Odp: Nowe przejścia graniczne z Ukrainą w budowie
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
[...]
czemu to od razu nazywac katowaniem? ile ciekawych miejsc mozna odwiedzic, wpasc na nie przypadkiem na drodze warszawa-szczecin, szczecin -bieszczady!! to moze byc wspaniala podroz!!
to chyba odwieczny problem wedrowki , czy liczy sie cel czy droga... :-)
Dobrze to ujął Browar... Zazdroszczę ci, Bubo, że możesz pozwolić sobie na "dookolne wędrówki". To fajna sprawa, a wiem, gdyż przez ponad pół roku tak wędrowałem! Ale gdy "przystankiem", jak to nazwał Browar, są akurat Bieszczady (ale niekoniecznie Szczecin), to wolę szybko, bez problemów w nich się znaleźć, by móc sobie po nich powędrować! Czy to tak trudno zrozumieć? Ja, w przeciwieństwie do Ciebie, chcę jak najszybciej (nie mam tyle czasu co ty) znaleźć się na starcie do "zasadniczej" wędrówki i przygody, a każdą zwłokę traktuję jako zbędną przeszkodę! Tacy (chyba większość na tym forum) też są! Jeżeli chcesz, masz tyyyyle czasu, ochoty i czegoś tam jeszcze wędruj sobie jak uważasz. Nie wszyscy są takimi szczęśliwcami jak ty! Mnie udało się to tylko w 2007 r. Mam nadzieję, że niedługo może się to powtórzy (wędrówka wokół granic II Rzeczpospolitej) ...
A cel też jest ważny... niebo i raj! :idea: :-D A dobrze wybrana droga jest jedynie środkiem prowadzącym do nich! Krysia z pewnością to potwierdzi... :-D
Cytat:
Zamieszczone przez
WojtekR
Mam nadzieję, że niedługo może się to powtórzy (wędrówka wokół granic II Rzeczpospolitej) ...
Super pomysł, takiej drogi to na prawdę pozazdrościć !
Z całego serca życzę realizacji.
B.
Cytat:
Zamieszczone przez
WojtekR
Mam nadzieję, że niedługo może się to powtórzy (wędrówka wokół granic II Rzeczpospolitej) ...
fajnie!!! :) piekny plan! bede śledzic postepy wedrowki z rownym zaangazowaniem jak tej poprzedniej! :-)
Już dziękuję za wsparcie, ale to jeszcze potrwa i mam nadzieję, że się uda, choć (właśnie, te cholerne granice UA z Białorusią i Białurusi z Litwą:evil:), spędzają sen z oczu... Pożywiom-posmotrim, jak mawiają starożytni rosjanini...
Póki co zawieszono tzw. przemytniczka, czyli kursy pociągów do Chyrowa
Wydaje się, że nie zawieszono tylko zlikwidowano to połączenie.
Cytat:
Zamieszczone przez
WojtekR
Już dziękuję za wsparcie, ale to jeszcze potrwa i mam nadzieję, że się uda, choć (właśnie, te cholerne granice UA z Białorusią i Białurusi z Litwą:evil:), spędzają sen z oczu... Pożywiom-posmotrim, jak mawiają starożytni rosjanini...
W każdym razie, ponieważ mieszkam około 1,5 km od dawnej granicy II Rzeczypospolitej (Chorzów-Bytom) to już zapraszam do siebie.
Bo myślę, że chcesz obejść całe granice a nie tylko te wschodnie.
Pozdrowienia
Basia
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
W każdym razie, ponieważ mieszkam około 1,5 km od dawnej granicy II Rzeczypospolitej (Chorzów-Bytom) to już zapraszam do siebie.
Bo myślę, że chcesz obejść całe granice a nie tylko te wschodnie.
Pozdrowienia
Basia
Super! Wielkie dzięki! :-D Oczywiście chodzi o całość granic II RP. Pracuję nad tym, ale to jeszcze potrwa. Oby się udało, (odpukuję! ;))...
Również pozdrowaśki
Wojtek