3 załącznik(ów)
Odp: Świdowca płajami z inwalidami
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtek Pysz
Przy okazji: łańcuchowa piła motorowa jest chyba bardziej bezpieczna od elektrycznej, bo głośno huczy, przez co wzbudza respekt i wymusza ostrożność.
OOOO .... o tym nie pomyślałem i jeszcze nie ćwiczyłem - muszę sprawdzić tej jesieni bo sezon grzewczo - kominkowy się zbliża.
- - - Updated - - -
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Typowy turnus kuracjuszy
.... trzeci dzień opowieści mija , a GÓRA mówi - ja wciąż niczyja ..:twisted:
Don Henrico - przecież w poprzednim dniu opowiadanka myśmy GÓRE już zdobyli - czyli nie NICZYJA tylko NASZA :razz:
Dowód:
Załącznik 46734
Radość Zdobywców
Załącznik 46735
A potem jeszcze prawie zdobyliśmy drugą - Małą Bliźnicę - prawie -bo strawersowaliśmy - bo szczyt wyglądał na bardzo wymagający,
a my mieliśmy zaplanowane wieczorne ćwiczenia rehabilitacyjne i się spieszyliśmy
Załącznik 46736
Szczyt Małej Bliźnicy.
Na tym zakręcie troszkę żeśmy się łamali, ale perspektywa wieczornej rehabilitacji była silniejsza i poszliśmy w prawo ....
Cytat:
Zamieszczone przez
komisaRz von Ryba
znaczy ja też odebrałem telefon z nieznanego numeru, dzwoniący nie brali pod uwagę różnicy czasu i pod koniec pytali czy płacę za rozmowę :-P
legenda mówi że po pijaku dzwoni się do swoich byłych :shock: może dzwonili w czasie zabiegów?
czekam jakie dalsze przygody na turnusie
no i czy się kuracjuszom polepszyło?
O kurcze to już nie są żarty !!.
Jak przyjdą rachunki do Kolegów to się do mnie przez rok odzywać nie będą.
A Pani z sieci KIIVSTAR jak mi sprzedawała, mówiła że za te 120 Hrywien
mogę dzwonić za darmo do Kolegów w Polsce nawet 2 godziny
(i w trakcie ćwiczeń sobie to przypomnialem i chciałem się podzielić naszą radością z ćwiczeń i z gór)
No ja mogłem za darmo - ale koledzy ???
Proszę o informacje czy coś tam dopisali do rachunków ..... (to i tak nie zapłacę:razz:)
Ale na razie koledzy widzę czytają i się nie awanturują - to chyba Pani nie kłamała ......
1 załącznik(ów)
Tak około godziny 14 postanowiliśmy, że idziemy poćwiczyć narządy ruchu i że czas zmienić sanatorium na jeszcze bardziej luksusowe.
Jak czyta te słowa nasz kolega z forum Wojtek, który znany jest z bardzo niekonwencjonalnych godzin wyjść w góry :-|
to chciałem potwierdzić: TAK WOJTKU - MOŻNA W GÓRACH WYJŚĆ NA TRASĘ PO GODZINIE 14 :razz: (nawet jesienią)
Załącznik 46760
Cytat:
Zamieszczone przez
jojo
.... TAK WOJTKU - MOŻNA W GÓRACH WYJŚĆ NA TRASĘ PO GODZINIE 14 :razz:
O żesz ty - po 14-tej???
Wtedy to ja już zaczynam myśleć, gdzie by się tu spać położyć;-)
9 załącznik(ów)
Szliśmy sobie powolutku (ale tak żeby nas noc nie zastała w drodze) podziwiając październikowe góry
Załącznik 46761 Załącznik 46765 Załącznik 46766
ptaszki na niebie
Załącznik 46762
kolejne sanatoria
Załącznik 46763 Załącznik 46764 Załącznik 46767
Aż w końcu, pod wieczór oczom naszym ukazało się sanatorium, które już od bardzo wielu lat chciałem odwiedzić
o nazwie PERELISOK :-P
Załącznik 46768 Załącznik 46769
7 załącznik(ów)
Podążając do Perelisoka mija się charakterystyczne drzewo
Załącznik 46782
I już jesteśmy
Załącznik 46783 Załącznik 46784
Co oferuje SANATORIUM / PRITUŁOK PERELISOK :
1. Piwo za 50 UAH od butelki (taniochy nie ma)
Załącznik 46788
2. Zabawy ze zwierzątkami za darmo
Załącznik 46785
3. Międzynarodowe biesiady przy piwie za 50 UAH od butelki (rezewacja stolika gratis)
Załącznik 46786
4. Noclegi Gruppen za jedyne 120 UAH od uczestnika (na nasze - aktualnie jakieś ok. 18 zeta)
Załącznik 46787
5. I inne formy rehabiliatcji w zależności od wskazań lekarza ......
2 załącznik(ów)
Już mieliśmy się instalować, ale okazało się że Santorium Perelisok nie ma podpisanej umowy z NFZ refundującej nasz pobyt.
A my wydaliśmy już pieniążki na wcześniejsze ćwiczenia rehabilitacyjne i nie stać nas już było na turnus za prywatne pieniążki.
I poszliśmy dalej szukać czegoś tańszego, albo w tej sytuacji najlepiej jakiejś darmochy .....
Załącznik 46791 Załącznik 46792
5 załącznik(ów)
w poszukiwaniu taniego ośrodka
Załącznik 46819
szliśmy dalej przez Połoninę DOVŻYNA
Załącznik 46820
przy zejściu ukazał nam się olbrzymi ośrodek rehabilitacyjny
Załącznik 46821
wybraliśmy lokal z tarasem widokowym
Załącznik 46822
z widokiem na zasypiającą Czarnohorę
Załącznik 46823
4 załącznik(ów)
Nasz aktualny pensjonat był o wile lepiej wyposażony niż ten z poprzedniej nocy.
Piankowe materace (i nawet chyba nic nie żerowało)
Załącznik 46825
obrazy na ścianach
Załącznik 46826 Załącznik 46827
porządny stół na którym z resztek wody ugotowaliśmy sobie kuskus z miejscową konserwą ze świniaczka
(czosnek też był na wyposażeniu pensjonatu, więc doprawiliśmy potrawę). Pychota .....:razz:
Załącznik 46828
A potem tak około 20, ponieważ poprzedniego wieczora wypiliśmy wszystko, a na naszej połoninie wyschły tej jesieni wszystkie źródła, poszliśmy grzecznie spać ..... (no bo co było robić:sad:)
5 załącznik(ów)
Wstaliśmy o świcie, popatrzyłem przez okno
Załącznik 46829
potem przywitaliśmy dzień przed Naszą Chatą
Załącznik 46830
i po śniadanku poturlaliśmy się w dół
Załącznik 46831 Załącznik 46832 Załącznik 46833
- - - Updated - - -
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtek Pysz
O żesz ty - po 14-tej???
Wtedy to ja już zaczynam myśleć, gdzie by się tu spać położyć;-)
Tak Wojtku - My też czasami potrafimy wyruszyć w góry prawie o świcie ......:grin: