Odp: Znasz Bieszczady? Detale
Cytat:
Zamieszczone przez
slawek71
Super, zgadza się , to Miarki u podnóża wioski z ciekawą historią czyli Olchowej :grin: !
Trochę mi się pokręciło , to Olchowa jest u podnóża Miarek a nie odwrotnie .
Cytat:
Zamieszczone przez
slawek71
To może kolejna podpowiedz , na pierwszym zdjęciu górka z krzyżami a po prawej stronie przełęcz z charakterystycznymi obiektami które w przybliżeniu na drugim zdjęciu (coś mi się przypomina że kolega Bazyl chadzał tamtędy) , trzecie zdjęcie to wioska u podnóża tej górki.
No tak, teraz to wszystko jasne :) Chadzał tamtędy, chadzał i nawet wczoraj się zawiesił nad poprzednimi zdjęciami, że gdzieś to widział na pewno, tylko gdzie? :)
2 załącznik(ów)
Takie łatwe pytanie: gdzie tak bezsensownie zeszpecono krajobraz (o uroku samego miejsca nie wspominając)?:
Załącznik 39751 Załącznik 39752
1 załącznik(ów)
Tak mi się wydaje że na coś takiego gapiłem się ze stokówki nad Przysłupem , wychodzi mi że to Mochnaczka , może ?
Cytat:
Zamieszczone przez
slawek71
Tak mi się wydaje że na coś takiego gapiłem się ze stokówki nad Przysłupem , wychodzi mi że to Mochnaczka , może ?
Dobrze obgapiłeś :) Urwisko Zonkla czy inaczej Jeleni Skok z platformą/wieżą widokową.
1 załącznik(ów)
Łatwa zagadka dla tych co mają globus Bieszczadów i cyrkiel. Gdzie je ono:
Załącznik 39801
I to jest szybka i właściwa odpowiedz.
Tamte okolice dziwne są - z przeł. Hyrcza na Korbanię w linii prostej jest ok. 1.5km, a szlakowskaz podaje 1.5h. Brakło mi cierpliwości, by sprawdzić czy szlak wyprowadzi na właściwe miejsce, skończyła się w połowie szlaku...
1 załącznik(ów)
Takie obiekty pojawiły się w Bieszczadach.
co to ? i gdzie ?
.
Załącznik 40083