-
Odp: [Warszawa] Spotkania bieszczadzkie
Proponuję spotkanie w czwartek w godzinach popołudniowych ,w bardzo fajnej knajpce "Winowajca" na Pradze Płn (Ul. Inżynierska 1, http://www.winowajca.org/)
Jako że to dzień wolny od pracy to można się spotkać nawet chwilkę wcześniej np. ok. 16-17 :)
Pozdrawiam i do zobaczyska
-
Niestety nie będę mógł przyjść ponieważ jestem umówiony z SB na spacer po Kampinosie. A może spotkanie na łonie natury serdecznie zapraszam wszystkich. W planach do przejścia ok 16-19 km.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtek1121
Niestety nie będę mógł przyjść ponieważ jestem umówiony z SB na spacer po Kampinosie. A może spotkanie na łonie natury serdecznie zapraszam wszystkich. W planach do przejścia ok 16-19 km.
ale to spacer mozecie skonczyc wczesniej :) a potem akurat na piwko wpasc.... Mysle ze nie bedziemy siedziec 5 minut.... Juz kilka osob sie zobligowało, że będą :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
KAHA
Proponuję spotkanie w czwartek w godzinach popołudniowych ,w bardzo fajnej knajpce "Winowajca" na Pradze Płn (Ul. Inżynierska 1,
http://www.winowajca.org/)
Spotkanie odbyło się w gronie kameralnym. Winowajca okazał się co prawda zamknięty, ale klimatycznych miejsc jest jeszcze trochę na Pradze.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Aleksandra
Spotkanie odbyło się w gronie kameralnym. Winowajca okazał się co prawda zamknięty, ale klimatycznych miejsc jest jeszcze trochę na Pradze.
zgadzam sie w 100% z przedmowca :)
Pewnie posiedzielibysmy dluzej.... ale niestety dzis do pracy niektorzy musieli isc... ehhhh
-
Ktoś idzie w niedzielę na Nohavicę???
PS-który Decathlon jest najlepszy we Wawce?;-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
PS-który Decathlon jest najlepszy we Wawce?;-)
Ten w Markach teraz jest podobno 2x wiekszy niz byl (od wczoraj)... Ale ile w tym prawdy??
Wg mnie to zalezy od ktorej strony bedziesz jechac.... to tam idź gdzie masz blizej... Ja mam blizej do tego w Markach, więc z reguły tam jeżdzę
-
Dzięki.
10km w tą czy tamtą jest bez znaczenia;-)
W Markach też jest?bo na ich www widnieje jakiś w tamtym rejonie pod hasłem D. OKĘCIE, to ten sam?
Marki by były o tyle super, że tam jest Ikea <serduszko>
-
potwierdzam- w Markach jest.Ikea obok. Jadąc / chyba/ z Mazur, masz niejako po drodze.Okęcie jest z drugiej strony miasta, chyba że chcesz sobie postać w parogodzinnym , molochowatym koreczku :evil:......
-
Przed chwilą byłem w Decathlonie został przeniesiony na drugą stronę trasy, przejechać z IKEI można wiaduktem. Jest trochę większy jak w poprzedniej lokalizacji , ale asortyment tak jak w innych sklepach tej firmy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
potwierdzam- w Markach jest.Ikea obok. Jadąc / chyba/ z Mazur, masz niejako po drodze.Okęcie jest z drugiej strony miasta,..
Poczekaj...Marki są przecież obok Okęcia chyba?
Za nim dokładniej, na wylocie na Katowice i Kraków.
Aż se zapodam w gugle, ale to jest ta sama strona miasta, a wręcz odległość przysłowiowego rzutu beretem;-)
edit
sorki, to JANKI;-))
to mi się ten tego tamtego;-)))
To nie wiem gdzie one są, drugiego brzegu Wawy w ogóle nie znam, to chyba zostanę przy Reducie i Ikei w Jankach;-)
Ale dzięki;-))
-
Dzwonią tylko nie wiadmo w którym kościele...
Jest nowy Decathlon na Okęciu, dokładnie mijasz go jadąc Al.Krakowską z centrum do Ikei w Jankach.
Więc Redutę możesz sobie darować, zawsze to o jeden korek mniej do pokonania.
-
Hej,
w niedziele przyjeżdżasz?
-
Tak, na koncert Nohavicy, dlatego się pytałam czy ktoś się z Was wybiera;-)
No a przy okazji chcę wykupić pół Decathlona;-))))
Dzięki wszystkim za informacje;-)))ale... co Wy z tymi korkami?w niedzielę w okolicy południa korki???
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Tak, na koncert Nohavicy, dlatego się pytałam czy ktoś się z Was wybiera;-)
No a przy okazji chcę wykupić pół Decathlona;-))))
Dzięki wszystkim za informacje;-)))ale... co Wy z tymi korkami?w niedzielę w okolicy południa korki???
Jedź ostrożnie u nas biało. Co do korków niedzielnych to są naprawdę duże, szczególnie w okolicach centrów handlowych. Bo przecież nie ma nic ciekawszego w Warszawie jak dobrze spędzona niedziela w CH
Na koncercie nie będę, mam weekend pod znakiem imprez rodzinnych ;)
-
Wawer Music Festiwal: Czym dla Polski są Bieszczady, tym jest Wawer dla Warszawy
12.12.2010 17:30 ul.Trakt Lubelski 40 a
Cytat:
Koniec roku przywitamy (12.12.2010) z Biesami i Czadami z Bieszczad. Uczestnicy wydarzeń z grudnia 2009 roku do dziś pamiętają ten żar i entuzjazm młodości, który udzielił się również licznie zgromadzonej publiczności. Tym razem w programie „Raz na ludowo” wraz z chórem „Adoramus” pod dyrekcją znanego już w Warszawie Janusza Ostrowskiego przyjedzie Zespół „Sanok” kierowany przez Janusza Podkula, który pokaże jak cenne są Bieszczady dla Polski. Do współpracy zaprosiliśmy firmę Roland, która zademonstruje przedpremierowe modele instrumentów muzycznych mogące trafić pod choinkę do szczęśliwej młodzieży.
Źródło: Materiały promocyjne organizatora
-
Nastał nowy rok, a z nowym rokiem wypadałoby się spotkać. Co powiecie na najbliższy czwartek lub piątek, w którymś z już przetestowanych miejsc ?
-
Ja chętnie - i w czwartek, i w piątek - choć w czwartek święto, więc nie wszystkim może pasować. No i nie wszystkie knajpy pewnikiem czynne.
-
Ja chętnie wezmę udział w spotkaniu. Może o wcześniejszej porze niż zwykle. Czwartek odpowiada mi najbardziej.
-
Dla mnie lepiej piątek, ale nie wiem na 100% czy dotrę, więc może nie do końca należny się kierować moimi preferencjami dotyczącymi daty ...
-
Właśnie zmawiamy się z Dziabką, coby się jutro na spotkanie stawić, a że godziny nie podano, to proponujemy 18.00
Aha, zdaje się, że miejsce też bliżej nieokreślone:-D, to żeby nie szukać się po całej Wawie, to może tradycyjnie Babuszka (ale trza sprawdzić czy działa i szybko rezerwować).
Jaka zatem decyzja?
-
A za tydzień w czwartek-spotkanie jakieś jest planowane?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
krawc
A za tydzień w czwartek-spotkanie jakieś jest planowane?
Ano trzeba skroić jakieś spotkanie:) bo to dzisiejsze to nam już nie wyjdzie...:(
Szykujmy się na czwartek 13.01! Krawcu przybywaj! :razz:
-
Rzadko goszczę w W-wie dłużej niż parę godzin ale tym razem mam w planie pozostać na noc wiec jeśli warszawskie towarzystwo wzajemnej bieszczadzkie adoracji zbierze się to i ja wpadnę...Mam jeszcze nadzieje że będzie też moja ulubiona Warszawianka z Lublina
Bob
-
Niech więc będzie następny czwartek, tylko gdzie ? Babuszka bliska naszym klimatom, więc chyba może być, też się wstępnie zapowiadam :)
-
To super! Tym razem nie odpuścimy!
My z Dziabką już się szykujemy:razz:
Zapraszamy wszystkich!
Babuszka jak najbardziej jako lokal, tylko godzina ciut późniejsza może koło 19-tej.
W tygodniu mogę zarezerwować stolik.
Co ja mówię, to będzie kilka stolików, albo obrzymi stół co najmniej:)))
-
Następny czwartek mi pasuję :)
-
Zaczyna to spotkanie wyglądać coraz bardziej zachęcająco
Bob
-
Kurcze... chyba nawet my się skusimy :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
KAHA
Kurcze... chyba nawet my się skusimy :)
Niech Bob Was skusi ....
-
Pomacham Wam z Karkonoszy, enjoy :)
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Aleksandra
Niech Bob Was skusi ....
on chyba na pewno nas skusi :)
Nie po to go męczę prawie codzien, żeby przyjechał do Wawy :))
Pozdrawia Was Lublinianka z Warszawy....
-
Cytat:
Zamieszczone przez
maciejka
To super! Tym razem nie odpuścimy!
My z Dziabką już się szykujemy:razz:
Zapraszamy wszystkich!
Babuszka jak najbardziej jako lokal, tylko godzina ciut późniejsza może koło 19-tej.
W tygodniu mogę zarezerwować stolik.
Co ja mówię, to będzie kilka stolików, albo obrzymi stół co najmniej:)))
skoro w babuszce są takie małe stoły (nie wiem nie byłam) to może lepiej wybrać knajpe w któej są również duże stoły??
-
Decydujcie się na miejsce w miarę szybko, Żebym przed wyjazdem zlokalizował obiekt na planie..wszak ja z prowincji:grin:
-
Bobie, my już się wcześniej możemy spotkać :).... mimo że się na Ciebie obraziłam ;p
-
Halo, halo.... Warszawiacy.. co z Wami... dalej nie wybrano miejsca i godziny. Z tego co rozmawiałam z Bobem to on koło 18-19 będzie już wolny. Myślę, że będzie to dobra godzinka na spotkanie się. Pamiętajcie, że może być nas więcej niż zwykle... i małe stoliki czteroosobowe mogą nie być OK.... My ze swojej strony dostosujemy się do Waszych propozycji :) Wszak nie możemy ominąć spotkania z Bobem :))
Pozdrówki
KaHa i Pierek :)
-
A więc Babooszka ? Tam kiedyś mieliśmy dość duży stół do dyspozycji.
-
W Babooshce mogą przygotować bardzo duży stół, o ile ktoś go odpowiednio wcześniej zarezerwuje. W marcu ubiegłego roku byliśmy tam w dziesiątkę i był luzik (fotorelacja tutaj). Knajpka zasadniczo duża nie jest, wiec radziłbym się z rezerwacją pospieszyć :)
Jest jakiś problem ze stroną Babooshki, więc podstawowe wskazówki dla tych, którzy tam jeszcze nie byli, można znaleźć np. tutaj. Hero, zadzwoń może od razu i miejcie to z głowy :razz:
-
To na ile osób rezerwować ? Uzbiera się 10 czy mniej ?