Odp: Znasz Bieszczady? Detale
Na drogowskazie napisane jest "Noclegi" i podany niżej jest kontakt. Wyszukałem zatem noclegi w Bieszczadach z takim numerem telefonu. Zgłosiła się Śmiglówka w Wetlinie. Co więcej, na swojej stronie mają fotkę tej kapliczki tylko z innej perspektywy.
1 załącznik(ów)
Może ktoś pamięta gdzie w Bieszczadach można spotkać taki nietypowy drogowskaz ?
...
Załącznik 48697
.
i dlaczego Siedlce , a nie Babadag ?
Nie wiem , więc pytam.
Ten znak mógł być umieszczony w Smereku przy stanicy harcerskiej chorągwi siedleckiej.
Numery dróg pokazują trasę, którą należałoby pokonać do Siedlec. A to tylko 423 km.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr Niedziela
Chyba w Cisnej
Tak, to Cisna .
Znak przymocowany jest do prywatnego budynku tuż przed centralnym rondem.
Ponoć wiąże się z nim romantyczna historia o pewnym panu z Siedlec zakochanym w mieszkance Cisnej.
... ale czy to prawda ?
A ja dopiero Bieszczady poznaję. ;) W ogóle to witam wszystkich ;) jestem tutaj nowa
:)
do zobaczenia na szlaku :roll: :)
Jednym z takich pięknych atrakcji jest Tarnica ;) Dla mnie Bieszczady są takie tajemnicze.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Grzegorz881
Jednym z takich pięknych atrakcji jest Tarnica ;) Dla mnie Bieszczady są takie tajemnicze.
Drogi Grzegorzu z numerkami, jest mi miło że jeszcze ktoś zagląda na to forum.
Proszę Cię abyś zwrócił uwagę że jest to wątek zadawania zagadek dotyczących "detali bieszczadzkich"
Zwróć uwagę że oprócz zachwycania się pięknymi widokami górskimi szukamy też szczegółów tej ziemi i ludzi tu żyjących obecnie
Zachęcam do zapoznania się z wcześniejszymi wpisami gdzie znajdziesz nieprzebrane tematów do odkrywania w Bieszczadach.
Aby podać kontynuację wątku zadaję zgadywajkę ...gdzie taki pojazd dyżuruje przy pętli bieszczadzkiej ...?
Załącznik 48719
Ta wieś nazywa się Polana