Odp: Zgłaszanie propozycji lokalizacji VIII KIMB
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
Basiu ale mówisz o przekraczaniu granicy teraz po zmianie przepisów papierosowych?Obecnie w Krościenku praktycznie nie ma kolejki, ale trzeba poobserwować czy ten trend dłużej potrwa (oby)
Znalazłam taką-pierwsza lepsza więcej nie szukałam, tylko obawiam się, że czasowo się tego zrobić niestety nie da;-( :
No właśnie problem wg mnie polega na tym, że trudno przewidzieć jak to będzie na wiosnę i wobec tego już coś zaplanować.
Teraz po zmianie przepisów granicy jeszcze nie przekraczałam, ale staram się śledzić informacje na bieżąco.
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
Zapraszamy do zwiedzania miasta Lwowa. W programie wycieczki:
- Cmentarz Łyczakowski (groby M. Konopnickiej, S. Goszczyńskiego, G. Zapolskiej, A. Grottgera, Mauzoleum Baczyńskich, I. Franko, S. Kruszelnickiej);
- Cmentarz Orląt Lwowskich;
- zwiedzanie Starego Miasta (budowle obronne, cerkiew Wołoska, kościół OO. Dominikanów, apteka - muzeum, Katedra Łacińska, kaplica Boimów, Katedra Ormiańska, pomnik Adama Mickiewicza, Teatr Opery Lwowskiej);
- Katedra Św. Jury, Ossolineum, plac Smolki.
Cena 130,00 zł/os.
Cena zawiera: usługi pilota, usługi przewodnika lwowskiego, bielty wejściowe do zwiedzanych obiektów, obiad, transport, ubezpieczenie.
Wyjazd 5.30 z Ustrzyk Dolnych (z przystanku PKS w centrum miasta).
No właśnie - wyjazd 5.30, powrót pewnie na 22 - 23.
Fajna wycieczka jak się nie ma tego dnia więcej do zrobienia i można iść spać (w sumie przejazd tamtejszymi drogami jest dość męczący, również dla pasażera), ale nie sądzę aby to był dobry pomysł na dzień, kiedy jeszcze ma być spotkanie towarzyskie.
Pozdrowienia
Basia
Z Ukrainy rezygnuję, niestety. Brak paszportu. Ale pomysł popieram, bardzo dbbry. Tak jak ten z Krywe. Ja i tak trochę zostanę w Bieszczadzie z myślą o połazęgowaniu.
Co do przewodnika, to nie jestem pewien czy Basia ma rację. Już oprowadzałem wycieczkę po Toruniu, czego bym dziś nie zrobił(mówię o grupie pow.9 osób). Zbyt dużo ostatnio u nas o tym się mówiło, i o finansowych konsekwencjach przewodnikowej samowoli. No, ale na Krywem nie spodziewam się Straży Miejskiej.
piskal paszport się wyrabia w miesiąc, a KIMB jest w maju czyli za ile miesięcy?:mrgreen: już pal sześć ze Lwowem, ale sobie wyrób, bo się przydaje czasem
Byłam we Lwowie w maju 2007r. pięć dni - i to było za mało, a w jeden dzień to można się przejechać w jedną i drugą stronę.
Mniejcie Boga w sercu. 130 zł za wycieczkę do Lwowa, ktoś szaleju najdał się.
www.krainawilka.pl robi to w przyszłym roku w cenie; grupa zorganizowana powyźej 30 osób pomiędzy 80, a 90 zł, a grupa 40 osobowa 80 zł.
O czym mówimy? Był Pikuj, zrobił się Lwów.
wzięłam pierwszą lepszą z www-nie szukałam zbytnio-wrzuciłam w google i kliknęłam na to co na górze :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
O czym mówimy? Był Pikuj, zrobił się Lwów.
Pikuj był rzucony tak sobie jak Krywe-podobna baza noclegowa;-)
A Lwów super pomysł, ale dziewczyny mają rację , że zbyt męcząca wycieczka, choć ja na takową kiedyś pojadę, bo mi się spodobała
Taa bedzie wycieczka górska na Kopiec Uni:)
Lucyna-a spływ jakąś rzeką?nie wiem San chyba tam płynie gdzieś w okolicy KIMBu, to droga impreza?takim pontonem górską rzeką?
Po pierwsze SB obraził mnie. Nie rozmawiam z Wami.