Zamieszczone przez
jacob.p.pantz
Witam,
Ale ruch (-;
Wybaczcie, że zbiorczo i w pośpiechu
@ buba
"nie czesto sie zgadzam z lucyna "
- akurat w tym wątku obie deklarowałyście chęć rozwiązań pozaprawnych,
zatem nic dziwnego, że Ci się podoba jej próba pyskówki. Voila - Wasza estetyka.
@ buba
"ludzi, ktorzy uwazaja ze tylko ich racja i ich poglady sa wspaniale i jedynie prawdziwe, a wszyscy co sadza inaczej sa glupi i niedouczeni.. w przekonaniu o wlasnej nieomylnosci i nieskonczenie szerokiej wiedzy nie dopuszczaja do siebie mysli ze ktos inny tez moze miec troche racji... ciekawe ze piszac "nieskonczona jest glupota ludzka" probujesz stawiac siebie gdzies poza gatunkiem jako przedstawiciela myslacej elity"
Spróbuj proszę zacytować/wskazać, gdzież to niby ja j.w. uważam/nie
dopuszczam/stawiam się.
Nie dyskutujesz ze mn, jeno gdzieś obok - z przekonaniami zupełnie bezpodstawnymi.
@ manio & vm2301 & Wizmo
dzięki za dobre słowa, ale ostrzegam - nie ufajcież mi zbyt pochopnie (-;
@ vm2301
- tu jeszcze nie ma wyroku, tylko postanowienie prokuratura i (chyba) odrzucenie jakiegoś środka odwoławczego adwokata rodziny zmarłego
(co jeszcze nie zamyka drogi sądowej)
- w paru miejscach w necie można znaleźć nieco inne opinie na mój temat, nawet młodsze niż 2 lata (-;
- nie zrównuję GOPRu etc. z crossowcami - niech mnie ręka broni!
to był ino przykład, że drogi leśne mają kupę legalnych użytkowników i - we własnym interesie - musimy się z tym liczyć
@ cytat z Einsteina tzn. głupota... no ależ to się popularne zrobiło (-;
- głupotą nazywam wyłącznie zachętę do / aprobatę linczu
- nie jest to moja prywatna opinia, ale zwyczajnie elementy historii i teorii państwa i prawa:
lincz czy raczej tzw. samopomoc (dochodzenie swoich krzywd) był(a) cywilizacyjnie/historycznie przed prawem,
jednak oczywiście nie chroniła sprawiedliwości, bo wygrywał nie sprawiedliwy/dobry, ale zwyczajnie silniejszy
- łatwo mówić 'linki i sztachety' będąc w kupie; ale wyobraźcie sobie, że jesteście np. w 5 pieszych,
chcecie ukarać crossowca, ale on ma jeszcze 10 kolegów... nie chcielibyscie, by prawo i organy chroniły Was
przed ich linczem
- i jeszcze - stosunkowo łatwo zmienić prawo (akty prawne) i organy powołane do jego stosowania (prokuraturę, policję...)
ale niesłychanie trudno zmienić stosunek społeczeństwa do przestrzegania prawa, tzn. lincz = aprobowanie bezprawia
niesie w szerszej perspektywie konsekwencje dla społeczeństwa bardzo ponure konsekwencje
Zatem - raz jeszcze - kto w naszehj sytuacji prawnej/politycznej popiera lincz - mówi/pisze głupotę
(podkreślam: nie 'jest głupi' - oceniam wypowiedź, nie człowieka; nie jest to też - @bubo - stek przekleństw).
Przepraszając za ww. stwierdzenie (czego komuś się tu uroczo zachciało) musiałbym kłamać.
@ blues
"powtórzyć je w obecności np.bliskich tego który zginął?"
- tania demagogia: racja nie zależy od słuchaczy, lecz od przesłanek i argumentów
@ blues
"Dwukrotnie uniknąłem śmierci na przejściu dla pieszych [...] Moja żona miała mniej szczęścia-11m-cy leczenia
Wyrazy współczucia,
ale dlaczego stosujesz odpowiedzialność zbiorową / wrzucasz wszystkich w jeden wór?
Skoro pewien kierowca zabił staruszkę na przejsciu dla pieszych, to teraz mamy bić/potępiać wszystkich z prawem jazdy?
@ Derty
ach, to Ty chciałbys przeprosin ((-;
Co napisałem - napisałem spokojnie i obiektywnie - podaję (kolejny raz) argumenty.
Jeśli popierasz Lucynę, to poproś np. by podała argumenty dla których nazywa mnie trollem (-;
Co do motywów prokuratury - obawiam się, że nie czyta tego forum, wiec nei spełni Twoich żądań (-;
A poważnie - napisz do nich/zadzwoń, albo poproś/cie/my tu obecnych redaktorów portali o kontakt z rzecznikiem prasowym onej.
To miałoby nawet jakiś sens.
Ale przy okazji - skoro widzimy tu niedostatek informacji o motywach prokuratury,
to dlaczego tak łatwo niektórym było autorytatywnie ocenić wcześniej jej działanie i całą sprawę?
I - Lucyno - mnie już merytorycznie, bardziej 'prywatnie':
Wymieniliśmy uwagi na "przewodnik Bieszczadników", gdy szumnie napisałaś, jak to
'w dosłownie kilka minut znalazłaś conajmniej kilkadziesiąt błędów merytorycznych' Rewasza
(zastanów się, jak byłoby to fizycznie możliwe - błąd lub dwa w każdym z kilkudziesięciu kolejnych zdań?),
podczas gdy z 2giej strony wiadomo, że teksty z Rewasza pojawiały się jako Twoje opracowania"...
W każdym razie napisałas tam, że kończysz. I skończylismy.
Po czym 'napadasz' na mnie zupełnei offtopicznie w tym wątku, twierdząc potem, że to ja zacząłem (((-;
Napastliwość nie zastąpi Ci ani sensownych argumentów, ani nie zmieni faktu, że plagiatem narobiłaś sobie 'śmieci'
nie na innym forum, ale zwyczajnie w życiu (dziwne, że sama do tego wracasz/dajesz okazję do przypominania)
Marketingu nie musisz mnie uczyć - robili to lepsi.
Przewodnictwam takze nie zrobisz na mnie wrażenia - ten miły etap też gdzieś tam za sobą zostawiłem.
Dodatkowo w tutejszych i innych wypowiedziach robisz szereg błędów, nieścisłości - nie prowokuj, by je pokazywać.
Obronę tu na Forum masz kiepską - obawiam się, że ilosć Twych postów nie powoduje współmiernego autorytetu/sympatii,
Kuba