-
Odp: Powsimordy 2016 - głosowanie
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Ociec Dychtator słabo pilnował dysku zhardziałego, więc udało mi się go złamać i wydobyć na światło forumowe najnowsze wyniki...
I cały misterny plan w... 8)
24. marmota_m
25. prizes
26. Marek W
27. maciejka
28. długi
29. partyzant
30. calanthe
31. Pyra.57
32. don enrico
Korzystając z okazji przypominam o tym, że trwa Morodolotek! Czyje typy z II tury pokryją się w 100 proc. z faktycznymi wynikami, ten wygrywa cenną... ba! bezcenną (choć niewiadomą) nagrodę! Zwycięzca musi jeszcze tylko przyjechać na KIMB (w miejsce niewiadome) i pokonać konkurentów w losowaniu (nie wiadomo kogo).
Ale szansa na wygraną jest.
-
33. jojo
34. skylux
Ostatnie 5 dni!
-
35. Ajger
36. Slav
Za niecałe 3 dni zamykamy lokal!
-
Cały czas mnie atakuje baner bym oddał głos za dwa wilki gratis? To ile tych wilków mogę dostać?
-
Wilki ściśle limitujemy - maksymalnie po dwa na użytkownika.
Niestety, nie ma opcji wyłączania banera tym, którzy spełnili swój obywatelski obowiązek. Jeszcze niecałe 3 dni, potem go zdejmiemy na rok, dasz radę ;)
-
Rzutem na ta(ś)mę głosy oddali:
37. ridol
38. january168
39. Kelly
40. leirion
41. Pastor
42. filiplesny
43. Capricornus
a imię jej 44. Julija
I tak oto dziewiąte, jubileuszowe wybory Powsimord przeszły do historii. Wielkie dzięki dla wszystkich, którym jeszcze się chce :-)
Przed nami jeszcze wisienka na tym torcie (a właściwie pięć wisienek), czyli ogłoszenie wyników.
Jeszcze dziś do południa raport z posiedzenia komisji wyborczej (dowiemy się m. in., czy nie mamy dogrywki), a po południu poznamy Wątek/Wątki Roku!
Stay tuned! :-)
-
-
No i wszystko duże i jasne :-D
Po pierwsze: NIE MA dogrywki! Choć w dwóch kategoriach o zwycięstwie zdecydował jeden głos.
Po drugie: NIE MA zwycięzcy Mordolotka! W tym roku było zdecydowanie trudniej o łut szczęścia, bo mieliśmy więcej kategorii i o wiele więcej kandydatów w II turze, a do tego jeszcze wątki do wyboru. Ale nawet jak Ojciec Prowadzący przysnął i przymknął oko na typowanie wątków, to i tak samych Powsimord nikt mimochodem nie odgadł.
Po trzecie: dziś po obiedzie poznamy Wątek Roku!
-
Stawiam na to , że wątkiem roku został wątek...
Powsimordy 2016-głosowanie!
Autor, autor !
;)
-
Pewnie niektórzy już po kompocie, więc - zgodnie z zapowiedzią - ogłaszam
wyniki konkursu Powsimord 2016 w kategorii Wątek Roku.
Do finału weszło 10 wątków, w zdecydowanej większości były to relacje, więc nic dziwnego, że wątek o takim charakterze zwyciężył w decydującej rozgrywce. Pierwszym w historii powsimordowej Wątkiem Roku wybraliście opowieść pod tytułem:
Chaszczem się sztachnąć! (czyli Bazyla głodne kawałki suto omaszczone cytatami)
Wielkie gratulacje dla Autora, sir Bazyla! :-D
Warto dodać, że tylko o jeden głos mniej zdobył wątek Zagubione kapliczki autorstwa don Enrico, a na trzecim stopniu podium stanęła Jesienna Rumunia opisywana przez Coshoo. Co ciekawe, tylko ta ostatnia opowieść to wątek założony w ubiegłym roku, dwa poprzednie - co tu kryć - mają już swoje lata ;) Ale żyją i jak na swój wiek trzymają się niezwykle dziarsko :-D
Gratulacje i podziękowania dla wszystkich, którzy poświęcają swój czas, by dzielić się na forum swoimi opowieściami!
-
Gratulacje!!! Napięcie rośnie, co dalej, co dalej? Pośpieszyłabym chętnie, w tym momencie czas, by móc poznać już, wszystkie wisienki na torcie.
-
Jako vicek mam nadzieję, że jutro osobiście pogratuluję PIERWSZEMU
-
Zgadza się -no to jutro świętujemy w Rzeszowie :) Gratulacje!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Jako vicek mam nadzieję, że jutro osobiście pogratuluję PIERWSZEMU
Jako rzeszowiak zamiejscowy, gratuluję obu panom pisarzom zaocznie:-)
-
-
Hip, hip – hurra!
Autor bardzo się cieszy i dziękuje wszystkim głosującym, nie tylko na jego wątek, który już na samym początku, jeszcze przed rozpoczęciem głosowania był pierwszy! :wink:
...na liście wyborczej:mrgreen:
A jutro na spotkaniu rzeszowskim trzeba będzie może nie tyle się sztachnąć co coś chlapnąć, by uczcić i się scelebrować jeśli nie sponiewierać! :-D
-
Cosho, don Enrico, sir Bazyl - klikajcie dalej, dzięki Wam mamy po co wchodzić na forum.
Moje gratulacje!
-
Nie będzie mnie w Rzeszowie... , a szkoda. Nie złożę gratulacji osobiście, a szkoda.
Ale choć z daleka, serdeczne gratulacje dla zwycięscy, a i nie mniej serdeczne dla pozostałych wyróżnionych.
-
O kurka Bazyl dzisiaj stawia, trza jechać wieczorem do knajpki na spotkanie!
GRATULACJEEEEE !!!!!
-
I od mojej skromnej osoby - GRATULACJE !!!
-
Przypominam, że sir Bazyl był nominowany także w trzech "ludzkich" kategoriach. Dobrze, że Klub Rzeszowski spotyka się dzisiaj, być może Bazyl sporo zaoszczędzi na stawianiu kolejek :grin:
Dziś wieczorem kolejna premiera - po raz pierwszy poznamy Botaka Roku! Także tutaj walka była zacięta, a zwycięzca (albo też zwyciężczyni) wygrał (albo wygrała) dwoma głosami. A tuż za nim (albo za nią) drugie miejsce ex aequo zajęło czterech finalistów (albo finalistki).
Grzejcie pop corn, schładzajcie Szampanskoje Igristoje! :-D
-
No to uwaga... Bez dalszego czmutu w oczy puskania informuję, że pierwszym w powsimordowej historii
Botakiem Roku 2015 została asia999!
Niech żyje Asia-Botaczka i jej szanowni konkurenci! :-D
Imiona wicemistrzów poznamy jutro rano, bo sejf z protokołem się zaciął, a kasiarz przysięgły ma dziś wolne. Nie wypijcie całego szampitra, zostawcie trochę "na rano" 8)
-
Jak to mówią ; YES! YES! YES!- Gratulacje .
-
Cieszę się ogromnie - gratuluję Zwyciężczyni!!! ;)
Autorowi topowego wątku też śle powinszowania.
-
Asiu - serdeczne gratulacje!!!
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
No to uwaga... Bez dalszego czmutu w oczy puskania informuję, że pierwszym w powsimordowej historii
Niech żyje Asia-Botaczka i jej szanowni konkurenci! :-D
(...)
Żadne BO-TAK, Twój udział to istotne konkrety w życiu tej wirtualnej społeczności.
Dziękuję Asiu za wszystko co wnosisz na forum. Wreszcie mogę złożyć gratulacje !
-
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Niech żyje Asia-Botaczka ... :-D
Sprawiedliwości stało się zadość !!!. Serdeczne gratulacje !!!.
-
A teraz, zgodnie z obietnicą, pokaźna lista wicemistrzów w tej kategorii, czyli vice-Botaków.
W kategorii Botak Roku tylko o dwa głosy mniej dostali ex aequo:
- Browar
- Dlugi
- Piskal
- sir Bazyl
Brawa i gratulacje! :-D
-
Asiu gratuluję botaka! Dobry wybór!
ps. mój "typ" nawet na vice nie wskoczył :(
- - - Updated - - -
Gratulacje dla sir Bazyla za wątek roku!
ps. moje typowanie... nawet poza pudłem :(
-
Wczoraj wieczorem zajrzałam na forum i .... doznałam osłupienia :shock:
Potem rozsądnie pomyślałam, że pewnie Marcowy trzymał kartkę z wynikami do góry nogami, więc może lepiej z podziękowaniami się wstrzymam :mrgreen:
Ale skoro dzisiaj nic się nie zmieniło więc najserdeczniej jak umiem DZIĘKUJĘ!!! - chociaż pamiętając z kim na liście byłam a tym bardziej widząc listę "vice" - to tak szczerze nie mam pojęcia dlaczego to akurat ja i jakie "BO" zdecydowało o Waszym "TAK". Może to rzeczywiście dlatego, że podobnie jak wątek byłam pierwsza na liście.;)
Wcześniej nie zdążyłam więc dzisiaj - Gratulacje dla zwycięskich WĄTKÓW! :)))
-
Ogłoszenie wyników pewnie jeszcze potrwa. ☺
Aby nie tracić czasu informuję że konsumpcję mojej nagrody wyznaczam na 12,13,14 lutego aktualnego roku.Wiem,wiem zawczesnie,nie ta pora,nie ten czas.Zawsze tak jest.
Aby godnie gościć zacne Powsimordy potrzebuje pomocy.
Może ktoś na ochotnika. ☺
-
No to bierzemy na tapetę Kronikarza Roku :-)
Także w tej dyscyplinie konkurencja byłą zacna i zażarta, ale w finale pokonał wszystkich Autor (duża litera nieprzypadkowa), który kilkukrotnie już był w ogródku, już witał się z gąską... Ale ten tytuł go jakoś omijał. Można zatem powiedzieć, że sprawiedliwości dziejowej stało się zadość, bo:
Kronikarzem Roku wybraliście Wojtka Pysza!
Wielkie gratulacje i uściski! :-D
W tym roku Wojtek był nominowany do finału w jeszcze jednej kategorii, więc być może to nie ostatni Dzień Jarosławia w tym tygodniu ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Można zatem powiedzieć, że sprawiedliwości dziejowej stało się zadość, bo:
Kronikarzem Roku wybraliście Wojtka Pysza!
Wielkie gratulacje i uściski! :-D W tym roku Wojtek był nominowany do finału w jeszcze jednej kategorii, więc być może to nie ostatni Dzień Jarosławia w tym tygodniu ;)
Jak widzę, to sprawiedliwość dziejowa zagościła na dobre, oby tak dalej. Gratulacje Wojtku !!.
-
1 załącznik(ów)
Gratulacje dla wszystkich, a dla Asi3dziewiątki - dorzucę zdjęcie dzikuna, o które się dopominała :-)
-
-
Wojtku, serdecznie gratuluję !!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
No to bierzemy na tapetę Kronikarza Roku :-)
Wszystkim, którzy zechcieli czasem czytać moje kłapanie dziobem (i ewentualnie donieśli o tym Marcowemu) - gorąco dziękuję!
Dla wszystkich, którzy załapali się na wszelkie powsimodrowe tytuły, oraz tych, którym do tytułów pół dzioba zabrakło - serdeczne gratulacje!