Odp: Przejście graniczne w Wołosatem
To my z Bartolomeo wystartowaliśmy wcześniej ale SG nie puszczała na granice przed 9tą. Po skręcie drogi na granice stali przy tymczasowem płocie. O równej 9tej puscili za ten płot 10 osób. Ok 20-30 musiało poczekać. Spodziewałem się, że będzie więcej osób. Na Pliszce spokojnie, myślałem, że reszta poszła na Czeremche a Ty piszesz, że tam też było spokojnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Ostatni Mohikanin
Ze względu na pogodę, raczej tłumów nie będzie. Co do asfaltu to tylko kosmetyka.
Dla turystów przejście jest potrzebne, dla mieszkańców z przewagą na nie.
Byłem 01.05.2019 tłumów nie było...
1 załącznik(ów)
Załącznik 46080
Podobnie 3.05 - powyżej widok ok.14.00
Najbardziej ruchliwym dniem był 2 maja. Mimo dwóch parkingów i terenu stadniny przeznaczonego na parkowanie samochody stały po obu stronach drogi aż do torfowiska. Trzeci maja był już mniej ruchliwy, na drodze nikt nie musiał parkować, a 4 i 5 maja były jeszcze luźniejsze ze względu na pogarszającą się pogodę. Z mojego punktu widzenia najwięcej gości z Ukrainy było właśnie dziś, tzn. dziś najwięcej mnie odwiedziło.
Ubiegłoroczne majówkowe rekordy zostały znowu pobite.
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
Byłem 01.05.2019 tłumów nie było...
Dawniej dłuższe relacje zamieszczałeś.
Może to wyznacznik czasów , aby się streszczać ?
Pomysł z przejściem rewelacja. Dzięki temu udało się zrobić zgrabną pętelkę: Rawki-Nowa Sedlica-Ubla-Javirnik-Czeremha-Łubnia. Sklep w Łubni zrobił chyba interes życia, ale i się postarali : szaszłyki, bogracz, pielmieni no i samagonczik też. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
qubutek71
Rawki-Nowa Sedlica-Ubla
Wspomagałeś się jakimś transportem czy wszystko na kopytach?
Cytat:
Zamieszczone przez
qubutek71
Javirnik
Nocowałeś może w nowym schronisku?
SG podaje, że na przejściu Wołosate-Łubnia odprawiono 2860 turystów. Więcej szczegółów na stronie SG.
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
Wspomagałeś się jakimś transportem czy wszystko na kopytach?
Nocowałeś może w nowym schronisku?
w zasadzie kopytami nie licząc taksówki przez cygański potok pod Javornikiem i drugiego skoku na samą górę wraz z 10 tonami piasku. Wantażiwka dała radę ale z wyciągarką. Spałem ale nie w środku tylko na pięterku w nowej wiacie. Szykowali się na przyjęcie jakiejś grupy i dupy im nie zawracaliśmy. No i wciąż tam roboty trwają. Budynek z sanitariatami ma być wkrótce uruchomiony ale za luksusy się zapłaci bo cena z 200 UAH ma wzrosnąć. A i jakby kogoś interesowało to na czerwonym przy zejściu na północ nie ma już kładki na Użu Trzeba brodzić
Przejście ma być ponownie czynne w długi weekend sierpniowy. Tak więc już możecie planować atak na Pliszkę i inne okoliczne wzgórza.