Odp: Zgłaszanie propozycji lokalizacji VIII KIMB
To nie wymaga wysłania żadnego oddziału ;)... tak , można powiedzieć o każdym miejscu, bo znam każde z tych miejsc i każde ma swoje walory i każde ma swoje wady (mówię pod kątem KIMB-u).
Teraz trochę głos Twój zabrzmiał ja "łabędzi śpiew" w starej bajce greckiej a oczekiwałem bojowego okrzyku i wyjścia z lasu. :)
Stały Bywalcze, jeżeli Krywe nie zostanie wybrane, to proponuję aby wszyscy kimbowicze udali się tam grupą na wyprawę pieszą. Wybierzesz miejsce, z którego wyruszymy z rana (Sękowiec, Zatwarnica lub inne) i będziesz naszym przewodnikiem. Myślę, że, jak dobrze pójdzie, pociągniemy do Tworylnego i wrócimy drugą stroną Sanu.
A noc spędzimy na miejscu stałego zakwaterowania, w Ustrzykach.
ja nie idę
już tam raz byłam i mi wystarczy-dziura i nic tam nie ma, więc nie wszyscy kimbowicze:evil:
Moim wojskom każę czekać. Spodziewałem sie okrzyku bojowego i wyjścia z lasu a tu... głos Twój zabrzmiał jak "łabędzi śpiew" w starej greckiej bajce.
No cóż, tak każdy obrońca kandydatury może powiedzieć! Znam Ci ja każde z tych miejsc i każde ma swoje walory i wady na KIMB. Teraz sztuką jest te walory pokazać a wady ukryć. Inaczej waćpanna "kandydatura"... nietknięta będzie, zalotników mało przyjedzie by cieszyć oko... a może nie tylko ;)
Tak się składa, że ekipa, z którą jeżdżę w Bieszczady, długo debatuję za każdym razem na wyborem miejsca zakwaterowania. Najczęściej wybieramy miejscowości takie jak Cisna, Bystre, Ustrzyki, Wetlina, Wola Michowa, Komańcza... Wyboru dokonujemy pod kątem przewidywanych wypraw, ale też pewnego komfortu miejsca zakwaterowania.
Dyskusja na temat lokalizacji KIMBu przerodziła się w dyskusje na temat cen noclegów i wyżywienia, możliwości zrobienia ogniska czy wielkości "sali konferencyjnej".
Wydaje mi się, że ważny też jest aspekt ewentualnych wspólnych wycieczek pieszych w góry, a o tym w ogóle nikt nie mówi. Rzuciłem więc pomysł przejścia trasą Stałego Bywalca.
Orsini, ta trasa nie musi Ci się podobać, ale nic nie stoi na przeszkodzie, abyś też rzuciła jakiś pomysł. Przecież nie jedziemy na KIMB, tylko po to aby biesiadować. Przede wszystkim przyjeżdżamy w maju w Bieszczady, aby pochodzić po górach. KIMB jest tylko pretekstem do wyjazdu w tym terminie.
Nie podoba mi się i nią nie pójdę, bo już tam raz byłam i chwacit. Ale jak ktoś chce iść czy tam czy w góry czy gdziekolwiek indziej to przecież nie będę zabraniać?
Mam rzucić propozycję?ok
w związku ze znikomymi (stoi się maksymalnie do godziny) kolejkami w Krościenku moja propozycja brzmi: UKRAINA!
co więcej-skoro hardcore ma być vide Krywe to czemu nie Pikuj?Tam to ja nawet mogę spać w namiocie :lol: to dopiero byłby KIMB niezapomniany
Cytat:
Zamieszczone przez
Recon1
Sękowiec walczy ale Krywe i ZPC siedzi w lesie, może trza im dać dwa nagie miecze?
Można miecze wymienić na piwo?"Piwa ci u nas dostatek, ale i te przyjmiemy..
...i się podzielimy!"
Cytat:
Zamieszczone przez
piskal
Można miecze wymienić na piwo?"Piwa ci u nas dostatek, ale i te przyjmiemy..
...i się podzielimy!"
ooo genialna myśl;-))))zwłaszcza to ostatnie zdanie :lol:
PS-ale ja serio pisałam chodźcie pojedziemy do Sianek na Ua zamiast spacer do Krywego
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
chodźcie pojedziemy do Sianek na Ua zamiast spacer do Krywego
Orsini, rozwiń ten pomysł. Jak to sobie wyobrażasz?
wsiadamy rano w samochody (tych nigdy nie brakuje) jedziemy-Sianki, Stary Sambor czy jak mu tam czy cokolwiek innego co tam jest tu znawcy tematu by pomogli i na wieczór wracamy o ile dalej będzie takie miodzio na granicy.