1 załącznik(ów)
Odp: Zagadki z cerkwią w tle ...
Cytat:
Zamieszczone przez
slawek71
Kośćiół w Dwerniku,kiedyś Cerkiew w Lutowiskach ?
Jasne! :))) http://forum.bieszczady.info.pl/atta...1&d=1395085888
Trafiłeś, zatopiłeś, następną cerkiew wyciągasz z koszyczka teraz Ty :))))
Wojtku - widać przecież, że sir Bazyl, choć rola w "Popołudniu Fauna" wybitne mu pasuje, to jednak starał się o pewnych sprawach nie zapomnieć - i sobie przyklejał w tym celu karteczki na okna. ;)
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtek Pysz
Oj, Bazylu, Ty nie mogłeś zapamiętać, bo o 5 minut stąd, po przeciwnej stronie drogi jest taki obiekt, który zaciemnia umysł :-)
Przepiękna architektura i też uważam za jeden z większych skandali ostatnich lat w Bieszczadach, że tak długo już ten obiekt jest nieczynny! Przecież w ramach programu ochrony dziedzictwa kulturowego można by wyszarpnąć jakieś środki na projekt: Piekiełko - reaktywacja!
Cytat:
Zamieszczone przez
asia999
(...)
Trafiłeś, zatopiłeś, następną cerkiew wyciągasz z koszyczka teraz Ty :))))
...
Już słyszę te krzyki: na koniec kolejki, Pan tu nie stał, bez kolejki nie obsługujemy, itp., itd., ale ja mam legitymację, a właściwie to kartę pływacką, więc się żabką, rozpychając łokciami wcisnę:
Załącznik 33880
Wiadomo, że klient w krawacie jest mniej awanturujący się, a tu...czego się spodziewać innego po nagim torsie :mrgreen:
no dobrze...ja nie mam pojęcia...na pierwszy rzut oka to wydawało mi się, że to plecak w ognisku :roll: ;)
a na drugi rzut oka to już nie wiem nic. Na "S" może?
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
asia999
Wiadomo, że klient w krawacie jest mniej awanturujący się, a tu...czego się spodziewać innego po nagim torsie :mrgreen:
A jeszcze te muskuły naprężone, jak żabie łydki :)
Cytat:
Zamieszczone przez
asia999
(..) no dobrze...ja nie mam pojęcia...na pierwszy rzut oka to wydawało mi się, że to plecak w ognisku :roll: ;)
a na drugi rzut oka to już nie wiem nic. Na "S" może?
W ramach podpowiedzi mogę zdradzić w sekrecie, że w całej nazwie miejscowości nie ma ani jednego S :-P
Za tym "plecakiem w ognisku" stoi krzyż:
Załącznik 33882
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
A wokół rosną piękne lipy:
Załącznik 33883
Ja jestem (co tu ukrywać) potężny :mrgreen:, ale one ciut bardziej :shock::
Załącznik 33884
woooooooooow taka lipa?! chyba bym tam zwariowała. jakaś kora ci wyrosła
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jimi
...jakaś kora ci wyrosła
Nie ogoliłem się rano :)
A miejsce niezwykle urocze, widok na całe cerkwisko:
Załącznik 33886
Zawęzimy obszar poszukiwań - w naszych Bieszczadach to jest.
....ech , strzelałem niedawno- więc ten sam pocisk , owa lipa kojarzy mi się z Zawojem ( ?)
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
....ech , strzelałem niedawno- więc ten sam pocisk , owa lipa kojarzy mi się z Zawojem ( ?)
I bardzo się cieszę, że strzelasz, gdyż chyba po to są zagadki by w końcu dotrzeć do ich rozwiązania! Na Zawoju też ta jedna jest nielicha ale to nie ta :) Jak wszyscy pewnie wiemy, cerkwisko na Zawoju nie leży tuż przy drodze, tej współczesnej i albo trzeba się od niej wspiąć kawałek ładnym podejściem, albo dojść po prostej starą, wiejską drogą. To z mojej zagadki położone jest w miejscu równie mało dostępnym a nawet bardziej trudnym do odnalezienia (choć bez przesady oczywiście:)).
sir Bazyl osiągnął dziesiąty stopień wtajemniczenia bieszczadzkiego i potrafi już wtapiać się w ściany oraz drzewa ;))
na C?