Domyślam się, że podobnych krzyży w Bieszczadach, może być więcej. Aby zawęzić pole manewru i zmobilizować do zerknięcia na mapę, podałem "linię strzału" :-). Dokładna lokalizacja zaznaczona jest na mapie.
Załącznik 37776
Wersja do druku
Domyślam się, że podobnych krzyży w Bieszczadach, może być więcej. Aby zawęzić pole manewru i zmobilizować do zerknięcia na mapę, podałem "linię strzału" :-). Dokładna lokalizacja zaznaczona jest na mapie.
Załącznik 37776
He, he, tak sobie patrzę w to miejsce przez Ciebie zaznaczone i mi się wydaje, że kiedyś tam się szwendałem. No i zaczynam przeglądać zdjęcia, i okazuje się, że pamięć szwankuje, gdyż cztery lata temu też tam był:
Załącznik 37786
Jeszcze jeden zastanawiający mnie krzyż. Miejsce jego lokalizacji, na pewno nie będzie trudne, jednak ciekawi mnie dlaczego został tam postawiony ?. Tym bardziej, że odległość od zabudowań dawnej wsi i cerkwiska, jest dość duża. Może ktoś posiada taką wiedzę?.
Załącznik 37791 Załącznik 37792
Jeżeli lokalizacja nastręcza problemy, to dla ułatwienia, widoczek z miejsca lekko powyżej krzyża. Jest on widoczny przy lekkim powiększeniu.
Załącznik 37796
To jeszcze jedno zdjęcie przedstawiające widok jaki się roztacza w lewo od krzyża, czyli w kierunku północnym. Powinno to być bardziej czytelne ułatwienie.
Załącznik 37800
Może Rabe ?
W końcu udało mi się zatrzymać, żeby sfotografować tą tablicę, tylko gdzie to było? :wink::
Załącznik 38047
Za Komańczą? Nie pamiętam czy to jeszcze Komańcza a może już Jawornik. Jadąc od Komańczy po prawej stronie. Chwilę przed tym znajdują się fajne łączki z czosnkiem niedźwiedzim a po lewej za chwilę będzie kamieniołom. Też ostatnio (np. wczoraj i dziś) spoglądam na tą tablicę.