł honorowania wicelidera tej sytuacji wydaje mi się dość niezręczny. Wolałbym nie rozwijać myśli.
Ale dobrze. Nic na siłę. Robimy tak:
Zgodnie z jej prośbą, na WUKĘ nie głosujemy. Osoby, które oddały na nią głosy, są proszone o ponowne przesłanie kart (przypomnę im o tym w PW).
Mimo wszystko - zapraszam do urn! :-D