A nie lepsza kolejka? Tory są i do Cisnej prowadzą :twisted:
Wersja do druku
A nie lepsza kolejka? Tory są i do Cisnej prowadzą :twisted:
Mi też. Dziś wpadłam na świetny pomysł. Jako, że organizatorem jest osoba, która propaguje rodzaj turystyki namiotowej, to namiotowcy mają zniżki i płacą tylko dychę, czyli mniej niż ci co nie nocują w ogóle w Balnicy :D Ale sprytnie to obmyśliłam! Warunkiem jest tylko, by namiocik stał na widoku i świecił przykładem :)
Warunkiem jest tylko, by namiocik stał na widoku i świecił przykładem :)
hmm???Może spróbuję... ;)
.... czyli taki zabawowy...
Załącznik 36603
...albo dla odmiany ten czteroosobowy...
Załącznik 36604
:mrgreen: ....
Nie wódź mnie na pokuszenie, bo da się zrobić :twisted: Przejazd ciuchcią na zamówienie do Balnicy kosztuje ok. 800 zł w dwie strony, a drezyną (max. 10 osób) - 230. Choć w nocy i z dłuższym postojem to pewno II taryfa :-D
A co do przejazdów regularnych: w tym roku w maju kurs z Majdanu do Balnicy w weekendy był o 13.00, start w drogę powrotną z Balnicy ok. 15.00, więc ci, co nie nocują na KIMB-ie, w jedną stronę by mogli dojechać. A powrót w opcji "Łazuka z korbą" ;)
Już się nie mogę doczekać! :)
Jeśli będę w Bieszczadach to ja + trzy osoby (bez noclegu).
OK. Jakby ktoś jeszcze był zainteresowany, to są jeszcze 3 łóżka wolne, w pomieszczeniu 4 osobowym. No i dużo miejsc na sali z materacami. Jakoś po połowie lutego skontaktuje się znów z gospodarzem i przedstawię jaki jest stan na chwilę obecną :) A za godzinkę... Bieszczadki -śniegu sypnęło, więc rakiety pod pachę i w drogę :)
Zapłacone, ale gdybym się nie zjawił, to Jimi rozporządź nimi tak, żeby zostały w Bieszczadach albo przeznacz na inny zbożny cel.
Pozdrawiam!
Wojtek z...
Miło znów poczytać na forum....XIV już KIMB,trochę się wzruszyłam zaglądając tu,bo same nowe nicki widzę,no prawie;)) Pozdrawiam ciepło Marcowy,Długi,Piskal i SB:)))
Mam nadzieję, że się spotkamy. Mnie co prawda w maju kroi się wyjazd na spotkanie z Szefową, ale chyba dostanę urlop na oba wydarzenia ;)
Pozdrawiam
Długi
Kilka słów podsumowań na temat tegorocznego KIMBu :)
Jestem pozytywnie zaskoczona tak dużym zainteresowaniem -miło będzie Was wszystkich spotkać. Zgłoszenia pisemne i/lub wpłacane zaliczki pozwalają mi mniej więcej oszacować liczbę uczestników Kongresu ;p A w związku z tym jakoś to zorganizować.
Na chwilę obecną udział swój zadeklarowało pisemnie na forum (oczywiście wstępnie ale liczę każdy głos) 43 osoby (w tym są też osoby towarzyszące). Jeśli chodzi o nocleg to jest jeszcze wolne jedno pomieszczenie 4 osobowe -jeżeli ktoś nie ma pełnej ekipy na pokój to przyjmuję pojedyncze zgłoszenia i może uzbiera się czwórka osób. W odpowiednim czasie dam znać gospodarzowi co z tym pokojem ale kto pierwszy ten lepszy. Jest jeszcze 9-10 miejsc do spania na materacach w wspólnej sali. Miejsc pod namiot duża ilość ;P Jestem w kontakcie z gospodarzem. Pytania można kierować do mnie tutaj lub przez prywatną wiadomość. Hej :)
Hmmmmm duchem z przeszłości haha:)Pozdrowionka:)
Oj, przyjechałoby się bardzo chętnie. Już wiosnę czuć w powietrzu. Po dłuższej nieobecności na forum, jestem.
Czy w temacie KIMB coś się dzieje w tym roku ?
Mam prośbę, czy jest możliwe zrobienie przy okazji czegoś pożytecznego?
I pomoc tej dziewczynce, poprzez zorganizowanie licytacji, zbiórki, nagłośnienie i rozpowszechnianie ?
https://www.siepomaga.pl/nomorepain
Oczywiście, że jest możliwe, możesz zaczynać w każdej chwili.
Niestety nie wybieram się w tym roku na KIMB, a aby pomóc to trzeba wpłacać pieniądze na ta fundację!
Więc proszę kopiujcie, wklejajcie, gdzie się da i komu się da, w ciągu 1 dnia od emisji w TVP zebrano ok 550 ooo zł, więc kwestia wielkiej mobilizacji społeczeństwa !
Tylko tyle narazie mogę zrobić, ale liczę że każdy z nas dorzuci swoje 3 grosze :) Pozdrawiam !!!
Kilka słów organizacyjnych na temat tegorocznego KIMBu :)
Byłam tydzień temu w Balnicy by dograć szczegóły.
Przypomnę, dojazd autem do Balnicy jest możliwy wyłącznie od strony Maniowa.
Najważniejsza sprawa -zmieniła się kwestia parkingowa. Osoby nocujące w Balnicy, które przyjadą swoim samochodem proszone są by zaparkowali auto pod domem w Balnicy. Wynika to z faktu, że dotychczasowy parking z którego od zawsze korzystano w Balnicy -jest już niedostępny -ponieważ leśni teraz czasem wlepiają mandaty, gdy auta zostają tam przez noc. Mają układ z Wojtkiem -jeżeli auta jadą na nocleg w Balnicy to mogą wjechać na drogę z Maniowa ale auta zostawiają pod domem u Wojtka. Tolerowani są także chwilowi interesariusze schroniska w Balnicy, którzy mogą zostawić auto na parkingu -jeżeli nie będzie ono bardzo długo stało. Czyli jeżeli ktoś chce wpaść na herbatkę do schroniska w Balnicy np. na dwie godziny to jest umowa że może zostawić auto na dotychczasowym parkingu. Jeżeli to auto będzie stało dużo dłużej wówczas może być mandat. Jak to wszystko ma się do KIMBu? Ciężko tu nam ocenić, przewidzieć ponieważ są to nowe ustalenia. Na pewno nocujący wjeżdżają pod dom. Wojtek uważa że jeśli ktoś przyjedzie późnym po południem (16-17) i zostanie na parę godzin to nie powinno być problemu -ale ręki nie da sobie uciąć, dlatego dmuchamy na zimne a każdy postąpi jak uważa. Czyli pozostali (nienocujący) uczestnicy KIMBu którzy planują być kilka godzin -proponujemy by jechali normalnie do parkingu i postępowali według instrukcji, jaką zastaną na miejscu. Z przyczyn oczywistych nie umieszczam tej instrukcji na forum. Jeżeli jest taka możliwość, proponujemy by uczestnicy dobierali się w pary by zminimalizować ilość aut w Balnicy, by nie było problemu z ich rozmieszczeniem. Nie blokujemy ścieżki prowadzącej do schroniska, by w każdej chwili był na niej swobodny przejazd dla innych uczestników (zwłaszcza nocujących w Balnicy).
Poniżej wysyłam mapkę. Dawny parking (dziś "chwilowy parking") oznaczony jest strzałką. Jest to duże, charakterystyczne wycięte miejsce w lesie mogące swobodnie pomieścić z 20 (lub więcej) aut. Stąd do schroniska jest piechotą 10 minut. Proponujemy by stąd do schroniska iść po torach kolejki, unikniemy w ten sposób błota (jeżeli takowe będzie) i mamy gwarancję że na 100% nie pobłądzimy ;-) Schronisko jest tam, gdzie jest na mapie zaznaczony przystanek kolejki wąskotorowej.
Załącznik 37520
Jest jeszcze na weekend wolny pokój 2 osobowy. Dlatego jeśli ktoś nie chce martwić się o miejsce dla auta, polecamy go zarezerwować u mnie. Ja zwolniłam już całą rezerwację pokoi, ponieważ nie ma oszałamiającego zainteresowania, więc teraz na ten wolny pokój gospodarz może wziąć sobie ludzi z zewnątrz. Więc kto pierwszy ten lepszy, nie jest on już dla nas "trzymany". Jeżeli jednak ktoś zdecydowałby się, to prosimy by dalej rezerwować u mnie a nie bezpośrednio u Wojtka. Najlepiej telefonicznie: 694-913-923. Osoby które rezerwowały pokoje -bez nowych zmian :) Przypominam, że łóżka w pokojach wyposażone są w pościel i poduszki więc nie ma potrzeby brać śpiworów. Są też wciąż wolne miejsca do spania na materacu w wspólnej sali. Tu trzeba mieć swój śpiwór.
Ustalona została też opłata wejściówka ;-)
* osoby nocujące w pokojach: 27 zł /os /dobę
* osoby nocujące na materacu: 20 zł /os /dobę
* namiot: 8 zł /os /dobę
* osoby nienocujące w Balnicy: 17 zł /os
Na miejscu będzie można nabyć piwka polskie lub słowackie ;P Można przywieźć też swoje trunki.
Do zobaczenia! W razie pytań, tel do mnie: 694 913 923. W Balnicy zasięg telefoniczny jest ograniczony!
Po rozmowie tel z jakże miłą koordynatorką tegorocznego KIMB-u mam pewność że jeszcze nie za późno by dopełnić formalności związanych z przyjazdem na tą sympatyczną impreze. Będę w piątek , nocleg na Balnicy.........a reszta jak zdrowie pozwoli! Dziękuje Jimi za pomoc , do zobaczenia.
Pozdrawiam wszystkich. + Pastor ręką własną
Świetnie Pastorku!
U mnie już na pewno- Piskal bez Piskalowej i Piskalątka. Pisklowa ma nową pracę i nie dostanie tak szybko urlopu. Ale za to będę ze znajomym.
Jakby ktoś jeszcze był zainteresowany noclegiem (i niekoniecznie ma komplet na cały pokój) to może śmiało się zgłaszać bo są na weekend dostępne jeszcze różne opcje (w tym wolny pokój 1 osobowy).
Aniu, czy mogłabyś podać ( króciutki ) rozkład jazdy KIMBu ? Będę cztery dni w Bieszczadach, a chciałbym dzieciakom tyle.... pokazać.
KIMB odbędzie się o godz. 19 w sobotę w Balnicy. Nie ma większego planu, najpierw grupowe zdjęcie, wręczenie nagród Powsimord no i w końcu wspólne ognisko z śpiewami. Grajek jak co roku ten sam -wspaniały Manio (więcej info: Kapela z przypadku).
Grupka osób będzie w Balnicy już w piątek.
Kochani KIMBowicze! Znów KIMB mnie ominie :( :( Znów zmieniam robotę i urlopu od 11.05 mam totalne null. A z Poznania inaczej nie da rady. Żałuję okropnie, ale mimo wszystko mam nadzieję, że poznanych już Bieszczadników będę miała okazję spotkać ponownie TAM.... Pewnie najwcześniej we wrześniu... Ubolewam straszliwie i życzę udanego, jak najlepszego! Może next time, w końcu się uda!
W moim przypadku doszło do kolizji terminów - w Bieszczady mogę się wybrać dopiero 24 maja. Tak więc na KIMB-ie niestety w tym roku nie będę.
A co do drobnej "przedpłaty", jaką wcześniej uiściłem, to jej wykorzystanie pozostawiam w rękach Szefowej - Jimi. Niech ją przeznaczy na jakiś zbożny (ew. zbożowy:-)) cel.
Czesc,
czy kogos z Poznania moglbym poprosic o przewiezienie flaszki wina dla Jimmy?
Piotrek
Hm ząswitało światełko nadziei,że znajdzie się 2 dni wolnego może uda się poznać szanowne grono............
Ze względu na bliski termin KIMB-u bardzo proszę Szanownych Sponsorów Powsimordowych o dostawę upominków bezpośrednio do Balnicy - osobiście lub pocztą :-)
Jadącym na KIMB samochodami chciałbym podpowiedzieć, że między Komańczą, a Radoszycami jest remont drogi i miejsca z ruchem wahadłowym.
Ponawiam prośbę o zgłoszenie się dobrej duszy z Lublina, która zechciałaby przewieźć niedużą paczkę z nagrodami dla Coshoo na trasie Balnica - Lublin. Bies Wam tego nie zapomni :-)
Wszystko jasne!
Nowa praca, nowe obowiązki. Niestety będę na KIMBie tylko duchem. Nie stukniemy sie szkłem w realu, co nie oznacza, że nie zrobię tego na odleglość.
Nie życzę miłego spędzenia czasu, bo wiem, że i tak będzie miło. Dobrej pogody i lekkiego wstawania w niedzielę.
Pozdrawiam serdecznie
Prawdopodobnie przybędę. Albo razy dwa. Zobaczymy.
Pytanie mam do osób z Rzeszowa - orientujecie się czy w autobusach Arriva (dawna Veolia) relacji Rzeszów - Sanok - Cisna można przewozić rowery? Dzwoniłam do nich na 5 numerów ale nie odbierają.