Pierwsze przypomina jakiegoś koralowca, a nie bieszczadzkiego krzaka ;). Drugie to zapewne coś mitologii. Natomist do trzeciego może jakiś ogólniejszy widok by się znalazł?
Wersja do druku
Pierwsze przypomina jakiegoś koralowca, a nie bieszczadzkiego krzaka ;). Drugie to zapewne coś mitologii. Natomist do trzeciego może jakiś ogólniejszy widok by się znalazł?
Marcin starasz sie jak możesz, co by podpowiedzieć i uchronić nas przed klęską. To pierwsze wobec powyższego to byłby bez koralowy, a drugie usiłuję powiązać z mitami, myślę może hydra o wielu głowach (czyżby pąki skupione) i jeszcze odrastających (jakiś bardzo znany gatunek, ale zgryzany przez zwierzynę?). Jakoś boję się powiedzieć...A trzeci mi się nie kojarzy.
Jesteście pewni że jest to bez koralowy?
Maciejka drugie chyba najłatwiejsze. A trzecie to zakrawa mi coś tak na jednoliścienne może - jakaś lilia złotogłów
Nie, zupełnie sie wycofuję z poprzednich mitologicznych przypuszczeń, to raczej wiąz cyt."Orfeusz opłakiwał Eurydykę siedząc pod wiązem i grając na lirze", zaraz może limak bo dwubarwne łuski, ale te wyraźne pąki kwiatowe to może brzost:?, bardziej pierwszy.
Maciejka Ty się w ogóle nie znasz na nimfach ;)
E, to jednak dąb:oops:, nie mam do niego szczęścia. Na nimfach, driadach, elfach też się nie znam.
Nie jest to lilia złotogłów. (pierwsza moja odgadnięta roślinka8-)). Będzie inna fotka, ale to za jakiś czas.
Hmm w takim razie muszę zweryfikować swoje dane;). Widziałem ten krzew wczesną wiosną i uznałem go za kalinę.Cytat:
Napisał Viwaldi68 http://forum.bieszczady.info.pl/imag...s/viewpost.gif
Jesteście pewni że jest to bez koralowy?
100% pewności