10 załącznik(ów)
Odp: [Toruń] Spotkania bieszczadzkie
Ech, lubię te nasze spotkania, bo to człowiek i się napije, i naje. Mam nadzieję, że przynoszenie ciasta na spotkania będzie już tradycją. Tak, to aluzja. Było pyszne Kasiu. A wesoło wczoraj było po pachy.
Postanowiono co następuje:
Wkrótce ruszamy w trasę ku ogrzaniu ochłodzonych ciężką zimą serc i dusz. Na początek dwie niezbyt forsowne trasy. Papowo Biskupie- Chełmża. Tam piękne ruiny XIV-wiecznego zamku a w Chełmży katedra i jezioro. Później Bierzgłowo- Zamek Bierzgłowski- Barbarka- Toruń. W Bierzgłowie ciekawy kościół, również XIV wiek, ciekawy, bo bez prezbiterium, ołtarz w nawie głównej, tam też XIX drewniany wiatrak, obecnie w stanie ruiny, krzyżacki zamek w Zamku Bierzgłowskim, obecnie własność diecezji toruńskiej, może uda się załatwić zwiedzanie. Barbarka, to miejsce straceń ludności w czasie II wojny światowej, pomnik i śliczna malutka kapliczka.
A w Toruniu, to chyba nie ma czego zwiedzać:wink:
A w dalszej perspektywie Puszcza Bydgoska i szlak toruńskich fortyfikacji.
Już nie mogę doczekać się tych naszych rajdów, wtedy napisze więcej.
Jeśli nie znudziły wam się piękne twarze pań i wredne gęby panów, to poniżej fotoreportaż.
haha świetne zdjęcia (pojony dziadzia w trakcie występu artystycznego i Kaśka z tym butem w kadrze zaczepno-obronnym ;]), całej atmosfery nie oddadzą, ale co to było za spotkanie ;]
piskal takie przybliżone ilości km podanych tras może?
słuchajcie no.. ja nabrałam na ten wyjazd ochoty, chociaż weekendowy... z szefciem już wiem ze się jakoś załatwi... czy wszyscy jadą na całe dwa tygodnie, czy moze ktos własnie planuje kilka dni tylko to z checia bym pomyslala nad zorganizowaniem "dojazdu" na te kilka dni właśnie. bo jak nie pojadę to słyszałam że wyrzuceniem to grozi.... ;/
wogole jak wygląda całość terminu zaczyna się od 9/10 maja a kończy na...? chciałabym sprawdzić jak mi tam też w między czasie zajęcia wypadają.
ile może kosztować bilet PKP?
1. Papowo Biskupie- Chełmża 11 km., Bierzgłowo- Toruń ok. 15., ale brzegiem terasy bydgosko-toruńskiej, czyli będzie można poczuć się prawie jak w górach.
2. Jedziemy w nocy z 9/10 maja, wracamy 22 maja. KIMB 14-16 maja.
3. Jak się zdecydujesz jechać, to coś się wymyśli, chyba żebyś jechała później. Na pociąg nie masz co liczyć, będziesz jechała dobę, przez Katowice albo zgoła Szczecin. Z Warszawy Zachodniej o godz. 11 jest autobus do Ustrzyk Dolnych, tam już byśmy Cię odebrali. No i można też zaglądać tutaj: http://forum.bieszczady.info.pl/show...9142#post99142
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Ech, lubię te nasze spotkania, bo to człowiek i się napije, i naje. Mam nadzieję, że przynoszenie ciasta na spotkania będzie już tradycją. Tak, to aluzja. Było pyszne Kasiu. A wesoło wczoraj było po pachy..
Achhh super było,ja już nie mogę się doczekać kolejnego spotkania,bo takiej szalonej ekipy jak my to nigdzie nie ma:wink:(wiemy o czym mowa:) A co do aluzji Piskalku to postaram się żeby coś pysznego stało się tradycją,o ile czas mi na to pozwoli. A no i cieszę się że wszystkim smakowało...baaa dzięki czossi :) za to ze też zjadłeś pomimo że nie lubisz wiórek:) aaaa i mam nową ksywkę (naczelny śmieszek) bardzo mnie się to podoba....ochhh jak ja uwielbiam przebywać w tym składzie:) Tylko zaczynam się bać dziadzi i Tarnicy:)
Ps.Dzięki Piskal za okrągłe serca w czekoladzie:):)oczywiście w imieniu wszystkich kobiet które były na spotkaniu!!!!
Wiesz Wiola. To forum składa się nie tylko z tego jednego wątku. Spotkanie za tydzień. Musimy umówić pieszą wycieczkę, może na następną sobotę, 27 marca?
No sobota by mi bardziej pasowała niż niedziela,a co do spotkania to oczywiście nie mogę się już doczekać spotkania z moimi 'pierniczkami':):) Nie omijając nikogo...hihi
ale mnie ten wątek najbardziej interesuje bo ... ludzie, no bo ludzie ;]
no a ja w takim razie w maju, ale nie w ten weekend co jedziecie, jade... chcecie zgadywać gdzie? :PPP
ja w okolicach 27 marca też nie mam zajęć wiec mogłabym pójśc na wedrówkę, chyba ze mi coś wypadnie... ale to bede informowała na bieżąco
a jutro ide.. na taniec brzucha... chcecie wystep artystyczny następnym razem? juz trochę praktyki mam za sobą ;]
Cytat:
Zamieszczone przez
Fioletowa Woda
ale mnie ten wątek najbardziej interesuje bo ... ludzie, no bo ludzie ;]
no a ja w takim razie w maju, ale nie w ten weekend co jedziecie, jade... chcecie zgadywać gdzie? :PPP
ja w okolicach 27 marca też nie mam zajęć wiec mogłabym pójśc na wedrówkę, chyba ze mi coś wypadnie... ale to bede informowała na bieżąco
a jutro ide.. na taniec brzucha... chcecie wystep artystyczny następnym razem? juz trochę praktyki mam za sobą ;]
Totalnie zakręcona wypowiedz:) eheheh :grin:
Ja chce wiedzieć gdzie Ty jedziesz,jak my jedziemy w maju???
A z tym tańcem brzucha fajny pomysł:) Ty na spotkaniu będziesz kręcić brzuchem,ja tyłkiem,a Julka górną częścią ciała:):) Czyli bierzemy Cię Wiola do zespołu:wink: Jeszcze ARmie trza wyszkolić :-D
A następne spotkanie to kiedy robicie? Może wprosiłbym się? Bo ja co prawda ze zrzutu ale aktualnie kujawiak.
Pozdrawiam