Odp: Głosowanie do dn. 15 lutego 2009 r. do godz. 20:00 - wybór miejsca VIII KIMB
Kopiuję mój post z innego wątku, bo byc może tam nie zaglądacie...
Byłem dzisiaj na małym spotkaniu bieszczadzkim w ... Z kilkoma czynnymi forowiczami /jak ja nie lubię tego słowa/zastanawialiśmy się nad jednym tematem. Wg stanu na dzien dzisiejszy /proszę mnie poprawić jeżeli się mylę/ na miejsce KIMBU głosowało 29 osób. Na Powsimordy niespełna połowa. Czyli nie jest istotne, co i kto na tym forum "wyprawia" tylko jest istotne, gdzie się napijemy i kto ile flaszek przytarga. Trochę mi smutno jest...
Pozdrawiam
Odp: Głosowanie do dn. 15 lutego 2009 r. do godz. 20:00 - wybór miejsca VIII KIMB
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
(...) na miejsce KIMBU głosowało 29 osób. Na Powsimordy niespełna połowa.
Szkoda, że te dwa głosowania odbywają się w tym samym czasie. Przykro mi, że nie śledziłem wątku o Powsimordach na tyle uważnie, aby móc wziąć udział w głosowaniu.
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Szkoda, że te dwa głosowania odbywają się w tym samym czasie. Przykro mi, że nie śledziłem wątku o Powsimordach na tyle uważnie, aby móc wziąć udział w głosowaniu.
A dogrywka,to pies?
Andrzeju! Trochę powagi. Proszę.
Dotychczas głosowało 29 osób.
W chwili obecnej rozkład głosów jest następujący (nazwy miejscowości w porządku alfabetycznym, a Państwa pseudonimy dokładnie wg pisowni logowania na Forum i kolejności oddawania głosów):
I. Krywe
www.krywe.webpark.pl
1) długi
2) Aleksandra
3) Stały Bywalec
4) lucyna
II. Muczne
www.muczne.org
1) bertrand236
2) Marcowy
3) Marcin Scelina
4) kobieta_bieszczadzka
5) krawc
III. Sękowiec
www.sekowiec.net
1) piskal
2) Misieg
3) Tarnina
4) manio
5) irek
6) vm2301
7) dorota z krakowa
8. Basia Z.
9) Derty
10) wojtek legionowo (wz. Gosiczek L-wo)
IV. Ustrzyki Górne
www.carynska.pl
1) zbyszekj
2) Hero
3) Recon1
4) iza
5) mAAtylda
6) andrzej627
7) orsini
8. Piotr
9) Wojtek1121
V. Wołosate
www.podtarnica.bieszczady.net.pl
1) Polej
PS 1
Przypominam, że aby nasze głosowanie rozstrzygnąć już w 1-szej turze, zwycięska lokalizacja powinna otrzymać ponad połowę liczby ważnie oddanych głosów. Do chwili obecnej głosowało 29 osób, zatem aktualnie (za kilka minut może się to zmienić) taka "większość bezwzględna" wynosi 15.
PS 2
Osoby, które tylko sporadycznie tu zaglądają, proszone są o przeczytanie 1-go postu (wprowadzającego) w tym wątku tematycznym. Jeśli spełniają kryteria "czynnego prawa wyborczego", to powinny zagłosować (a potem oczywiście przyjechać na VIII KIMB).
Cytat:
Zamieszczone przez
piskal
Sekowiec.Jest tu i dla Boga świecka i dla biesa ogarek:
-klimat,
-sala konferencyjna pod gwiazdami, a w razie niepogody namiot wojskowy, -dyskusje przy ognisku(nie ma jak ognisko-vide wątek Bertranda),
- możliwość przyniesienia własnych alkoh..wróć-napojów regeneracyjnych,
-możliwość negocjacji cen,
-wyżerkę można zrobić wspólną w domku, albo i kilka"wyżerków",
-dla Orsini domek ze świeżą pościelą i prysznicem,ale jest też, jeśli sobie ktoś życzy pole namiotowe,
-wycieczki co najmniej trzy:Otryt-Chata Socjologa,Dwernik Kamiń-Hylaty- Zatwarnica i, oczywiście, Krywe,
- przemiła szefowa i jej fraucymer(uwaga kawalerowie-fraucymer do wzięcia),
-łatwy dojazd zarówno samochdem jak i PKS-em, alibo i pieszo, np. z Polany albo z Wetliny,
-stada węży Esculapa, co prawda nie widziałem żadnego, ale możemy się zaczaić z dzidami i poczekać, broń Boże nie do polowania, wiem,że są pod ochroną.
Poza tym nieprawdą jest, że jak tam przyjeżdżamy, to w promieniu 20 km. brakuje piwa.Plotka zawsze z 10 km. zrobi 20.
Nieprawdaż Stały Bywalcze?
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
)
Wracamy do hotelu w Mucznem. Czy naprawdę chcecie obradować w hotelowej restauracji, nb. całkiem przyzwoitej ? Przecież w sobotni wieczór na pewno nie będziemy tam sami. Czy nam tam pozwolą wydzierać się i obradować w "podgrupach" ? Czy będziemy mogli słuchać gitarowych ballad Mania ? Czy nas stamtąd nie wygonią o północy, jeśli nie będziemy zamawiać coraz to nowych potraw i napitków ? Jesteście gotowi na większe wydatki ? Przecież do restauracji nie wniesiemy nic swojego, ani nalewki z Krakowa, ani piwa z Sopotu, ani flaszki zakupionej w delikatesach w Lutowiskach.
Doświadczenia poprzednich KIMB-ów, a zwłaszcza ostatniego, wykazują, że ich uczestnicy to ludzie raczej oszczędni (eufemizm).
A teraz do urn Rodacy!
Piskal - jesteś świetnym mecenasem Sękowca. Jeśli ta lokalizacja wygra, to chyba będziesz miał u Basi abonament na jej fraucymer (przez cały czas trwania KIMB). Jak byś nie wyrabiał, to możesz jeden kuponik odstąpić.
Przyjrzyjmy się teraz pozostałym wnioskodawcom.
Długi - zgłosił Krywe i zamilkł. W zasadzie to ja bardziej niż On reklamowałem Tosię i jej agrogospodarstwo. Złożyłem równiez potężną propozycję sponsorsko - korupcyjną (cały czas aktualną - jeśli zwycięży Krywe).
Matylda - zgłosiła Muczne, pobyła tam trochę i wyjechała do Ustrzyk Grn.
Tarnina - zgłosiła Wołosate i pojechała na spotkanie z Piskalem.
Iza - zgłosiła Ustrzyki Grn. i po pewnych perturbacjach nawet tam dotarła. Ale teraz siedzi sobie cichutko i nawet nie zająknie się w sprawie namówienia innych do głosowania na tę lokalizację. To już Andrzej 627 więcej za sprawą Ustrzyk Grn. agitował i gardłował. A szkoda, Izo, bo Ustrzyki Grn. są już na 2-gim miejscu, tuż - tuż za Sękowcem. Jest jeszcze nadzieja, że Pastor obudzi się ze snu zimowego.
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Matylda - zgłosiła Muczne, pobyła tam trochę i wyjechała do Ustrzyk Grn.
No właśnie, poszedłem Mucznego tylko dla Matyldy. Na dzisiaj jesteśmy razem w Ustrzykach.
I lepiej w nich zostańcie, bo jak mnie w jajo robicie to normalnie na Krywe zagłosuję :lol::lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
I lepiej w nich zostańcie, bo jak mnie w jajo robicie to normalnie na Krywe zagłosuję :lol::lol:
Orsini, nic się nie martw, zostanę z Tobą w Ustrzykach.