10 załącznik(ów)
Odp: A moze jakies aktualne fotki?
Donie, nie miałem czasu na dostęp do zdjęć z wycieczki. Mgliście mocno było prawie do południa - jak dla mnie akurat do początku spadania z granicznego do Runiny. Swoją drogą - jakoś na myśl mi nie przychodzi podobny przypadek, abym się pocił schodząc w dół. Odpoczynki trzeba było robić podobnie jak przy wychodzeniu a aby uspokoić drżące mięśnie nóg najlepiej było zrobić parę kroków pod górę. Chyba jednak wchodzenie było by lżejsze? ;)
Opowieści Twoje (jak Wam się udało wbrew zakazom przejść z Novej Sedlicy do Runiny? ;) ) jak i Zbyszka zachęciły mnie do tego spaceru, przy okazji odwiedziłem cmentarze z WW w Runinie jak i wreszcie kwaterę wojenną na cmentarzu grzebalnym w Ruskim. Dziwiła tylko w Ruskim ta pustka w tak piękną pogodę...
Przy okazji-ten drewniany krzyż w Ruskiem stał przy chacie - http://www.ruske.sk/pv/data1/images/...26_08_1986.jpg
Na ostatnim zdjęciu - towarzysz. Też pozwoliłem sobie lekko nagiąć przepisy NPP - jakoś nie polubił się z kagańcem ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Dlugi
Donie, nie miałem czasu na dostęp do zdjęć z wycieczki. Mgliście mocno było prawie do południa - jak dla mnie akurat do początku spadania z granicznego do Runiny. Swoją drogą - jakoś na myśl mi nie przychodzi podobny przypadek, abym się pocił schodząc w dół. Odpoczynki trzeba było robić podobnie jak przy wychodzeniu a aby uspokoić drżące mięśnie nóg najlepiej było zrobić parę kroków pod górę. Chyba jednak wchodzenie było by lżejsze? ;)
Opowieści Twoje (jak Wam się udało wbrew zakazom przejść z Novej Sedlicy do Runiny? ;) ) jak i Zbyszka zachęciły mnie do tego spaceru, przy okazji odwiedziłem cmentarze z WW w Runinie jak i wreszcie kwaterę wojenną na cmentarzu grzebalnym w Ruskim. Dziwiła tylko w Ruskim ta pustka w tak piękną pogodę...
Przy okazji-ten drewniany krzyż w Ruskiem stał przy chacie -
http://www.ruske.sk/pv/data1/images/...26_08_1986.jpg
Na ostatnim zdjęciu - towarzysz. Też pozwoliłem sobie lekko nagiąć przepisy NPP - jakoś nie polubił się z kagańcem ;)
... a kto lubi kaganiec?
Ciekawa historia z tym krzyżem , zdjęcie pewnie pochodzi z okresu rozbierania zabudowy wioski czyli lata osiemdziesiąte ? Być może obecnie krzyż stoi prawie w tym samym miejscu albo w pobliżu pierwotnego miejsca a dom to już przeszłość. Co do tego "bezruchu" to faktycznie Runina jakaś taka senna , zero ludzi i cisza a w Ruskiem spotkałem dwie osoby jadące samochodem i tyle (czerwcowa niedziela), może na Twojego towarzysza chociaż ktoś zareagował jakimś cichym chałknięciem;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Dlugi
(...). Odpoczynki trzeba było robić podobnie jak przy wychodzeniu a aby uspokoić drżące mięśnie nóg najlepiej było zrobić parę kroków pod górę. Chyba jednak wchodzenie było by lżejsze? ;)
(...)
Przyznasz , że tereny piękne, mimo, że wymagają sporo wysiłku aby tam dotrzeć.
A może tak właśnie powinno być ?
Cytat:
Zamieszczone przez
przemolla
... a kto lubi kaganiec?
No, ciężko znosić jakiekolwiek pęta :-) Ale dla mnie dziwne jest to, że w tym parku zezwala się na wprowadzanie psów, co już jest niedopuszczalne w sąsiednim BdPN (sporo hejtu ostatnio przeczytałem na onecie, jak ktoś w komentarzach do artykułu o schodach napisał, że dostał mandat za psa w parku).
Cytat:
Zamieszczone przez
slawek71
Ciekawa historia z tym krzyżem , zdjęcie pewnie pochodzi z okresu rozbierania zabudowy wioski czyli lata osiemdziesiąte ? Być może obecnie krzyż stoi prawie w tym samym miejscu albo w pobliżu pierwotnego miejsca a dom to już przeszłość. Co do tego "bezruchu" to faktycznie Runina jakaś taka senna , zero ludzi i cisza a w Ruskiem spotkałem dwie osoby jadące samochodem i tyle (czerwcowa niedziela), może na Twojego towarzysza chociaż ktoś zareagował jakimś cichym chałknięciem;)
Tak, zdjęcia z 1986r - http://www.ruske.sk/pv/ruske_1986_pv.htm
Więcej zdjęć http://www.ruske.sk/obsah/obsah.php?lng=sk - piszą tam również o monastyrze, ze zdjęć wynika, że chodzą na to miejsce czyli regulamin parku nie jest bezwzględnie przestrzegany... ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Przyznasz , że tereny piękne, mimo, że wymagają sporo wysiłku aby tam dotrzeć.
A może tak właśnie powinno być ?
I może to sprawiło, że w sumie podczas całej wycieczki na trasie widziałem 5-cioro ludzi :-)
8 załącznik(ów)
Z sobotniego (19.09) spacerku: przełęcz Wyżnianska-połonina Caryńska-U.Górne-Rawki.
Jesień nadciąga, i coś czuję, że będzie kolorowo szybciej niż nam się wydaje.
A to ostatnie to Solina rzecz jasna. Dokładnie mural na zaporze, zdjęcie z drogi na Łobozew (jakieś 1,5-2km).
4 załącznik(ów)
Robert
Duszatyńskie mają w sobie to coś są piękne i magiczne bez względu na porę roku. I żałuję że mnie tam nie ma.
Żałujcie z żonką! A ja myślałem, że nikt nie rozpozna :-)
Nasza szóstka i dodatkowo 6 osób na szlaku. Na górze tylko my, cisza i woda. Zimno było...
Pozdrawiam
7 załącznik(ów)