Odp: Znasz Bieszczady? Detale
Cytat:
Zamieszczone przez
bieszczadzka kuna
A ja wiem ale nie mogę napisać bo by się nie liczyło, skoro Bazyl mnie tam niedawno zabrał.
Ej Kundzia. Ale Cię korci:smile:
Czyli są inne tablice?..... Oczywiście dopuszczam inne lokalizacje ale ten napis: Drogę budowała dolnośląska jednostka KBW-4, ale nie do końca odczytałem datę. W Czarnej jest chyba 1963 a tutaj jakby 1955... nie widzę dobrze, więc zawieszam mój głos...
Pamiętając rozmowy z moim oficerem mogę myśleć o innych lokalizacjach, gdzieś bliżej Jabłonek, ale to tylko wyczucie intuicyjne, nie pamiętam podawanych dat - 37 lat to szmat czasu. Bazyl zdradź to miejsce bo go nie znam.
Takich tablic i postumentów jest w Bieszczadach sporo. Przy głównych drogach i przy tych bocznych także - ale gdzie jest ta konkretna nie wiem.
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
Takich tablic i postumentów jest w Bieszczadach sporo. (...)
I trzeba je uwieczniać na zdjęciach bo jak widać ząb czasu powoli je zgryza.
Przy wspomnianej przez Piotra tablicy skręcamy w małą pętlę i popylamy aż do ... tej ze zdjęcia. Jak nikt sobie nie przypomni do wieczora to zdradzę jej usytuowanie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
...Przy wspomnianej przez Piotra tablicy skręcamy w małą pętlę i popylamy aż do ...
Polany, którą mijamy i tuż przed Wydrnem po prawej stronie drogi jest ta z mojego zdjęcia.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
I trzeba je uwieczniać na zdjęciach bo jak widać ząb czasu powoli je zgryza.
I to jest smutna rzeczywistość :-(. Jeszcze w czerwcu 2014 roku, wyglądała tak.
Załącznik 44428
Cytat:
Zamieszczone przez
zbyszek1509
I to jest smutna rzeczywistość :-(. Jeszcze w czerwcu 2014 roku, wyglądała tak.
Załącznik 44428
Raczej sama nie pękła. Chociaż...
Wydaje mi się że tablica Bazylowa i Zbyszka to są dwie różne tablice...
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Dlugi
Wydaje mi się że tablica Bazylowa i Zbyszka to są dwie różne tablice...
Myślę, że może to rozstrzygnąć tylko Bazyl. Moje zdjęcie było zrobione na trasie z Polany do Wydrnego. Przed tablicą, w odległości ok. 1:30 min. znajdował się taki domek lekko ukryty w krzakach.
Załącznik 44429