Kormorany obserwowane w ubiegłym tygodniu w okolicach Krosna. Byłem w lekkim szoku, klucz liczył ok 80 osobników. pzd. Kamil
Wersja do druku
Kormorany obserwowane w ubiegłym tygodniu w okolicach Krosna. Byłem w lekkim szoku, klucz liczył ok 80 osobników. pzd. Kamil
Czyli WIOSNA! Kormorany wracają z zimowisk luty-marzec !
Witaj, obawiam się że te osobniki zimują w okolicach Krosna, obserwuje od kilku lat zimujące pojedyncze osobniki w Krakowie, ale na Podkarpaciu po raz pierwszy spotkałem się zimą z taką ilością tego ptactwa.
A takie wróbelki elemelki harcują w żywopłocie koło mojego bloku:)
Koło mojego też radośnie ćwierkają. Patrząc na to zdjęcie myślałem, że przywędrowałaś do pyrlandii, zreszto zapraszam.
Dziś zauważyłem że te dwa dni pogody wiosennej jeśli chodzi o temperaturę pobudziły ptaki zaczęły spiewać jak wiosną zaczeły latać z drzewa na drzewo dosłownie się obudziły -cudowne widoki i słuchy szkoda ze jeszcze zima nastanie gdy wiodac jak ptaszki już jej mają dosyć
Podglądając bieszczadzkie ptaszyny, bądźcie ostrożni :wink: - http://www.foto-ptaki.pl/index.php?o...281&Itemid=121
Witam
dzisiaj od godziny 7 rano do około 14 nad Baligrodem krążyło stadko jemiołuszek. Widok niesamowity, dały się podejść na odległość 10m. Można było dokonać ciekawych obserwacji społecznych. Oto one.
Załącznik 22561Załącznik 22562Załącznik 22563
Fajnie że wrzuciłeś te zdjątka. Dzięki