Oczywiście.:-D
Wersja do druku
http://img225.imageshack.us/img225/2475/otrytze1.png
gdzie to???
text byl o Otrycie, ale dokladnie gdzie to bo ja bym chciala tam trafic
dzieki
Wybierz sie na Otryt drogą od Olchowca (jesli nie chcesz błądzić) albo od wypału za Rajskiem. zdjęcie zrobione jest z okolic tej skałki której fotke zaraz wkleję. Przy okazji udaj sie na skałę Dobosza całkiem niedaleko i całkiem ciekawie po dość solidnej wycince. Jak pójdziesz dalej grzbietem to znajdziesz swoje poszukiwane ujęcie - ja daję bliższe
Onegdaj jak bawiłem sie w geocachy założyłem w pobliżu skrzynke. Współrzędne mogą ci sie przydać.
http://www.opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=200
Super Dzieki!!!!!!!!!!!!
i obawiam sie, ze jak ja tam dojade to drzewa beda wygladaly dokladnie tak samo, ale i tak sliczne fotki
A gdzie mozna takie coś zobaczyć?
Czyzby bylo za trudne? :)
Male ulatwienie: San jest całkiem blisko. :)
Za trudne?
Znalazłem to na meisjcu dawncyh zabudowań wsi.
Obok były jeszcze resztki starego łóżeczka dla dzieci.
Dodatkowa podpowiedź: żeby dojśc do tego czajnika trzeba przejś wsześniej obok tych słupków. Zwróćcie uwagę na słupek w głębi, między drzewami.
No dobrze. Skoro brak odpowiedzi wypada podać tą poprawną.
Powyższe 2 zdjecia (to z czajnikiem i to ze słupami granicznymi) zostało zrobine w Siankach.
Czajnik, piecyk oraz łóżeczko dziecięce (i pewnie wiele innych rzeczy) mozna znaleźć idąc od grobów hrabiostwa Stroińskich na punkt widokowy w pobliżu źródeł Sanu. Idzie sie przez miejsca gdzie stały kiedys domy, co widac po resztkach sadów.
Pozdrawiam
Gdzie to?
Marcin !
Wygląda na to że klub Hubertusa jest mało aktywny i nie rozbije zagadki.
Niestety (albo stety) będziesz musiał podać rozwiązanie.
p.s. przypomnę że max w ciągu 3 dni - jeśli nie ma rozwiązania - podajemy je.
..nie wiem gdzie to ale według mnie przepięknie psuje krajobraz...
No dobra.. To kapliczka w Bezmiechowej Górnej między szybowiskiem (miejscem po dworze Czerkawskiej), a wypałem. Jak widać na załączonym obrazku - całkiem nowa.
tera
Jak nazywa się wioska, w której są wszystkie te cuda?:
Tą chatę już widziałem.
ale gdzie ?
przecież nie Caryńskie ?
Ta wioska Zawój się nazywa.
Pozdrawiam
Tak - to Zawój... :) Szybka reakcja
Pozdrawiam
Jedno z moich ulubionych miejsc...
Może z tym pójdzie równie szybko ??
Wylot z Polańczyka na Wołkowyję po lewej stronie drogi.
Pozdrawiam
P.S. To mój post nr 2000
OK - trafiony. Trudno to zauważyć jadąc samochodem, ale są tacy którym nic nie umknie.
Audiotele
Gdzie znajduje się ten nagrobek:
a.) Dźwiniacz Górny
b.) Solinka
c.) Habkowce
d.) Jawornik
e.) Balnica
f.) Smerek
g.) Brzegi Górne
h.) Buk
i.) Cisowiec
J.) Łuh
k.) Michniowiec
l.) Zubeńsko
Nagroda główna: satysfakcja
Odp.: g.) Brzegi Górne
dziwne co? Cmentarz znany z dzieł Hrycia Buchwaka zawiera taki nagrobek... Raczej nie jest w jego stylu. Ostatnio BdPN i Leśnictwa zaczęły trochę wykaszać cmentarze i pojawiły się mi. takie perełki - latem niewidoczne.
Dzie to jest, dlaczego tam?
Rabe?
Długi
Tam jakieś ćwiczenia bywały?
Zginął tam przecież jakiś komandos.
Tak jest... Poszperałem sobie po tych barakach bo pootwierane były... Ciekawe czy dalej pod MSWIA to należy? Kiedyś była to filia zakładu karnego, później Podhalańczycy się tu szkolili a teraz hula wiatr.
1. Tarcze strzelnicze i blaszane ludziki do strzelania
2. Barak wieczorową porą
3. Dyliżans
ech...zgłosiłbym sie znów na ochotnika gdyby dali mnie na JW nr jakistam na Rabem...
A nie czopek na wodnym kranie?
Tak... jest to jeden z odwiertów wody mineralnej w gminie Baligród. Gdzie to jest (miejscowość), co jest w tle?
Odpowiedź nie jest oczywista, powiem tylko że ten odwiert nie jest zaznaczony na żadnej mapie, nawet u Krukara.
Może to odwiert Łubne 1 "Pod Ciśnicką" ?
Możesz Browarze swoją lokalizację sprecyzować?
Z góry dziękuję:)
Pozdrawiam:)
Między Bystrem i Kołonicami oraz między g. Jawor a Patryją,za Krzywym Mostem(wjazd jest przed) jest po lewej stronie łomik,to miejsce się u Krukara nazywa Pod Ciśnicką.
Tak jest... Ta skarpa w tle to pozostałość dawnego kamieniołomu. W okolicy są jeszcze dwa takie zielone słupki (nie mam tu na myśli Huberta i Danusi). Może wie ktoś gdzie te słupki się znajdują? Podejrzewam że są usytuowane gdzieś niedaleko...
1....
2. Widok ze skarpy Ciśnickiej: droga do Łubnego i cmentarz, zbocza Patryji, i polana na której podejrzewam że są poukrywane te źrudełka.
tu http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...ZADY/329793200 jest mowa o trzech źródłach w Łubnym
Cytat:
w Łubem są aż trzy ujęcia, a prawie nie ma tam żadnej informacji.
Co do tego odwiertu to jest on z 1965r i ma 70,3m głębokości.
Te dwa najbliższe odwierty o których wspomniałeś są ok 700 m na północ,w kierunku Bystrego.Są to: Bystre 1,badawczy o gł 95m oraz Bystre 1,hydrogeologiczny o gł 80m.
Skąd masz te dane?
Chodzi ci pewno o:
1,2,3. Danusię
i
4,5. Huberta
To jest Bystre... Mi chodzi o te z napisem Łubne.
Marcinie,jak się nazywają te źródła(Danusia,Hubert itp) to mimo że byłem kiedyś przy nich, nie pamiętam.Oficjalne nazwy (łubne1 itd) i parametry odwiertów wziąłem z Centralnej Bazy Danych Geologicznych.W tej bazie w Łubnem jest tylko jeden odwiert.