Cerkiew w Zagórzu
pozdrawiam
Wersja do druku
Cerkiew w Zagórzu
pozdrawiam
Cerkiew owszem, ale nie w Zagórzu.Cytat:
Zamieszczone przez Viki
Zresztą odpowiedź na to pytanie może co niektórych zdziwić - to już jest jakaś podpowiedź. Zdjęcie całego obiektu po rozwiązaniu zagadki :)
Heh - to cerkiew? Czy może kościół katolicki.Cytat:
Zamieszczone przez Piotr
Ale to gwoli zabrania głosu - jak wrócę do chałupy podeślę Ci Piotrze zagadkę w ramach rewanżu. I zapytam Ciebie jako fachowca ile takich perełek pozostało w Bieszczadach.
Pozdrawiam ciepło
a tak mi sie jakos wydaje że to moze byc cerkiew w Lopience
pozdrawiam
Iza
Ano - było potrzymać jeszcze w niepenwości tych korzy tam w tym roku jeszcze nie byli ;)Cytat:
Zamieszczone przez iza
Łopienka po "liftingu":
A byla taka stara , tajemnicza , nastrojowa i klimatyczna ........... dla mnie juz taka nie jest . Zal ze i to juz sie skonczylo , wielki zal .[/list]
Żal, że wyremontowali cerkiew, że odrestaurowali, czy raczej odratowali zabytek :?: :?: :?:
No nie :!:
Czas umierać :!:
:roll: :( :shock: :evil:
T.B ja bardzo proszę nie umieraj -to by kolejna duża strata byla .
Zal to i owszem bo przez wytynkowanie caly klimat tego miejsco gdzies ulecial .
Teraz jest tak zwyczajnie , normalnie . Ponoc nieotynokowana byla narazona na dzialania atmosferyczne tzn wietrzenie kamienia zewnetrznego .
A jak to z tym wietrzeniem jest naprawde to nie wiem , mam tylko nadzieje ze grobu w Siankach nie zechce sie nikomu tynkowac .
A ratowac koniecznie trzeba , remontowac tez ....z glowa Drogi TB , tylko z glowa .
[/list]
jako ze nikt do tej pory nie odgadl mojej zagadki (nawet nie probowal zgadnac) udzielam podpowiedzi, chociaz pewnei to i tak nic nie da, wlasciciel tego domu jest jednym z bohaterow ksiazki Andrzeja Potockiego: "Majster Bieda czyli zakapiorskie bieszczady"
i dalej bez echa, wiec kolejna podpowiedz a wlasciwie czesc odpowiedz na pol pytania. Jest to byly dom Jozia Polanskiego (Polanki), ktory znajduje sie w ...
teraz chyba nie bedzie klopotow, chociaz kto wie, bo pewnie niewiele osob widzialo ten dom. jeszcze dodam mniejsza fotke zeby nie szukac