Odp: II tura wyborów miejsca VIII KIMB - głosowanie do dn. 1 marca do godz. 20:00
To była super propozycja korupcyjna. Nie mam już map gdyż odezwali się ludkowie, którzy nie będą na KIMB (z róznych przyczyn, cżęść ma podobne zdanie do mojego) ale chca mieć możliwość zapoznania się z tym wydawnictwem Ruthenusa.
Odp: II tura wyborów miejsca VIII KIMB - głosowanie do dn. 1 marca do godz. 20:00
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
To była super propozycja korupcyjna. Nie mam już map gdyż odezwali się ludkowie, którzy nie będą na KIMB (...) ale chca mieć możliwość zapoznania się z tym wydawnictwem Ruthenusa.
Twoja wola, Pani.
Ale rozumiem, że wcześniej Aleksandrę i Długiego (zgodnie z własnymi deklaracjami) też uwzględniłaś w owym "kartograficznym" rozdzielniku.
Aleksandro i Długi, czy Wy widzicie, jak ja dbam o Wasze interesy ? Czy Wy choć to trochę docenicie ?
:lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Twoja wola, Pani.
Ale rozumiem, że wcześniej Aleksandrę i Długiego (zgodnie z własnymi deklaracjami) też uwzględniłaś w owym "kartograficznym" rozdzielniku.
Aleksandro i Długi, czy Wy widzicie, jak ja dbam o Wasze interesy ? Czy Wy choć to trochę docenicie ?
Ja jestem pod wrażeniem. Nawet mam nagrodę dla Ciebie. Takie małe kociątko z Gór Sanocko-Turczańskich, które chyba dziś poczęła moja piękna Sonka (nie upilnowałam, cztery tygodnie była zamknięta, gdy uspokoiła się i przestała wyć wołając kocury wypóściłam ją, a ona wykorzytała sytuację). Dzieci na pewno będą śliczne i madre. Mama jest trójkolorową damą, a tata prawie mądry.:lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Muszę się więc w tym miejscu zapytać również i Recona, czy podtrzymuje On swoją "ofertę korupcyjną", czy może też się chce z niej wycofać. Bo po godz. 20-tej dnia 1-go marca, to już będzie za późno !
Przypominam, iż Recon1 obiecał wręczyć każdej osobie głosującej na Ustrzyki Grn. - oczywiście tylko w razie zwycięstwa tej lokalizacji - książkę pt. "Zapomniane Bieszczady" autorstwa Pawła Kusala.
Reconie - czekamy zatem (my, którzy już oddaliśmy głos na Ustrzyki Grn., jak i elektorat dopiero potencjalny) na Twoją odpowiedź. Twoje ewentualne milczenie będzie oczywiście oznaczać podtrzymanie oferty - no bo skoro się coś przyrzekło, a potem nie odwołało, to znaczy, że nadal to obowiązuje.
Nie muszę chyba dodawać, iż w przypadku nie wycofania przez Recona Jego oferty, rachunek ekonomiczny będzie prosty: osoby, które przyczynią się do zwycięstwa Ustrzyk Grn. nie tylko otrzymają po ww. książce, ale również skosztują Piskalowych pierników.
:smile::smile::smile: .
Nie czytam już tych "ogórkowych" postów i stąd moje milczenie. Trochę czuję się zakłopotany takim pytaniem bo przedstawia mnie jako człowieka mało poważnego. Rozumiem jednak intencję, bo niektórych trzeba po kilka razy pytać i za każdym razem jest inna odpowiedź, są też osoby zmienne i nawet się z tym afiszują i tych trzeba też dopytać, ale i tak do końca nie będzie wiadomo czy już dały ostateczną odpowiedź.
Ja odpowiem inaczej...
"Anegdota opowiada o szlachcicu Jakubie Zaleskim i królu Janie III Sobieskim
Pewnego razu szlachcic spod Łukowa, Jakub Zaleski, przyjechał konno (była to wówczas naturalna forma podróżowania) do Warszawy; chciał wyprosić u Jana III Sobieskiego wójtostwo po swym zmarłym bracie. Króla na zamku nie było, bawił na polowaniu. Zaleski, szukając w puszczy myśliwych, natknął się na dworzanina. Zapytany przez niego, co będzie, jeśli król nie przychyli się do prośby o urząd wójta, odparł: to niech w ogon moją kobyłę pocałuje.
Kiedy szlachcic znalazł się przed obliczem króla, rozpoznał w nim przypadkowego dworzanina. Władca jeszcze raz zapytał, co będzie, jeśli Zaleskiemu nie przyzna wójtostwa. Ten wtedy rzekł: Słowo się rzekło, kobyła u płotu.
Króla rozbawiła śmiała odpowiedź, udzielił zgody, a słowa te, obecnie uważane za przysłowie, dotrwały do dnia dzisiejszego."
No proszę, jak pięknie podziałało. :lol:
Kto jeszcze życzy sobie książeczkę (właściwie jest to album), o której mowa powyżej ?
PS
Jutro rano jeden z ostatnich już komunikatów wyborczych.
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Widzę i cieszę się. Aż mnie wyobraźnia zawiodła, gdy pomyślałam, co by to było, gdyby prezydent RP dbał tak o każdego głosującego w wyborach i zabiegał o dotrzymanie wyborczych obietnic ...
Zostaje tylko krzyczeć: Stały Bywalec na Prezydenta !!!
Jednocześnie uspokajam Cię - Lucyna dba o sprawiedliwe wręczenie łapówki ;)
Pozdrawiam serdecznie
Cytat:
Zamieszczone przez
Aleksandra
Zostaje tylko krzyczeć: Stały Bywalec na Prezydenta !!!
ja mam inne zdanie w tym temacie :twisted::twisted:
Reconie, przepraszam Cię, że miałem wątpliwości, ale przecież my w zasadzie znamy się tylko wirtualnie i miałem prawo nie wiedzieć, ktoś zacz.
Dopiero teraz się przekonałem, żeś człek dotrzymujący złożonych obietnic.
W przeciwieństwie do Jednej Takiej, która najpierw obiecuje mapy i przewodniki, a jak przychodzi co do czego, to wciska dzikie koty, których hodowlę uprawia pod własnym łózkiem.
Ad rem.
Na ok. półtorej doby przed zakończeniem głosowania sytuacja przedstawia się następująco.
Dotychczas głosowały 23 osoby.
W chwili obecnej rozkład głosów jest następujący (nazwy miejscowości w porządku alfabetycznym, a Państwa pseudonimy dokładnie wg pisowni logowania na Forum i kolejności oddawania głosów):
I. Sękowiec - ośrodek wypoczynkowy
www.sekowiec.net
1) piskal
2) Basia Z.
3) bertrand236
4) Pastor
5) Marcowy
6) dorota z krakowa
7) długi
8. Tarnina
9) Misieg
10) manio
11) klopsik
12) Michał
II. Ustrzyki Górne - zajazd "Pod Caryńską"
www.carynska.pl
1) orsini
2) Stały Bywalec
3) Jaro
4) WUKA
5) andrzej627
6) Jurko
7) Wojtek1121
8. Recon1
9) vm2301
10) Marcin Scelina
11) mAAtylda
PS 1
Osoby, które tylko sporadycznie tu zaglądają, proszone są o uważne przeczytanie 1-go postu (wprowadzającego) w tym wątku tematycznym. Jeśli spełniają kryteria "czynnego prawa wyborczego", to obowiązkowo powinny zagłosować (pod warunkiem, że potem przyjadą na VIII KIMB).
PS 2
Mam również przykry obowiążek przypomnienia, że głosować powinny tylko te osoby, które (niezależnie od innych kryteriów, jakie wymienia 1-szy post w tym wątku), naprawdę zamierzają przyjechać na VIII KIMB. Otrzymuję (publicznie i poprzez priv.) informacje, że wśród powyżej wymienionych osób są jednak i dwie takie osoby, które - mówiąc kolokwialnie i młodzieżowo - robią sobie jaja.
Wypada mi więc je teraz poprosić (jeśli to prawda, bo gdybym był o tym przekonany, to sam bym je wykreslił), aby wycofały oddane głosy.
Albo wręcz przeciwnie - żart zamieniły w serio i podjęły decyzję o przyjeździe na VIII KIMB. :-)
PS 3
Pozwolę sobie na bliższe określenie obietnicy "korupcyjnej" Recona1. Proszę kliknąć:
http://www.wydawca.com.pl/?s__karta.id__53
.