1 załącznik(ów)
Odp: Zagadki z cerkwią w tle ...
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Wydaje mi się, że nie jest to cerkiew bieszczadzka. Mało tego, mam wrażenie, że na którymś ze spotkań rzeszowskich Wojtek zamieszczał zdjęcie tej cerkwi, a co najmniej tego okienka...
Odległość od Rawki nie przekracza 15 km, więc dla mnie to Bieszczady. A że nasi sąsiedzi te góry troszkę inaczej nazywają, nic na to nie poradzę;)
Chyba jeszcze nie zdążyłem zdjęć na spotkaniu pokazać. A okienka takie są dwa. Koło cerkwi jest gdzie usiąść i rower postawić.
Załącznik 32176
A patrząc na Twoja zagadkę, sobie myślę: czy Ty znajomego gołębia z aparatem fotograficznym masz?
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtek Pysz
Odległość od Rawki nie przekracza 15 km, więc dla mnie to Bieszczady...
Dla mnie to też Bieszczady, ale całkiem nie o tej myślałem. Krąg został tak zawężony, że chyba powinienem nie spudłować - Rusky Potok?
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtek Pysz
A patrząc na Twoja zagadkę, sobie myślę: czy Ty znajomego gołębia z aparatem fotograficznym masz?
Mój gołąb jeszcze pyknął ją z profilu:
Załącznik 32177
I nawet przez okienko wyglądał:
Załącznik 32178
Taka z niego ciekawska bestia!
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Mój gołąb jeszcze pyknął ją z profilu:
I nawet przez okienko wyglądał:
Taka z niego ciekawska bestia!
A, mam Cię! Okienko jest nie do ukrycia! Bo te "gołebiowe" zdjęcia, to były zmyły czterobaniaste:)
Załącznik 32179
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Dla mnie to też Bieszczady, ale całkiem nie o tej myślałem. Krąg został tak zawężony, że chyba powinienem nie spudłować - Rusky Potok?
I jeszcze potwierdzenie poprawnej odpowiedzi: Ruski Potok w całości:
Załącznik 32180
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtek Pysz
A, mam Cię! Okienko jest nie do ukrycia! Bo te "gołebiowe" zdjęcia, to były zmyły czterobaniaste:)
Mistrzowski strzał w okienko! Dla wahających się nad podaniem odpowiedzi jeszcze zdjęcie wnętrza z ikonostasem:
Załącznik 32181
1 załącznik(ów)
A cała cerkiew w Morochowie z lotu gołębia wygląda tak:
Załącznik 32186
2 załącznik(ów)
Cerkiew, jak cerkiew, nieszczególna , ale dzwonnica stojąca obok wzbudza podziw takiego laika jak ja.
Tak się czasami składa że dodatek większe robi wrażenie niż główny budynek.
.
Załącznik 32204
.
Załącznik 32205
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Cerkiew, jak cerkiew, nieszczególna...
Zajrzyj do środka, to zmienisz zdanie. A jeszcze ciekawszym dodatkiem jest cmentarz z tyłu.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtek Pysz
Zajrzyj do środka, to zmienisz zdanie. A jeszcze ciekawszym dodatkiem jest cmentarz z tyłu.
Nie wiem co miało by mnie zainteresować w środku tej standardowej cerkwi, ale cmentarz imponujący wart obejrzenia i w dodatku ta kaplica cmentarna ...
.
Załącznik 32208
.
Tylko kto kto zagląda ? i po co miałby się zapuszczać w taki koniec świata ?
1 załącznik(ów)
Wiem , że mistrzowi Wojtkowi nie wypada wprost odpowiadać na takie łatwe zagadki.
ale ja jako początkujący adept mogę zdradzić że jesteśmy tuż przy wschodniej granicy w miejscowości Kornie. Stąd bliżej do Lublina niż do Ustrzyk
.
Załącznik 32211