10 załącznik(ów)
Odp: A moze jakies aktualne fotki?
Piątek, 4.04.2014
Smerek-Fereczata-Okrąglik-Płasza-Dziurkowiec-Rabia Skała-Paportna-Jawornik-Smerek
Z ciekawszych rzeczy na trasie zaobserwowałem:
1. psią budę przed Płaszą (na zdjęciu)
2. duża ilość podwójnych słupków granicznych
3. duża ilość połamanych i leżących słupków granicznych, tak na poziomie ziemi (w miarę aktualnych, bo nie obłażących z farby)
4. Ciemiernik purpurowy - podobno dość rzadki (http://www.bdpn.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=950&Item id=176)
Pusto, z ssaków to tylko sarny i jeden lis.
"Psia buda" to źródełko z tego co pamiętam :mrgreen:.
Cytat:
Zamieszczone przez
uszatek_mis
Piątek, 4.04.2014
Smerek-Fereczata-Okrąglik-Płasza-Dziurkowiec-Rabia Skała-Paportna-Jawornik-Smerek
Czy zauważyłeś może na północnym szczycie Paportnej jakiś krzyż? Na mapach jest zaznaczony a ja go jakoś nie mogę sobie przypomnieć.
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Czy zauważyłeś może na północnym szczycie Paportnej jakiś krzyż? Na mapach jest zaznaczony a ja go jakoś nie mogę sobie przypomnieć.
Jest. A przynajmniej kiedyś był :wink: Trzeba zejść ze szlaku i wejść na sam szczyt, stoi (stał?) tam w gęstych krzakach niewielki krzyż, o ile mnie pamięć nie myli nie większy od człowieka.
Nie zauważyłem, ale zapewne dlatego że a) nie schodziłem ze szlaku, b) trochę się spieszyłem z zejściem, c) nie szukałem go - gdybym wiedział, to pewno poszukałbym.
Cytat:
Zamieszczone przez
wadera
"Psia buda" to źródełko z tego co pamiętam :mrgreen:.
Stoi po słowackiej stronie, a znaku źródła nie kojarzę.
Za to na pewno znak źródła jest dalej przy szlaku, i to nawet chyba dwukrotnie. Jeden, że w ogóle źródło, a drugi, inny, z podaniem odległości 50m. I ścieżka na słowacką stronę.
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
Jest. A przynajmniej kiedyś był :wink: Trzeba zejść ze szlaku i wejść na sam szczyt, stoi (stał?) tam w gęstych krzakach niewielki krzyż, o ile mnie pamięć nie myli nie większy od człowieka.
Jak zdjęcia nie zobaczę, to nie uwierzę! :) Jeden widział niedźwiedzia, inny rysia, są nawet tacy co widzieli UFO - a zdjęcia gdzie?
Cytat:
Zamieszczone przez
uszatek_mis
Stoi po słowackiej stronie, a znaku źródła nie kojarzę.
Za to na pewno znak źródła jest dalej przy szlaku, i to nawet chyba dwukrotnie. Jeden, że w ogóle źródło, a drugi, inny, z podaniem odległości 50m. I ścieżka na słowacką stronę.
Słowacy niektóre źródła obudowują tymi budkami i jeżeli są w miejscach widocznych ze szlaku, raczej nie paćkają drzew.
6 załącznik(ów)
A w ostatnią sobotę było tak:
W miejscu widokowym:
Załącznik 34177
W lesie:
Załącznik 34178
Nad potokiem:
Załącznik 34179 Załącznik 34180
Wyżej w lesie:
Załącznik 34181
W kolejnym jarze:
Załącznik 34182
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
A w ostatnią sobotę było tak
A możesz pochwalić się który to rejon zaszczyciłeś swoją obecnością?. Czy to jest Twoja słodka tajemnica?;)
Cytat:
Zamieszczone przez
zbyszek1509
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
A w ostatnią sobotę było tak
A możesz pochwalić się który to rejon zaszczyciłeś swoją obecnością?. Czy to jest Twoja słodka tajemnica?;)
Od Stuposian po UG z małym dzyndzlem na Muczne, Tarnawę i okolice :)