Ekhm...
Jeszcze 5 dni.
Wersja do druku
Ekhm...
Jeszcze 5 dni.
28. Zbyszek
...złożył "pocałunek śmierci" i na dwa dni przed końcem mamy remis w dwóch kategoriach :-)
Edit:
Wystarczyło, że głos oddał:
29. Recon1,
i znów mamy liderów! :-)
I może już niech nikt nie głosuje bo wygrają moi faworyci, bo nie będzie już remisów i nie będzie dogrywek i Ci co wygrają będą to zawdzięczać głównie mojej osobie :P
Niestety, znów zmiana liderów, a wszystkiemu winien nie Donald Tusk, ale :
30. długi
;)
ale, że co ????.. to długi jest obecnie premierem ????
32. Lisk
33. calanthe
34. przemolla
Za 10 godzin zamykamy lokal wyborczy!
I kolejne Powsimordy przeszły do historii. W tym roku obyło się bez incydentów, a rzutem na taśmę głos oddał:
35. Pierogowy
Wygląda na to, że nie ma dogrywki, jednak będzie to pewne po ponownym przeliczeniu głosów. Zapraszam już dziś około południa, gdy to poznamy Debiutanta Roku.
Dzięki za Wasz wkład :-)
Drodzy i Szanowni,
Miło mi poinformować, że Waszą decyzją tytuł Powsimordy 2014 w kategorii Debiutant Roku otrzymuje:
przemolla!
Wielkie gratulacje!!! :-D
Dzięki hojności sponsorów w ręce Debiutanta Roku trafią:
- pamiątkowy dyplom i gadżet,
- płyta z bieszczadzkimi szantami – od zespołu Własny Port,
- flaszka przedniej nalewki – od Hero,
- książka „Bieszczady. Tam gdzie diabły, hucuły, ukraińce” Stanisława Krycińskiego – od anonimowego darczyńcy,
- Bieszczady i Góry Sanocko-Turczańskie – 3 w jednym: przewodnik, atlas, mapa – od Wojtka Pysza,
- niespodzianka - od Piskala.
Laureat otrzyma komplet, o ile oczywiście przyjedzie na KIMB. Bo jak nie przyjedzie, paczka nadejdzie pocztą, choć - zgodnie z wielowiekową tradycją - bez brzęczącej i łatwo tłukącej się zawartości. Ty się, przemolla, dobrze zastanów nad planami na trzeci weekend maja... ;)
Dodam że w tym roku walka w tej kategorii była najbardziej zacięta - dość wspomnieć, że srebrny medalista uzyskał tylko o jeden głos mniej, a jednoosobowa komisja skrutacyjna liczyła głosy kilkakrotnie, by mieć pewność, kto wygrał.
Jutro z rana poznamy Kronikarza Roku, nastawcie budziki na 9. Albo 10 :-)
przemolla! Wielkie BRAWA i GRATULACJE!:grin:
Pozdrawiam.
:grin:gratulacje!!
Przemolla gratulacje!!. A do nich pozwolę sobie załączyć dla Ciebie jako Debiutanta Roku, wiązankę pod batutą Andre Rieu w wykonaniu debiutantów
http://www.youtube.com/watch?v=CHonYuZbzDU
uuuuu.... otwieram komputer i co widzę....:razz:.... dziękuję Wam wszystkim... którzy głosowali i którzy nie głosowali... jest mi przede wszystkim bardzo miło, że przypadek sprawił, iż znalazłem się na tym forum i mogę się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy opisywanych przez Was z wielką pasją i o których czasami nie miałem pojęcia... już samo uczestnictwo w drugiej rundzie mojej osoby było dla mnie nie lada wyróżnieniem... podziękowania i gratulacje dla finalistów - Wojtka z Zielonki i Zbyszka1509... będzie miło mi się z Wami spotkać i poznać Was ... pewną przeszkodą jest praca, ale nie takie rzeczy się ogarniało....;)... kiedyś mój przyjaciel Ridol nie dostał urlopu na wyjazd w Bieszczady, więc musiałem mu młotkiem łamać palec... to dopiero była motywacja i poświęcenie :twisted:... myślę, że to się załatwi mniej drastycznie i polubownie ... jednocześnie pojawiają się pewne wątpliwości, czy aby na pewno mieliście rację... już czuję ciężar tego tytułu... będę starał się nie zawieść ...
jeszcze raz... bardzo, bardzo dziękuję i pozdrawiam ciepło Was wszystkich....
przemolla
Wielkie gratulacje dla wszystkich finalistów a dla Zwycięzcy największe!!!
Gratulacje -zasłużone !!! :lol:
przemolla gratuluję, byłeś moim autentycznym(sic!) debiutantem w 2013 roku!
Pierwszy trafiony i... ustrzelony ;)
brawo dla nowego debiutanta :D
Przemolla ! dzięki że tu zacumowałeś. Mam nadzieję , że na dłużej.
Gratulacje ! tym większe że w tak zacnym gronie.
Miło poznać Debiutanta Roku i gratuluję!:smile:
Gratulacje Debiutancie!
Czy ja zmieniłem czas na zimowy?
A może budzik zadzwonił za wcześnie…
A co za różnica!
Szanowny Elektoracie,
Jest wcześnie, więc będzie krótko:
Miło mi zakomunikować, że Powsimordą 2014 w kategorii Kronikarz Roku został:
sir Bazyl!
Fajerwerki, korki szampanów i kapsle z jogurtów strzelają w niebo! Wielkie gratki! :-)
W ręce Bazylowe pójdzie:
- pamiątkowy dyplom i gadżet,
- płyta z bieszczadzkimi szantami – od zespołu Własny Port,
- flaszka przedniej nalewki – od Hero,
- najnowsza (na dzień KIMB-u) mapa Bieszczadów wyd. Compass – wersja papierowa i cyfrowa (do wyboru: PC, Garmin, Ozi WM, iPhone, Android, Nokia Symbian) – od Wojtka Pysza,
- niespodzianka - od Piskala.
Dziękujemy wszystkim sponsorom!
A teraz kilka pikantnych szczegółów z życia wyższych sfer, czyli prawdziwa historia sir Bazyla 8)
Na początku II tury szedł on łeb w łeb z konkurencją, ale do czasu… Bo prawdziwego Kronikarza poznaje się przecie po tym, jak kończy, a ostatecznie na sir Bazyla nie było w tym oku mocnych: mogę zdradzić, że zdobył najwięcej głosów spośród wszystkich kandydatów we wszystkich kategoriach! Uszanowanie tym większe, że Bazyl zdobywa tytuł Powsimordy po raz trzeci, ale ponieważ na przestrzeni lat okazał się miszczem (tak, wiem, miszcz się inaczej pisze…) na różnych płaszczyznach, Kryształowa Kula Superpowsimordy nadal jeszcze przed nim, choć jakby bliżej ;)
Na koniec wisienka: możliwe, że w tym roku Bazyl nie powiedział jeszcze ostatniego słowa, bo – przypominam – kandydował także w kategorii Forumowicza Roku. W niepewności potrzymamy Go i Was tylko do jutra, bo…
Jutro rano poznamy Forumowicza Roku!
GRATULACJE!!! Tak, należało się i koniec!
Pozdrawiam.
Gratulacje ! :D Bardzo zasłużone, na razie wyniki są zgodne z moim typowaniem od samego początku i coś czuję, że będę miała bingo.
sir Bazyl, gratuluję, tutaj mój wybór był bez zastanowienia!
Drugi trafiony i... ustrzelony ;)
hehe - GRATULACJE ! :grin: ( też moje typy !! )
Sir Bazylu, spieszę z radością uścisnąć Twą prawicę i złożyć gratulacje! :grin:
Serdeczne gratulacje dla dotychczasowych Powsimordów!
Dodatkowa moja radość wynika z faktu, że oprócz Bieszczadów, mamy dodatkowe wspólne zainteresowanie: mapy cyfrowe Bieszczadów :-)
Przemolla interesował się nimi dość jawnie a sir Bazyl będzie zmuszony do zainteresowania się, bo dostanie taką mapę w zestawie powsimordowych prezentów. Jako bonus dodaję instruktaż obsługi, osobiście przeprowadzony w terenie;)
Sir Bazylu!. Serdeczne gratulacje z kolejnej nominacji na forum. Jak się okazuje byłeś i jesteś, nie tylko moim faworytem. Na tą okoliczność niech zagrają Ci trąbki w rytm Marsza Triumfalnego z Aidy z widoczkami Twoich zagadek, które zamieściłeś w 2013 roku i mobilizowałeś nimi do bliskiego kontaktu z mapą.
http://youtu.be/H9q40ouIlIo
Serdeczne gratulacje dla Powsimordów :-)
:-D... wielkie brawa dla Kronikarza Roku!!!!
Czas najwyższy na jakieś nowe sztachnięcie się chaszczem, najlepiej suto okraszone cytatami :wink:
Gratulacje!
Strasznie mi miło i morda moja jest niezwykle uchachana :grin: Wszystkim biorącym udział w zabawie, bez względu na to, kogo typowali - dziękuję gorąco, a tym którzy na mnie, jeszcze bardziej!
Już się cieszę na instruktaż obsługi mapy cyfrowej prowadzony osobiście przez Wojtka w terenie a film zbyszka1509 rozmontował mnie całkowicie! Tak mi róbcie :mrgreen:
Nie załapałem tylko o co Tomkowi chodzi z tą kryształową kulą, nie to żebym się dopominał, ale wydaje mi się, że do trzech razy sztuka i szlus?
Myślę, że na Kimbie, przy fefnastym piwku postawimy sprawę jasno! :twisted:
Kochani, jeszcze raz dzięki serdeczne!
GRATULAJE SIR BAZYLU !!!
0j, sztachnął bym się znowu chaszczem w Twoim towarzystwie ......
O kurde bym zapomniał:
Kluska też prosiła żeby CI przekazać SERDECZNE GRATULACJE !!!!
Sir! Gratuluję i pozdrawiam.