1 załącznik(ów)
Odp: Znasz Bieszczady? Detale
Wysoki Dział, wzmianka o żubrach w pierwszej kolejności przyszła mi na myśl Wola Michowa ale takiego paśnika tam nie widziałam! I jeszcze jedno... może najważniejsze -też mam swój upatrzony paśnik właśnie w Woli Michowej, oczywiście inny, w którym też marzy mi się wyborne spanko na stryszku (wygodna miejscówa)... Wyborny paśnik upatrzony też mam u podnóża Polanek (tych między Hruniem a Sokoliskami) między potokiem Trawnym a Kołodiażnym (lub Pieczków jak kto woli):
Załącznik 35177
jednak autostrada miśków zimą przepędziła mnie szybko z tego miejsca :) Czekam na rozwiązanie zagadki
Ten pod Polankami jest w fajowym miejscu (grzyby, maliny, orzechy, piwko tam smakuje), a miśki i tak są tam wszędzie, nie ma stresu ;) Co gorsza tam jest też dużo żubrów, dzików i wilków, teren gęsto zamieszkały.
Mój obiekt znajduje się po północnej stronie Działu, wiadomo że stado zachodnie. Michowa Wola całkiem niedaleko jak dla dobrego piechura, ale nie w okolicach drogi do Żebraka i jest bliżej do innej miejscowości.
Ach ta Jimi! Szukałem takiej ale tak jak mówiłem rozminęliśmy się o wiele lat. Zastanawiam się jak to jest z niedzwiedziami, czy tak jak psy nie gryzą się na lata?
1 załącznik(ów)
Załącznik 35184
jest tam taki widok?
To chyba Jaworne, choć te paśniki wszystkie podobne.
Mój paśnik znajduje się w lesie i w tym miejscu brak otwartych widoków, jest to boczne ramię Działu. Idąc od południa to parę minut dalej, pod górę jest cmentarz z I wojny.
Tja, po stronie północnej Działu, boczne ramie, idąc od południa pod górę ma być cmentarz z I wojny, to gdzie to kurna jest? Czy ten cmentarz jest zaznaczony? Przeglądam mapy i podejścia na boczne ramiona, te północne odchodzące od Działu i nie mogę takiego cmentarza wypatrzeć, ale pewnie mam złe mapy.
Oj ty taki drobnostkowy jesteś Bazylu ;) Dział to nie tylko Pryszczata, obstawiam cmentarzyk na Pizorkach, którego nie ma a paśnik może jest na zachód od potoku Dynysów?
Cytat:
Zamieszczone przez
Jimi
Oj ty taki drobnostkowy jesteś Bazylu ;) Dział to nie tylko Pryszczata, obstawiam cmentarzyk na Pizorkach, którego nie ma a paśnik może jest na zachód od potoku Dynysów?
No jak Pizorki to północne ramie Działu to weźże wyrzuć w końcu ten swój kompas i kup nowy :evil:
Też Cię lubię ;) Bardziej północne niż południowe, w zasadzie północno zachodnie :) Ps. kompas mam już nowy :evil: