Tak, to tam. Nikt nie chciał pokazać zdjęcia tego krzyża to kiedyś pojechałem, poszukałem i mam :)
Wersja do druku
Po tamtej rozmowie to i ja już mam :mrgreen:
Czy dobrze pamiętam, że na koniec zimowej wyprawy dwa lata temu, niemal zahaczyliśmy o to miejsce, ale coś nam spieszno było w doliny? ;-)
"Partyzant porzucił swoją zagadkę, więc chyba się nic nie stanie jak pojawi się następna"
Nie porzucił, tylko czekał aż przeczekał. Miejsce to Ustrzyki Górne, parking przed szlakiem na Caryńską. O autorze niestety dalej nic nie wiem.
Skoro jesteśmy przy krzyżach to może zaproponuję kolejną zagadkę w tym temacie , gdzie znajduje się taki oto krzyż z lampionami ?
No ładnie nikt nawet nie próbuje , to w takim razie mała podpowiedz , na tej samej górce stoją jeszcze inne krzyże a mianowicie trzy krzyże brzozowe , a przynajmniej kilka miesięcy temu stały .
To może kolejna podpowiedz , na pierwszym zdjęciu górka z krzyżami a po prawej stronie przełęcz z charakterystycznymi obiektami które w przybliżeniu na drugim zdjęciu (coś mi się przypomina że kolega Bazyl chadzał tamtędy) , trzecie zdjęcie to wioska u podnóża tej górki.
Miarki
Super, zgadza się , to Miarki u podnóża wioski z ciekawą historią czyli Olchowej :grin: !