Nabyłam dziś ksiażkę"Pieśni i pejzaże"-wiersze o Poznaniu i Wielkopolsce.Wyd.z 1981 roku.Wśród autorów między innymi Mickiewicz ,Słowacki,Sztaudynger,Iłłakowiczówna.Całość przetykana grafikami przedstawiajającymi,godne uwagi,budowle Poznania!Znacie?
Wersja do druku
Nabyłam dziś ksiażkę"Pieśni i pejzaże"-wiersze o Poznaniu i Wielkopolsce.Wyd.z 1981 roku.Wśród autorów między innymi Mickiewicz ,Słowacki,Sztaudynger,Iłłakowiczówna.Całość przetykana grafikami przedstawiajającymi,godne uwagi,budowle Poznania!Znacie?
Planowałem dzisiaj wypad na Dziwiczą Górę ale nie wiem dlaczego koła mojego wehikułu zaprowadziły mnie nad Wartę w okolicach Starczanowa. Nie wiem czy wszyscy pyrlandczycy gdzieś wyjechali bo na trasie nie spotkaliśmy nikogo. W ciszy i spokoju zrobiliśmy sobie z lepszą połową kilkugodzinny spacer. Trzeba trenować przed październikowym wypadem w Bieszczady. I kilka fotek z dzisiejszej wycieczki.
Ile to ładnych miejsc można "pod nosem" znaleźć, co? Tę Twoją Pyrlandię to znam z okien auta lub pociągu, zawsze jakoś jeno tranzytem...trza by się kiedy zatrzymać na chwilę...
Pozdrawiam:)
Zapraszamy, zapraszamy, bo z okin bany lub auta to ona płaska i nudna jak jasna ch... nabiera kolorów i klimatu jak się zboczy z głównych traktów.
14.09.2009 r. na dziedzińcu masztalarni przy CK Zamek odbędzie sie koncert "Wolnej Grupy Bukowina". Bilety w cenie 30 zł. do nabycia w kawiarni "Pod Pretekstem".
Pogoda w pyrlandii cudna. Korzystając z chwili wolnego wybrałem się szukać śladów jesieni. W lesie dominuje jeszcze zieleń ale zdecydowanie pachnie jesienią. A że jesień się zaczyna widać to na polach. I kilka ilustracji z wycieczki
"Grzybna górka" niezwykłej urody!
Zdjęcie 5 to pierwyj sort
Ostatnimi czasy tak bywa, że sporo czasu spędzam poza domem, niekończące się wyjazdy służbowe itd. W niedzielę udało się trochę pochaszczować w najbliższej okolicy. Po ostatnich przymrozkach opadające masowo liście utworzyły na ziemi gruby kobierzec. Bobry szaleją na brzegu. Natura szykuje się do zimy, szkoda, że słońca tak mało.