Odp: Znasz Bieszczady? Detale
Ależ Dlugi ty masz pamięć !
Ile to lat temu było podawane ? , nie pomnę .
Google pamiętają. Wiedziałem gdzie ten krzyż i kojarzyłem z kolarstwem. Niestety nie mam swoich zdjęć pod ręką więc szukałem w googlach. Któryś z wyników wyszedł mi Twój wpis :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Dlugi
Don Enrico dał juz kiedyś ten krzyż w zagadkach, upamiętnia miejsce śmierci kolarza Jana Myszaka podczas wyścigu Tour de Pologne w 1967r. Przy serpentynach przy podjeździe pod przeł. Wyżną.
Jak czasami z buta trzeba poasfaltować rzeczy :-)
się zgadza, przy samej drodze jest ale wypatrzyłem dopiero niedawno :)
https://lh3.googleusercontent.com/-F...2/ORL_5741.JPG
to jeszcze jeden krzyż który wypatrzyłem ostatnio
ktoś wie gdzie?
https://lh3.googleusercontent.com/-V...2/ORL_5658.JPG
1 załącznik(ów)
Krzyż w Nasicznem, w miejscu gdzie kiedyś była kuźnia.
A ten ktoś wypatrzył?:
Załącznik 37621
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Krzyż w Nasicznem, w miejscu gdzie kiedyś była kuźnia.
A ten ktoś wypatrzył?:
Załącznik 37621
Powyższy krzyż jest zaznaczony na mapie Ruthenusa. W niewielkiej odległości, tak około kilometra, po tej samej stronie drogi choć po drugiej stronie rzeki stoi bardziej widoczny krzyż, lecz na ww. mapie nie zaznaczony:
Załącznik 37646
PS
Tak teraz sobie zerkam na mapę i widzę, że krzyż z Nasicznego też nie jest zaznaczony na Ruthenusie.
1 załącznik(ów)
Ostatnia podpowiedź: idąc z biegiem tej spadającej wody dojdziemy po kilkudziesięciu (lekkim truchtem po kilkunastu) minutach do drogi asfaltowej, którą udając się w lewo dojdziemy do krzyża drewnianego a w prawo do metalowego.
Załącznik 37677
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Ostatnia podpowiedź: idąc z biegiem tej spadającej wody dojdziemy po kilkudziesięciu (lekkim truchtem po kilkunastu) minutach do drogi asfaltowej, którą udając się w lewo dojdziemy do krzyża drewnianego a w prawo do metalowego.
Załącznik 37677
Domyślam się, że to Czartów Młyn. Ten metalowy widziałem zupełnie w innej scenerii, gdy przeprawiłem się przez Stężniczkę, więc zdecydowanie mnie zmylił :-(.
Cytat:
Zamieszczone przez
zbyszek1509
Domyślam się, że to Czartów Młyn. Ten metalowy widziałem zupełnie w innej scenerii, gdy przeprawiłem się przez Stężniczkę, więc zdecydowanie mnie zmylił :-(.
He, he, teraz to chyba Ty chcesz mnie zmylić :) Być może taki jest też nad Stężniczką ale do mojego trzeba przeprawić się przez Wołkowyjkę :)