1 załącznik(ów)
Odp: Znasz Bieszczady? Detale
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Stacja w Łupkowie?
Drodzy Koledzy.....nie wiem co się tak tego Łupkowa "czepiliście"....bardzo fajna miejscowość i nic do niej nie mam;).....może znowu nie doczytałem zasad zadawania zagadek i teraz ma być "coś" z Łupkowa.... ale musicie się przenieść w inny rejon naszych pięknych Bieszczadów.... jako podpowiedź i jeszcze szersze spojrzenie:.... nie wiem czy ten fresk nie wyszedł z pod ręki artysty co Piekiełko malował, bo zaiste ruch pędzla i dobór barw.... podobny....ale tyczy to tylko ogólnie przyjętego rejonu... czyli paru kilometrów...
Załącznik 35345
Cytat:
Zamieszczone przez
przemolla
Drodzy Koledzy.....nie wiem co się tak tego Łupkowa "czepiliście"....bardzo fajna miejscowość i nic do niej nie mam;).(...)
Jak by Ci tu powiedzieć ?
Nie wiem , gdzie są te malowidła , więc strzeliłem w tunel, licząc na podpowiedź typu ; pudło lub temu podobne.
Teraz już wiemy że trzeba wejść pod most, ale pod który ?
2 załącznik(ów)
.... nazwa rzeki jest wymalowana na filarze mostu....
Załącznik 35346Załącznik 35347
O! Szosa. Chyba na Ostrołękę. ;-) A tak serio, to most w Sękowcu. Widok z prawego brzegu w kierunku Zatwarnicy.
Brawo!!!.... to jest właśnie ta szosa na Ostrołękę.... wygrałeś piwo w Sękowcu.....
1 załącznik(ów)
Piwa możemy się napić nawet przy tym przęśle. ;-)
Pod mosty nie zaglądam i dopiero nawierzchnia mnie naprowadziła. Kojarzę tylko dwa mosty na Sanie z drewnianą nawierzchnią, ale tylko jeden z nich ma trzy znaki drogowe bezpośrednio przed wjazdem. :-)
To teraz coś ode nas. Gdzie spacerowaliśmy i widzieliśmy takie coś wyrastające z trawy?
Załącznik 35350
Nie za kościołem w Zatwarnicy przypadkiem?
Masz na myśli tę wysoką pośród drzew? Tam jest las i domek taki, jakby... No, taki murowany.
coś nie kojarzę....jak na wodospad się idzie ... przed zakazem wjazdu?
Widzę, że moda z Łupkowa przeszła na Zatwarnicę, ale to nie tam.
W tym lub zeszłym roku połączono stokówkę z Zatwarnicy z inną prowadzącą w miejsce, gdzie ten obiekt architektury się znajduje.