Gdzie jest przystanek tak cudownej urody…..?
Załącznik 38697
Wersja do druku
Gdzie jest przystanek tak cudownej urody…..?
Załącznik 38697
Ooo nie wiedziałam, że odgadnięto moją zagadkę! - to miło :)
"Co Cię sprowadza w stronę Sanoka/ Niebieszczan...? :) Styka się ze szlakiem szwejkowskim i niebieskim na Chryszczatą."
-Ano sprowadzało mnie to, że odwiedziłam znów na cmentarzu naszego kolegę -Trzykropka. I on był jedynym celem przyjazdu. Później próbowałam przedostać się pobliskimi polami w góry, o których mówisz. Akurat tę trasę wybrałam po przeczytaniu jego opowiadania - http://forum.bieszczady.info.pl/show...ia-o-uciekaniu . Później spotkałam się z jego siostrą, mówiła, że Stachu często podążał tą trasą, bardzo ją lubił...
"Kiedy tam wędrowałaś? Przecież to kilometr od mojego domu"
-O widzisz :) Przez Płowce (nie wiem czy tu czy gdzie indziej mieszkasz) trochę się kręciłam -ale szłam polami. Wędrowałam 22/23 sierpnia. Też nie wiem gdzie serduszka się kończą, ostatnie widziałam tam gdzie zaraz pojawił się Szwejk a chwilę zaraz niebieski. Być może serduszka poszły potem w dół na wschód? Albo po prostu tutaj.. nie szukałam, szłam przed siebie dalej.
Gdzie znajduje się rzecz przedstawiona na zdjęciu?
Załącznik 38906
Połowicznie :) Zgadza się, że jest to Michał Archanioł, jednak zupełnie nie znajduje się ta rzeźba w Brzegach Dolnych ;) W zasadzie w tej zagadce nie chodzi tyle o samą rzeźbę, lecz to, co znajduje się zaraz obok niej? Rzeźba jest tylko wskazówką.
Ponieważ Jimi nie podała rozwiązania zagadki w sensownym czasie , uznaję że ma tak pozostać
i pozwolę sobie zamieścić kolejną zagadkę
.
Załącznik 39089
/
To nietypowe ogrodzenie sugeruje wypożyczalnie rowerów, ale to nie jest dobry trop.
Pytanie klasyczne : GDZIE ?
Czy to będzie ułatwienie, gdy napiszę że, ta miejscowość bieszczadzka zasłynęła nie tak dawno w Polsce z z tytułu Piwowar Domowy Roku ?