Odp: Załączniki - temat rzeka!
Koszmarne jest to linkowanie zdjęć.Uważam że zdjęcia podlinkowane powinny być dostępne ,ale przez miniaturki.Mam 6-megowe łącze a i tak podczas ładowania się zdjęć nie da się przeglądać otwieranego wątku(strony).No i przestaję takie wątki przeglądać bo mnie krew zalewa jak to-to skacze (się przewija).Adminie,zróbta coś,plissss...
Jakich sztuczek użyć, żeby zdjęcia w formie załączników ukazywały się w kolejności ich dodawania? Numeruję sobie załączniki np. A, B, C, D i wszystkie w takiej kolejności dodaję do postu a po ich "załadowaniu" pokazują się np. D, B, A, C lub w innej, niewłaściwej kolejności. Czy można jakoś wymusić ich kolejność? (Marcins jak widzę też tak ma)
Można zmienić kolejność na etapie dodawania. Po prostu poprzeciagać. Tym razem myslałem, że z automatu da za koleją jak za koleją będę dołączał i nie sprawdziłem, a jak wysłałem posta było już za późno.
A jak wstawić duże zdjęcia?
Umieścić je na zewnętrznym serwerze (własnym, publicznym, jak wolisz - byle dawał możliwość utworzenia bezpośredniego linku) po czym wstaw link do zdjęcia do tworzonego postu (najprościej przez funkcję "Wstaw Obrazek"). Miej tylko litość nad czytającymi :wink: i uprzednio przeskaluj zdjęcie do rozsądnego rozmiaru i ciężaru.
2 załącznik(ów)
2 załącznik(ów)
Czy coś się zmieniło w temacie dodawania załączników? Wróciliśmy do tych starych rozmiarów sprzed lat? Dziś próbowałem dwa razy przesłać załączniki i klapa (największy rozmiar 863 kb).