-
Odp: Foto-Powsimorda 2012 - zaproszenie do konsumpcji.
Wcześniej dochodziły sygnały o ponad trzech dziesiątkach ludków wybierających się do Nasicznego, ale jak się naocznie przekonałem to rotacyjnie przewinęło się ich grubo więcej. Dziękuję Wszystkim, że mogłem tak wielu poznać w realu i odświeżyć wcześniejsze znajomości. Dzięki Wam wszystkim były to dla mnie trzy wspaniałe dni.
-
Dzięki wszystkim za te dwa krótkie, ale owocne spotkania. Udało się w jednym kawałku dotrzeć do domu. Mavo, przystępuję do lektury :)
-
Było, było, no było.... ech.... no wiecie jak było :mrgreen: i ... ja chce jeszcze raz !!!!!
Dziękuję za wszystko :) Na samo wspomnienie ogarnia mnie szczęśliwość :) ... Wspaniale było Was wszystkich spotkać ...
-
ja również składam wielkie podziękowania: Mavo, Pierogowemu, Jankowi-koledze Pierogowego, Bartolomeowi, Mamci i Bazylkowi (każdy z nich wie za co:) i wszystkim obecnym za przemiłe spotkanie -było świetnie:) Grajków nam nie brakowało -Ivan ukraińskim akcentem rozkręcił towarzystwo, później wyczekiwany Manio a i Jędrula coś zagrał.
-
Wiola/Zbyszkowa:)/(...) choć nowa w Waszym gronie, również bardzo dziękuję za chwile razem przeżyte wszystkim tym, którzy znaleźli sie na tym końcu lepszego świata a może na jego początku:) Ognisko, gwiazdy przez teleskop podziwiane, naleweczki i poranna kąpiel w potoku!!! Majteczki w kropeczki kontra koronki i obcasy:) to tylko w Bieszczadach i u Ciebie Jaśku. Dziękuję stokrotnie. Wiola.
-
Wspaniali ludzie , atmosfera , dobra muzyka , mnóstwo radości .......super wspomnienia!! Ja również dziękuję wszystkim za spotkanie , miło było pobyć z Wami w realu:-)
Rozmawiałam przed chwilą z mavo , który wszystkich pozdrawia i chciałby wiedzieć czy wszyscy już dotarliście do domów :-) . Ponieważ nie ma w tej chwili dostępu do internetu przeczytałam posty z forum i przekazałam swoje wrażenia , poproszę o następne meldunki , a ja przekażę je dalej :-)
-
1 załącznik(ów)
melduję, że rezydencja zakluczona, klucz u sąsiadów, prąd wyłączony, gaz zakręcony, Iwan do Chyrowa odwieziony (mam złe wieści w kwestii jakości drogi - ale otem potem) i tylko większych porządków nie udało się uskutecznić, gdyż belkowe piwko za mocno nas sponiewierało..
aha i jeszcze pobazgraliśmy ścianę:
Załącznik 30450
-
Pięknie było, cisza, barwy, których nie potrafię opisać, blask ognia, dźwięk gitary, głos Mania + :) serce Mavo i klimat zdjęć Pierogowego. Ach jak trudno jest wrócić do rzeczywistości.
Dzięki bardzo i może do zobaczenia.
-
Cześć Wam. Otóż spotkałem Pierogowego na Przełęczy Nsiczniańskiej w sobotę i dostałem zaproszenia na imprezkę, bardzo zachwalał i zapraszał. Opis był troszkę makabryczny i do tego sami Nikonowcy ;) Teraz żałuję, że nie wpadłem... Poza tym witam wszystkich, jako dotychczasowy czytacz forum. Pozdrowienia dla Pierogowego i Zbycha z żonką od D i Ł :D
-
Witajcie!!! My też żałujemy, że Was nie było Zbyszek z Wiolą, żonką:)))
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Miejscowy
to wygląda na wzór ;)
Jaskowi za odwagę udzielenia gościny, Pierogowemu za wrażenia duchowe i kulinarne,
dziewczynom że ogarnęły cały bałagan w czasie gdy reszta po raz koleiny świat naprawiła
za tance i pląsy zwłaszcza z zewnątrz widziane niesamowite były
poranny Atget i Sudek wrażenie nieziemskie
poranna loża szyderców wprost cudowna
wszystkim którzy byli czas cały i tym co tylko na chwilę zaglądnąć mogli
i kropki były i koronki
i kobieta co grzyby na patelni wprost hurtowo w cudny sposób przyrządzała
i nikt się nie zgubił
i tylko pierogów z ryba nie dowieźli
i loty balonowe jak by nie do końca udane ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
komisaRz von Ryba
i tylko pierogów z ryba nie dowieźli
Przeca Sonka obiecała!!
Przez te jej obietnice to ja wracając z Tarnawy już nie zaglądałem do Rudy Różanieckiej by je spróbować w Dębowym Dworze. Sorry:???:
-
... ale były pierogi z miętą .... bo ja poczułam miętę do tego miejsca :-D i tak jakoś wyszło :) ... ale jak się bardzo, ale to bardzo uprzesz, to się zrobi i z rybą te pierogi, ale może by tak zrobić wariacje... pierogi z wędzoną rybą i ziołami ;) ... tylko teraz karp, sum czy amur ? ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
komisaRz von Ryba
to wygląda na wzór ;)
zaiste wzór. nasz napis to wzór pisowni mojego ulubionego pozdrowienia ukraińskiego z mojej kolekcji pozdrowień.
w tłumaczeniu (bo nie tak łatwo przeczytać bukwowe bazgroły):
"Daj Boże zdróweczka"
oczywiście z dedykacją dla wszystkich
-
DZIĘKUJE,
BARDZO DZIĘKUJE,
WAM
I WAM TAKŻE,
ZA TEN CZAS, ŻE POŚWIĘCILIŚCIE GO,
ABY*ZAISTNIAŁ INNY,
WPRAWDZIE KRÓTKO,
TAKI CHWILOCZAS.*
BARDZO DZIĘKUJE GOSPODARZOWI
(nad *innymi gospodarzami -latający na smoku )
ps.Cdn.
*Wysłano z Samsung Galaxy Note
-
Tydzien temu spalem na betonie.Ale z racji tego ze byl to beton Nasiczanski bylo miekko ,cieplo i spokojnie.Bylo tez bezpiecznie bo wokol byli zacni biesiadnicy utrudzeni Pierogowa impreza.
Za wszelkie niedogodnosci przepraszam. A bylo ich nie malo.
Za Wasza obecnosc dziekuje. Za fotografie w szczegolnosci.
Macie ochote czekac 12 miesiecy? Bo ja nie.;) Jakies pomysly?
Jak lektury?:mrgreen:
SERDECZNOSCI
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mavo
Jak lektury?:mrgreen:
Jestem w trakcie, ale nie jest to lektura lekka. Po przeczytaniu trzeba się jeszcze będzie nauczyć pisania recenzji.
-
Poproszę bardzo o przesłanie zdjęć grupowych na pamiątkę :)
-
Drogi Gospodarzu, Jasku, mam wyrzuty sumienia! Odstąpiłeś swoje łoże a sam na betonie? W sumie to się nie dziwie i nie oburzam , bo w naszym domu jest tak samo. Bardzo dziekuję:) Pytałeś mnie o sny. Odpowiedziałam zdawkowo ale chcę , byś wiedział, że pomiędzy śpiącymi przechadzała się kobieta z trójramiennym świecznikiem, ubrana w jasnoniebieską szatę. Patrzyła na ludzi, na zdjęcia, na scianę z napisami, schyliła się nad Tobą i powiedziała: to on da siłę tej krainie. Koniec snu. Pozdrawiam. Pomiedzy jawą a snem... / Może zaduszkowe spotkania na ...?/
-
hallo,
moi mili dajcie mi jeszcze chwilkę ,a ogarnę się co nieco ...
błona czarno biała już wołana ,fotki grupowe ...no właśnie ...co z nimi ?
fotki jak najbardziej grzeczne i ułożone ...pozowane ...te na zewnątrz i te wewnątrz pod ścianą fotonasiczną ?
publikować ...
czy kazdemu wysłac na priva z umową o mozliwości publikacji wizerunku plus zachodnioeuropejską stawką jako wynagrodzenie za publikację netową (emerytura gwarantowana !!!) ?
hm...spotkanie ...wiosenne ? zimowe ? jutro?
:razz:
-
Jeśli nit nie zgłaszał, że nie chce byś publikowany, to publikować jak leci :) Spotkanie zimowe tuż przed Sylwestrem, tuż po, lub w lutym. Spotkanie wiosenne dwa tygodnie przed KIMBem :)
-
a ziemniakowe, andrzejkowe, mikołajkowe, pomikołajkowe, przedświąteczne...:mrgreen: ? Popieram - publikować !! No pokażcie coś ...
-
A może Stary Nowy Rok?
Kulig.? Pochodnie?Baranek z rożna?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mavo
A może Stary Nowy Rok?
hallo,
Jasiek...krucabomba...
popatrz ..ilu czytelników ,ma to forum...
jak i który nie miał do szkoły pod górkę to i racjonalne wnioski jest w stanie poskładać !!!
czyżby???
-
MANIO !!!
zapomniałem się zapytać !
Kiedy płyta ???
(mistrzu gitarrrry i nie tylko :) )
-
aha ;
odnośnie materiału dokumentacyjnego...
dajcie jeszcze chwilkę...
nie mogę się doszukać aparaciku...
:)
-
jestem do dzisiaj pod wrażeniem...
kultury przygotowywania do konsumpcji (Kasia,Ewa,Małgosia,Renia,Wiola...),
kultury podawania (Recon-wróciłem z przyjemnością do filmu z 2006r- J, Menzla na motywach powieści J,Hrabala .),
Kultury konsumowania...
a
kultura muzykowania to odrębny temat...mam nadzieje ,że na ten temat wypowiedzą się melomani !
dziękuje za doniesienie,dowiezienie,doręczenie!!!
fotografii
popatrzcie na uśmiech mavo ---warto było
(kolaż o większej rozdzielczości ,ewentualne pojedyncze fotki wysyłam na emila,po uprzednim zgłoszeniu takowej potrzeby,
ewentualny retusz(czyt. kamuflaż wykonuję w.g stawki za roboczogodzinę,wystawiam fakturę VAT-płatna po 180 dniach od dnia wystawienia-wersja na Polskę)
zbiorówka na czarno białej błonie...
niebawem
http://galeria.serwertomeks.nazwa.pl...6990b.jpg&q=75
-
Większość się upakowała na pięterku, a tutaj proszę bardzo - taaakie miejsce do spania było na dole! u podnóża samej galerii :)
Ciekawe co się śni w taki miejscu...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mavo
A może Stary Nowy Rok?
dobra ... namyśliłam się... jakby coś to się piszę :mrgreen: ... w końcu obiecałam, że dowiozę coś do chochli ;)...
-
Pierogowy ....
jestem do dziś pod wrażeniem kultury wszelkiej maści :-) ......impreza była super
Mavo.....
piszę się na całą resztę :-))
-
Oj tak tak... wrażenia piszę gdzie indziej, ale wspaniałą atmosferę zapamiętam na długo.
Jak tak dalej pójdzie to trzeba dla domku mavo zrobić grafik lub kalendarz (jak w Chacie Socjologa). Ja się chyba też zapiszę na jakiś kulig "cy cuś" bo baranka to już u Ciebie mavo jadłem.
A.D. 2012 czy nadchodzi koniec świata? przeczytałem w dwa dni. Dziękuję za książkę. No cóż ostatnio czytane książki to niczym jakiś swoisty ciąg. Książka mi się podobała bo spojrzałem na pewne zjawiska innymi oczama.
ps. Zaraz... o jaką resztę chodzi?
-
Noo.To zróbmy tą imprezke.
Jakiś temat przewodni?
Reconie.Dużym chłopcem jesteś.;)
PS Zapaliło by się papieroska.:smile:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mavo
PS Zapaliło by się papieroska.:smile:
A Ty Ty robaczku ... ;) :razz:
Jestem za imprezką :) za tematem przewodnim również ... :) jak widać ogólnie jestem na tak :mrgreen: Znaczy się dyskusję czas rozpocząć ... ?
-
W ostatnim poście zapomniałem dodać Osu. Przepraszam.
-
a ja tych Osu nie lubię... szczególnie jak mi taki Osu lata i osuje :) ... ale co z tematem kolejnej konsumpcji ?
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
komisaRz von Ryba
hi hi hi
Ivan sam był oniemiały urodą i sensualnością uczestniczek powsimordowego spotkania...
[...]wy poliaki sprytne ludzie, wszystkie dziewczyny poszły w plener z uczestnikami,a ja zanim oczy przemył zostałem sam z...[...]
u nas na Ukrainie,takich modelek nie ma[...]
pozdrawiam Ivana, który jako jeden z nielicznych był w stanie udżwignąć brzemię fotografa ...czyli aparat fotograficzny :)
-
Ivan od lat dziecięcych miał awersję po słowa pisanego. Gdy dyrektor szkoły zmusił go do wypracowania to popełnił je na papierze toaletowym.
I tu dygresja !:!::idea:
Jeśli ktoś nie ma drygu do pisania ? (awersję wręcz) to czy może być na płaszczyźnie forumowej ?
Czy może uczestniczyć w spotkaniach forumowych ?
Wszakże jeśli chodzi o wirtualna obecność to go no ie ma (na buku). Ale Ivan jest !
-
hallo
zima tuż...a fotka z jesieni jeszcze nie zawisła ...:shock:
jako ,taka kropka nad ...czarna na białym niech jest ...;)
PS.
Fotografia w pełnej okazałości dostępna dla uczestników ,
w formacie :30cm*30cm (12 MB jako JPG),po przesłaniu na priv emila właściwego do odbioru powyższej przesyłki .:-P
http://galeria.serwertomeks.nazwa.pl...eb07a.jpg&q=75
-
Witam
Hmmm... bywam na forum dosyć często, pisuję raczej rzadko, ale wiedziony ciekawością (i odrobiną doświadczenia;-), zadałem sobie pytanie - jak może wyglądać negatyw, gdy spróbujemy skonwertować go do... negatywu ;-)))). Sprawdziłem i... to działa ;-))))
Pozdrawiam, nie tylko osoby ze zdjęcia ;-)))))